» «
גאגאן
גאגאן
#על המסעדה הטובה באסיה


מסעדת גאגאן (Gaggan) של השף ההודי היצירתי אנאנד גאגאן בבנגקוק, היא זוכת תארים סדרתית כמסעדה הטובה ביותר באסיה ומהמובילות בעולם כולו. השף הזה הוא גאון טבעי, שלא מסתדר עם מתכונים, שיטות מוכחות וספרי חוקים להכנת מזון. הוא פשוט ממציא בעצמו ויצר מסעדה עם שני כוכבי מישלן מוצדקים וחוויה קולינרית יוצאת דופן.

מדובר במטבח מולקולרי, פרוגרסיבי, המשלב מדע עם מטבח ומציע מגוון שקשה לתאר, עם 25 טעימות לא קבועות, מהמרחב שבין הודו ליפן והן וואו מתמשך. התוצאה היא מהממת ויוצאת דופן בכל מובן.

זו מסעדת גורמה הודית, מרשימה במיוחד, גדולה מהחיים ועדכנית, מלאת הומור, בינלאומית ועילית באופיה, שתעניק לכם חוויה קולינרית ברמת כוכבי מישלן.

למעבדה של גאגאן חייבים להזמין מקום הרבה זמן מראש. עשו זאת, כי האוכל כאן לא מזכיר אף ארוחה שאכלתם בעבר ולא תרצו להחמיץ אותה.


#טיפים
המנה שאתם חייבים לנסות היא "פטריית הקסם", המורכבת מפטריות שונות, בשלל מרקמים וצורות הכנה.

עם תפריט קבוע שעולה 4000 באט לאדם המחיר לאדם יגיע ל-5,000 באט, עם השתייה, הטיפ והמס.


מבט מקרוב למנות בגאגאן:

https://youtu.be/apohi3LVU3M


עוד מבט:

https://youtu.be/eq66r9FJKT0


העיצוב:

https://youtu.be/JiQ7qN79M28?t=17s


ודבר השף:

https://youtu.be/fdlpF4SjQfg
Sadler
מסעדת סדלר
#על מסעדת היוקרה עם הריזוטו השחור

מסעדת סדלר (Sadler) היא מסעדת שף נודעת במילאנו. הריסטורנטה המעולה מגישה מנות איטלקיות יצירתיות וטעימות במיוחד, במחיר יקר.

המסעדה, האוחזת ב-2 כוכבי מישלן, מתנהלת בניצוחו של השף קלאודיו סדלר, שף מפורסם בכל רחבי איטליה ולדעת רבים גאון של ממש. סגנון האוכל שלו מפגיש בין ישן וחדש במטבח האיטלקי, בחיבור של מסורת מילאנזית עם חדשנות של אמן מטבח מודרני ומיומן.

האווירה ב"סדלר ריסטורנטה" יוקרתית במיוחד. האוכל לא רק טעים כאן, אלא גם יפה להפליא. הוא מוגש תוך הקפדה על צילחות נהדר, מה שבעידן האינסטגרם הופך לתקן במסעדות ברמה כזו.

המלצה חמה היא להזמין את המעדן האופייני למילאנו, הריזוטו השחור, באיטלקית "ריזוטו נרו". זהו ריזוטו אורז נהדר שאת צבעו הוא מקבל מהבישול שלו, עם דיו של דיונון. מעליו מוגשים קוויאר ורוטב מנגו, שמעטרים אותם כאן בעלי זהב אכילים.


#טיפים
הארוחה כאן יקרה מאד, אבל היא מהווה הזדמנות לסעוד אצל שף איטלקי ברמה עולמית, בחווייה כמעט חד-פעמית.
Nahm
נאם
#על המסעדה שנחשבת לטובה בבנגקוק


מסעדת נאם (Nahm), שפירושה בתאילנדית "מים", היא מהמסעדות הטובות בעולם ואחת הטובות בבנגקוק. היא מציעה מטבח תאי מסורתי ומתובל מאד, המשלב חומרים מהמרחב שמסביב עם חשיבה יצירתית ורחבה.

מוביל אותה אמן אוכל ושף אוסטרלי מעוטר בשם דיוויד תומפסון, שיוצר כאן מנות שהן מאסטרפיסים אבל רגליהן במטבח השורשי של סיאם. כי בסיס המטבח הן המנות המוצלחות של המטבח התאי המסורתי, אוכל שהתאילנדים מכינים בדרך כלל בבתיהם ולאו דווקא לתיירים מהמערב.

תומפסון, שהגיע לבנגקוק ב-1980 והתאהב בה ובמטבח שלה, יוצר אמנות קולינרית באמצעות שילוב של טכניקות בישול מגוונות, מהמובילות בעולם. הוא פתח את נאם לראשונה בלונדון והיה הראשון לזכות בכוכב מישלן עם מסעדה תאילנדית. מאז שב לבנגקוק ופתח את Nahm במלון מטרופוליטן. כיום היא מדורגת ברשימת המסעדות הטובות בעולם. ב-2014 היא אף קטפה את תואר המסעדה הטובה באסיה.

תומפסון הפך מומחה לחומרי הגלם המקומיים ובין המנות המומלצות כאן תמצאו את מנות הקארי שהוא הכי אוהב לבשל, כולל קארי השרימפס והתפוזים עם לבבות הקוקוס, הקארי פאננג עם בקר מעושן ובוטנים, בצלי שאלוט ועלי צ'ילי, קארי סרטן כחול המלווה בקוקוס וכורכום ועוד. נסו גם את סלט המקרל עם הפומלה, הלמון גראס והליים ואת מנת הביצים המוקפצות ומטוגנות, עם השרימפס והעוף.


#טיפים
הכרחי להזמין מקום מראש, בטלפון 02-6253333.

המסעדה פתוחה בצהריים בשעות 12:00-14:00 ובערב בשעות 19:00-22:30.

מחיר תפריט צהרים קבוע מלא עולה 1600 באט לסועד. תפריט ערב ב-2500 באט לסועד.

המסעדה נמצאת במלון מטרופוליטן ברחוב South Sathorn 27.

שתפו ביניכם את המנות ותיהנו ממגוון אדיר וחוויה כפולה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/gqFPZ19IWbU


עוד מהמנות ב"נאם":

https://youtu.be/FoSFMLYnBIM
דוס פאלילוס
דוס פאלילוס
#על הטאפאס שעשה מישלן

מסעדת הטאפאס הזו היא הצלחה מסחררת. לא שהיא זולה במיוחד, אבל היא שווה כל פרוטה, במיוחד בזכות המנות היצירתיות של השף אלברט ראוריש. המאכלים שהוא והצוות שלו מכינים כאן והמנות החדשניות שמוגשות כאן לסועדים כבר זיכו את המסעדה בכוכב מישלן.

יש כאן מגוון של מנות טאפאס ספרדי לצד טאפאס שהמרכיבים בו הם מאזורים שונים באסיה. תיהנו!

מבט מקרוב על המסעדה:
https://www.youtube.com/watch?v=j8AdS_skLUY

$$$$

לוארנה
לוארנה
#מסעדה עם כוכב מישלן ואוכל משגע
אם אתם בברצלונה ומעוניינים לפגוש מסעדה מעניינת וטעימה של ממש, מסעדת לוארנה שכוכב של מישלן כבר ניתן לה, היא מסעדה שמשלבת מסורת של מרכיבים טובים, עם חדשנות ויצירתיות ותמורה הולמת למחירים שהיא גובה, שהם לא ממש זולים.

מדובר במסעדת שף, שיודעת לייצר מנות מפתיעות, כמו זו שהם יצרו לדג המקרל במרינדה, או לדג הכחול, ש"עכבר העיר" ממליץ עליהם בחום ומגדיר "מנה משגעת"!

בתיאבון!
ורוקלו
ורולקו
#על מסעדת כוכב המישלן הראשונה ביוון

מסעדת ורולקו (Varoulko), הנחשבת לאחת היקרות באתונה, היא גם אחת האיכותיות שבבירת יוון. היא ממוקמת בשדרות פיראוס במרכז אתונה ואליה תלכו רק אם התקציב שלכם מאפשר סעודה יקרה במסעדת מישלן.

הסיפור המעניין של המסעדה הזו קשור בשף של המסעדה, לפטריס לאזארו. אביו היה טבח באניית דיג יוונית והוא הוריש לבנו את האהבה המיוחדת לבישול בכלל ולדגים בפרט. לפטריס יצא ללמוד באיטליה וכשחזר ליוון הוא הקים בפיראוס מסעדה קטנה על המים. מאז עברה המסעדה כמה מקומות ובמהלך השנים גם זכתה המסעדה בכוכב מישלן אחד. היתרון הגדול של ורולקו נובע באופן טבעי מהקרבה שלה לים ולחומרי הגלם האיכותיים שמגיעים ממנו.

אם בשנים הראשונה שלה זכתה המסעדה בפרסום, במיוחד בזכות מרק הדיונונים עם לחיי הלוקוס שהכין השף המוכשר וגם תודות למנת הקלמרי בפסטו. אבל בנוסף לזרועות התמנונים והמרק מדיונונים, תמצאו כאן עוד שלל מנות דגים ופירות ים נהדרות. כך מוגשים כאן גם דגי ים טריים שנאפו בתנור, מרק דגים מצוין, סלט תמנונים בגריל ומאכלים דומים, המתבססים ברובם על שלל הים של דייגי פיראוס. לצד כל אלו, גם הקינוחים במסעדה טעימים ויש שיאמרו אף מדהימים.


השף מדגים את הכנת האוכל (באנגלית):

https://youtu.be/bt38su7H6BM
Baan Kanitha
באן קניטה
#על המסעדה התאילנדית הקלאסית

המסעדה התאילנדית באן קניטה (Baan Kanitha) היא אחת המסעדות הטובות בבנגקוק לאוכל תאי קלאסי ואותנטי. יש לה סניף נוסף בעיר ושניהם יהיו מצוינים בכדי לחוות וליהנות מהבישול הקלאסי של תאילנד.

במסעדה, השוכנת בבית משופץ ועתיר מוצגים יפים, מציע התפריט מנות אסתטיות ונדיבות של דגים, מאכלי ים ומנות בשריות. חלק מהמנות הללו הותאמו לחיכם של התיירים המערביים ואחרות, הנהוגות במטבח התאי, יכולות להיות מעט קיצוניות לחיך הבינלאומי.

המנות המוצלחות והמומלצות כאן כוללות, בין השאר, את דג הכותנה המתובל בעשבי תיבול, את הסרטנים ברוטב תמרהינדי ואת סלט הפומלות החריף עם השרימפס.

יש לציין גם את השירות המצויין והמלצרים הנגישים ודוברי האנגלית המעולה.

מומלץ בהחלט!


#טיפים

הזמינו מקומות מראש.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/h0kF-jV30no


בואו לאכול:

https://youtu.be/SxEmwDdquwk
לה דגוסטסיו בוהם
לָה דֵגוּסְטַסְיוֹ בוהם
#על מסעדת הפועלים עם האוכל הביתי הנהדר

את המסעדה הרומנטית והאינטימית הזו, תמצאו ברחוב ציורי שנמצא בעיר העתיקה. כמו שאתם כבר מבינים, מסעדת המישלן הזו, "לה דֵגוּסְטַסְיוֹ בוהם" (La Degustation Boheme Bourgeoise) היא מסעדה יקרה, בעיקר בערב ובסופי שבוע. מדובר במסעדה מהיקרות והיוקרתיות של פראג.

ב"לה דגוסטסיו בוהם בורז'ווה" תוכלו לחוות אוכל צ'כי טעים ויצירתי להפליא. התפריט כאן קבוע, כשארוחת הטעימות המעודנת שלהם מציעה 6 או 11 מנות. המנות הן באמת ממיטב המטבח הבּוֹהֵמִי ומלווים אותם כאן יינות משובחים, גם אם לא זולים.

המלצרים בלָה דֵגוּסְטַסְיוֹ נותנים שירות מקצועי ומוקפד ומגלים סבלנות מפתיעה ביחס לאקסקלוסיביות של המקום. המטבח הפתוח יאפשר לכם לצפות בצוות המטבח בעת העבודה והעיצוב, כמו גם התאורה כאן, נהדרים. אבל לפני הכל - השף כאן יודע בהחלט את העבודה והטעם בהתאם!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/BmxCnkXG9-0?t=2m2s


אמריקן קולוני
אמריקן קולוני
#מושבה אמריקאית בירושלים

"אמריקן קולוני" (American Colony), המושבה האמריקאית בעיר, הוא אמנם מלון פאר ומסעדה גם היום, שמארח דיפלומטים, אנשי או"ם ועיתונאים מכל העולם, אבל למעשה זהו אחד המבנים המרהיבים בירושלים.

יש כאן פינת חמד אמיתית, שכוללת קשתות ערביות, תקרות מצוירות, רצפת אבן צבעונית וגן אירופאי ונעים. בתקופת המנדט התארחו כאן בין היתר גם וינסטון צ'רצ'יל והגנרל אלנבי. קל להבין למה. נעים גם סתם לשוטט במסדרונות המלון.

הבר הקוסמופוליטי שכאן שימש בעבר כמרתף יין והוסב לבר, שמציע מגוון כוכים אינטימיים ונעימים מאד. בערבי הקיץ הוא יוצא אל הפטיו, הגינה הפנימית הנעימה, עם המזרקה העתיקה שבחוץ.

בחוץ פועלת גם המסעדה היקרה של המלון, 'ערבסק'. תוכלו לאכול כאן מזון גורמה פלשתיני כמו מנת החומוס-כבש הענקית, ששניים יכולים לחלק ביניהם בשקט וכך גם הסטייק העשוי נתחי אנטריקוט. שתיהן עולות בסביבות 25 דולר למנה.

#טיפים
דברו עם המלצרים באנגלית. שווה לכם...


מבט מקרוב על מלון אמריקן קולוני:

https://youtu.be/LXejp7HGn7Q


ועוד מבט:

https://youtu.be/RwHv7RJ7Qf4
הקאסאן
#אוכל וייטנאמי נהדר בצ'יינה טאון של לונדון

הקאסאן - Hakkasan) היא מסעדה אסייתית נהדרת, המתמחה באוכל סיני קנטונזי מובחר. מדובר ברשת מסעדות גורמה יקרות ומעולות, הנמצאות בין השאר בשנגחאי ובדוחה.

זו מסעדה מעולה ויקרה, בעלת עיצוב מרשים, ואוכל שמצדיק ביקור בלונדון ופתיחת ארנק.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/7BNcHqekbOc


בלוגרים:

https://youtu.be/BSuUHedN1JU
טופולופומפו
#מסעדת היוקרה שאפשר לאכול בה עסקית במחיר הוגן

טופולופומפו (Topolopompo) היא מסעדת סופר יוקרה מעולה בתל אביב, שמתמחה בבישול אש, מטבח פיוז'ן עם אוריינטציה אסייתית אך מגוונת ויצירתית. מציעים כאן מנות יפות וטעימות להפליא, במחירים קשים לעיכול. יש בטופולופמפו שפע של מנות, לא תמיד מובנות בכותרות המפולפלות שלהן, אם כי המלצרים יוכלו לנסות ולסייע לכם להבין את הפרטים...

בין המנות שאי אפשר ליפול בהן תוכלו לבחור את כיסוני הטפיוקה עם דלעת, עוף וקשיו או את הסקאלופ הצרוב על קארי אגוזים, בצירוף סירופ מייפל ועלי לימון מלזי. לאוהבי הצדפות מומלצים המולים השחורים בציר פלפל צהוב מעושן במיץ הלימונים וטנדור הרוטי.

אז נכון, הארוחות כאן יקרות מאד וכמובן לא כשרות, אבל בטופולופומפו מציעים ארוחת צהריים עסקית כדאית למסעדות מהליגה הזו, במחיר של פחות מ-100 שקלים.


להזמנת מקומות בטופולופומפו
טלפון 03-6910691


כך זה נראה כאן:

https://youtu.be/2x8XB7Z_oo4
מסעדת מקסים
#על המסעדה שפתח מלצר והפך אותה למוסד קולינרי מוביל

מסעדת מקסים, הממוקמת ברחוב רויאל נבנתה בשנת 1893 כביסטרו בעל סגנון אַר-נוֹבוֹ בידי מלצר ששמו היה מקסים. הסיפור של המסעדה מתחיל למעשה, בתור ביסטרו זעיר שפתח מקסים גאיאר. הוא יכול היה להישאר לנצח מקום קטן ולא חשוב, אבל האגדה מספרת שיום אחד עברה במקום גברת בשם ירמה מונטיגני, שהתלהבה כל כך ממעשה ידיו, עד שהבטיחה לו שתהפוך אותו לגדול. היא הצליחה מאד ו"מקסים" הפכה למסעדה מבוקשת מאד.

כעבור זמן מה, עברה הבעלות על המסעדה לאז'ן קורנישה, שדאג לכך שהמסעדה תתמלא בנשים יפות. הוא אהב לומר: "חדר ריק… לעולם לא! תמיד יש לי נשים יפות היושבות ליד החלון, שניתן להביט בהן מהמדרכה". בתקופתו הפכה מסעדת מקסים להיות אחת האופנתיות בפריז.

בהמשך היא הפכה למוסד פריזאי חשוב ומוביל. במסעדה נהגו לשבת הרבה אורחים מפורסמים כמו אדוארד השביעי, מלך הממלכה המאוחדת, המחזאי מרסל פרוסט וז'ורז' פדו, שכתב קומדיה פופולרית שלה קרא "הנערה ממקסים".


#אנקדוטות ממסעדת מקסים
בזמנו, כשהמסעדה שופצה, גילו הפועלים אוצר של מטבעות ותכשיטים אבודים שהיו נופלים מכיסי הלקוחות העשירים ונתפסים בין כריות הספסלים.

בשנות השבעים נכנסה בריז'יט בארדו למסעדה וגרמה לשערורייה, כשהסתבר שהיא נכנסה למסעדה... יחפה!

בשנת 1981, בעלי המקסים הזמינו את מעצב האופנה פייר קרדן לסעוד איתם והציעו לו לרכוש את המקום, זאת מכיוון שידעו שאסייתי עשיר שם עליה את עינו והם לא רצו למכור אותה לידיים נכריות. קרדן הסכים לקחת את המסעדה תחת חסותו והוא אירח במקום מספר גדול של אירועים מיוחדים, ביניהם ערבים המוקדשים לצעירים. הוא גם יצר מוזיאון אַר-נוֹבוֹ בתוך 3 מהקומות של הבניין והכניס קברט אותו הוא מילא בשירים מראשית המאה.
פיטר לוגר
#על הסטייק הכי טעים בניו יורק
בית הסטייק של פיטר לוגר היא מסעדת סטייקים ידועה מברוקלין, בעלת כוכב מישלן המוצג בכניסה, שרבים מחשיבים כסטקייה טובה ביותר בניו יורק.

"פיטר לוגר" שוכנת מתחת לגשר ברוקלין ועל אף מחיריה הגבוהים, בכל יום נוהרים אליה אלפי סועדים מרוצים.

אם התקציב מצומצם או הבטן מוגבלת, גשו ישר לנתחי הבקר החלומיים של בשר הפורטרהאוס (חייבים להזמין אותו לשניים). הם לא רק עצומי ממדים ועשויים במומחיות, נתחי הפורטרהאוס שמוגשים כאן מחולקים היטב, וזוכים לטיפול מקצועי של מלצרים מומחים וגם משעשעים, הנוסכים עליהם חמאה מעורבת במיצי צלייה. בקיצור, הגעתם לגן העדן של הקרניבורים. תהנו!



#טיפים לפיטר לוגר
קחו מנה לשניים - שמתם לב שהאמריקאים גדולים, נכון? - אז גם המנות שם גדולות במיוחד. לכן בהרבה מקרים כדאי להזמין מנה אחת לשני אנשים. אגב, גם כוסות המשקאות הקלים עצומות...

הזמינו שבוע מראש - על אף המחירים הגבוהים, "פיטר לוגר" מבוקשת מאד. חובה להזמין מקומות לפחות שבוע מראש ובעונת התיירות, עשו זאת חודש מראש!

לא לשרוף - אל תעיזו להזמין את הסטייק Well done כי כך תהרסו את מנת הדגל. לא מומלץ גם הסטייק ליחיד. הוא משמעותית פחות טעים כי מכינים אותו מחלק אחר בבשר.


מבט מהיר:

https://youtu.be/l9mvXwQg6ew


תאכלו משהו?

https://youtu.be/_7mCkm8DXXM


מנה אחת ל-2 אנשים...

https://youtu.be/LbxJ6gC_dOk
בּוֹקָה דִי בָּאקוֹ
#על המסעדה האיטלקית הטובה

במסעדת "בּוֹקָה דִי בָּאקוֹ" תוכלו לטעום מבחר של מאכלים איטלקיים קלאסיים ויינות מובחרים (איטלקיים, גרמניים וצרפתיים). האווירה במסעדה נעימה ומאפשרת חוויה קולינארית אמיתית. המסעדה פופולרית במיוחד ומבוקשת מאד ומציעה מבחר מאכלים קלאסיים אך גם כאלו שהם חדשניים יותר.

בוקה די באקו מעוצבת בסגנון מודרני, עיצוב נקי ופשוט. שימו לב, המסעדה חביבה מאד על סלבריטאים מקומיים ובינלאומיים ולכן - אל תקפאו במקום אם פתאום תיתקלו באחד.


#טיפים
חשוב! הזמינו מקום מראש כדי לא להתאכזב בכניסה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/4dXtC1HgyIk
טֶרָאסַה אוּזְלַטֶה סְטוּדְנה
#על מסעדת הגורמה עם הנוף המרהיב של פראג

מסעדת היוקרה עתירת הפרסים "טֶרָאסַה אוּזְלַטֶה סְטוּדְנה", היא מסעדה מומלצת ומשובחת במיוחד, שנמצאת ברובע לסר ומציעה לסועדים נוף מדהים ואוכל נהדר. מרבית המנות המעולות שתוכלו למצוא כאן מתבססות על בשרים ומאכלי ים.

המסעדה המעוצבת והיוקרתית שוכנת בקומה הרביעית של "בית באר הזהב", המבנה בו שוכן היום מלון U Zlaté studně, בקרבת מצודת פראג. בקיץ היא מתפרשת גם על קומת הגג שממנה נשקף נוף פנורמי של פראג. מדובר במסעדת שף, שלצד נופה עוצר הנשימה של העיר, מציעה מזון גורמה, ברמה בינלאומית.

מסעדת הגורמה הזו יקרה מאד, אבל אם תרצו לבלות ערב אחד, זה אחד המקומות. השירות בה מקצועי ואדיב במיוחד והמחירים גבוהים.


#טיפים
הזמינו מקומות מראש, במיוחד בעונת התיירות.

בצהריים הארוחה זולה יותר - זו ההזדמנות שלכם.

הזמנות מראש חובה!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/47-XQIOgIGw


וכך נראות המנות שלהם:

https://youtu.be/yEn-Tn4YU-0
נובו מליבו
#על הסושיה עם הטוויסט שצופה לחוף מליבו

המקום הזה מציע חווייה יפאנית של סושי מעולה עם חומרים ודגים טריים שחלקם מגיעים לכאן היישר מהשווקים של טוקיו. אבל שלא כמו סושיות רגילות, נובו מליבו (Nobu Malibu) מציעה את הסושי בסגנון הפרואני הייחודי שלה, שהוא סושי שמושרה במרינדת פירות הדר ופלפלים חריפים. אם אתם לא בנויים לניסויים קולינריים בבני אדם, תוכלו להזמין גם סושי רגילים, שיהיו נפלאים וטעימים מאד.

מנות טעימות במיוחד הן ה"טיראדיטו" (tiradito), מנת הפתיחה הנהדרת שבתפריט, או האוקרה הקריספית המצוינת, האורז המטוגן והקריספי עם הטונה המתובלת שמעליו, הצ'ילדרן סי באס המדהים, הסשימי היצירתי והקינוחים המצוינים של המקום.

גם המבנה והאדריכלות שלו, כמו גם העיצוב שנותן כבוד לסממנים יפאניים מסורתיים -
כולם מרתקים את העין ומשלימים את החוויה. שבו על המרפסת הנעימה שבחוץ והשקיפו על חוף מליבו שממול ואל האוקיינוס השקט שנפרש מולכם עד לאופק. הפיוז'ן הפרואני או הטוויסט המיוחד שלהם על הסושי היפאני והאיכותי שכאן, ייעלו בזכרונכם עוד זמן רב.


#טיפים
המסעדה הזו מבוקשת אז חשוב להזמין מקומות מראש.


ביקור במקום:

https://youtu.be/w2qzPtWYAxg


המנות:

https://youtu.be/e6ZM4AlcfYY


והסגנון של האוכל כאן:

https://youtu.be/izbFs0SHExg
מוסו ופרנק גריל
#על מסעדת הגריל הוותיקה והחשובה בעיר

מוסו ופרנק גריל (Musso & Frank Grill) היא המסעדה הוותיקה ביותר בהוליווד. היא הוקמה ב-1919 ומאז ישבו בה אגדות הוליווד כה רבות שקשה לספור. בנוסף לפרנק סינטרה, צ'רלי צ'פלין והמפרי בוגרט שסעדו כאן באופן קבוע, אירחה המסעדה הזו רבים וידועים מאושיות הקולנוע האמריקאי, ביניהן אורסון וולס, ארנסט המינגווי, סקוט פיצג'רלד ואחרים.

גם שיטת התמחור הייחודית וגם התפריט עם המנות המוזרות שהיא מציעה הופכים את מוסו ופרנק, אחת המסעדות הוותיקות בלוס אנג'לס, למעניינת, מסעירה ושונה ממסעדות אחרות בסביבה. הבשרים המעולים מהגריל, עם לחם השאור תוצרת הבית המוגש לכל שולחן, מזכירים למה היא כל כך טובה ומלווים את היין האדום או המרטיני היבש כדי להפוך את החוויה כאן לכזו שתזכרו זמן רב.


ביקור במקום:

https://youtu.be/uJgiOhsb8ic


והמנות:

https://youtu.be/Mq_iKXWKqyk


מסעדת ורשה וחודניה
#על האוכל המזרח-אירופי עם העידון הצרפתי


מסעדת "ורשה וחודניה" (Warszawa Wschodnia), המסעדה היוקרתית של השף הפולני הכוכב מתיאוס גסלר, היא מסעדה מעולה והיפסטרית, בקטע טוב. היא פתוחה לאורך כל שעות היממה, ממש 24/7 ומציעה תפריט פיוז'ן שמשלב אוכל פולני מסורתי עם מטבח צרפתי קלאסי ומעודן.

המסעדה נמצאת במזרח העיר ורשה, בסוג של אזור תעשייה שעד לאחרונה היה מהעניים והלא נחשקים של העיר. כיום הוא הפך לסביבה מגניבה ומרובת אמנים ושוחרי עיצוב, שיש בה סצנת אנדרגראונד צעירה, אלטרנטיבית ותוססת מאד.

בין המנות האהודות כאן אפשר למצוא ממנות הבשר, דוגמת מדליוני הצבי, בשר העגל או בשר הכבש עם תוספת התפוחים הקצוצים ועד הריזוטו המוקדם עם האספרגוס והפטריות. יש פה הרבה יצירתיות ואפילו הומור, כמו למשל זו של מנת שניצל העוף השמנמן, שמעליו מונחת ביצת עין.
מסעדת סיאל דה פריז
#על מסעדת היוקרה עם התצפית המהממת על פריז

מהחלונות של מסעדת לה סיאל דה פריז (Le Ciel de Paris Restaurant) שבקומה 54 במגדל מונפארנס, תוכלו לראות את כל פריז. היופי וההוד של העיר המרהיבה הזו מתחרים בעיצוב המפואר של פנים המסעדה האיכותית.

אבל הנוף המרהיב הוא לא הדבר היחיד שמרגש כאן. האוכל במסעדת הגורמה הזו טעים ביותר, ממיטב האמנות הקולינרית הצרפתית. מדובר במסעדת יוקרה שהמחירים בה יקרים עד חורכי כיסים והבישול בה מוקפד ביותר, אבל מי שיכולים ייהנו מאד במקום.


#טיפים
מומלץ ביותר להזמין מקום ורצוי לפני הנסיעה מראש.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/GQYPx-hV2v8


ביקור במקום:

https://youtu.be/Dfz47uvb0mI


חוויה:

https://youtu.be/bG_Vtzl93oo
גּוּנְדֶל
#על המסעדה הכי טובה של בודפשט


מסעדת גּוּנְדֶל (Gundel) נחשבת למסעדה היוקרתית והטובה ביותר של בירת הונגריה. היא נפתחה בשנת 1894 ומאז היא רק זוכה למחמאות. האוכל והשירות כאן הם מעולים!

אמנם היא מעט יקרה, אבל בגונדל תקבלו תמורה מלאה לכסף. עם ארוחות במחירים של כ-50 דולר תקבלו מנות מצוינות ושלל טעמים של מטבח שף איכותי ולא מתפשר.

שווה לנסות את פטה כבד האווז, ואת הפנקייקים המפורסמים של המקום.

גם העיצוב המפואר והיפה יוסיף לחוויית הבילוי כאן וכמוהו גם להקת הצוענים שמקנה אווירה מיוחדת, מבלי להפוך למסעדת תיירים סתמית.

גונדל נמצאת ליד כיכר הגיבורים. חובה להזמין מקום מראש בטלפון: 4684040


מבט מקרוב:

https://youtu.be/vf1VeWgqcio
מסעדת טוטו
#מסעדת השף המצליחה בישראל

מסעדת טוטו מציעה את המבחר הטרי בתל אביב, של פירות ים ודגים. היא מגישה אותם יפים להפליא. יש כאן מקלמרי, סבידה ושרימפס בצלחת פירות ים עצומה ועד סשימי דג ים ברוטב קומקווט חמצמץ. הכל כאן עולה לצריבה קלה על הגריל ויוצא אל שולחנכם.

יש כאן את הפיצות דקות-הבצק המפורסמות של טוטו, עם התוספות הנפלאות של כל טוב הארץ - מארטישוק, רוקט, זיתים שחורים וגבינות מכל מין וצבע ועד סלמי וקומטה וכל מה שמבדיל בין שלמות דקיקה ופריכה וסתם פיצה.

ובקינוחים של טוטו הלא כשרה מככבים הפארי ברסט עם קרם הערמונים, המילפיי, פרח הלימון וגלידת פיסטוק עם תמצית תותים מיובשים. תענוג!

להזמנות בטלפון: 03-69351410.


מבט מקרוב

https://youtu.be/3xIEgyhDYb8
לה רוזטה
מסעדת יפו-תל אביב
סוּר בָּליק
פסיפיק דיינינג קאר
מסעדת פט'ס


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.