» «
ג'אן
מסעדת ג'אן
#על מסעדת המישלן היוקרתית והיצירתית בסינגפור

מסעדת ג'אן, בעבר ג'אן פאר אנדרה (Jaan או בשמה המלא Jaan Par Andre) היא מסעדת מישלן בסינגפור, עם נוף מרהיב של כל העיר, אוכל יצירתי ומעניין במיוחד וארוחה היא חוויה שלא תאומן גם מבחינת ההגשה המופלאה לשולחן, הכלים בהם מוגש האוכל וצורת האכילה המומלצת לרבים מהמאכלים כאן.

ג'אן שוכנת בקומה ה-70 של המלון השוויצרי, מלון סוויס הוטל (Swissotel The Stamford) בעיר. מחלונותיה נשקף מה שמוגדר על ידי המקומיים בתור הנוף היפה ביותר בעיר, כאשר מחלונות הענק שבה תוכלו לראות את החלק המרשים ביותר של סינגפור פרוש לרגליכם.

עם מסורת של שפים מעולים ומנות שנראות כיצירות אמנות של ממש, המחיר כאן נחשב יקר מאוד, אבל החוגגים אירוע מיוחד ישמחו להגיע ולנסות משהו אחר ממסעדות סינגפור וההוקרס הזולים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/R3rcjmtLDzs


כמה מהמנות המרהיבות של המטבח:

https://youtu.be/v7Z08S14sDw


ועוד הרבה מהמנות היצירתיות של ג'אן:

https://youtu.be/9bhH7pFRsNA
פיירו האיטלקי
פיירו האיטלקי
#על המסעדה

מסעדת "המטבח של פיירו האיטלקי" (Piero's Italian Cuisine) היא מקום איטלקי ומקדש קולינרי בלאס וגאס. היא נמצאת מחוץ לסטריפ אבל שווה לנגיע אליה ולאכול אוכל איטלקי מצוין.

פיירו מזכירה מסעדה איטלקית של פעם, בסגנון שיקאגו או ניו יורק של הימים ההם. האוכל כאן מעולה והכול טעים מאוד. היא נולדה בתחילת שנות ה-80, כשהגיעו אליה המון פוליטיקאים, סלבריטאים ומאפיונרים והיא זכתה לפרסום ולהצלחה.

אבל עזבו היסטוריה לרגע. כאן קובעים האנשים ועל הארוחה המשובחת כאן מופקדים טבחים מעולים ומלצרים ידידותיים ומקצועיים בדרך כלל. גם המחירים סבירים, ביחס לווגאס כמובן.


#האוכל
פיירו ידוע בסרטנים ובלובסטרים הנפלאים שהוא מכין. יש גם קלמרי מטוגן, קוקטייל שרימפס נהדר וסרטני אבן שמוגשים לשולחן ועשויים נכון. גם מנות הסלמון הנדיבות מבושלות בצורה מושלמת.

גם הפסטות והתוספות כאן טובות מאוד. נסו למשל את הרביולי המצוין. ובסוף הארוחה גם לא מתאכזבים. שלל קינוחים מעולים עושים את העבודה ועוגת גבינה שהיא מהטובות ביותר שיש.


#טיפים
אל תבואו לכאן אם אין לכם זמן. הארוחה כאן איטית וארוכה. מושלמת לדייט או ארוחת ערב זוגית ורומנטית, אבל לא מומלצת לארוחה עסקית.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/3q5YawekDM4


ביקור במקום:

https://youtu.be/EQEO8l406bo


כתבה:

https://youtu.be/iaDsf8bqT-U


בלוגרים:

https://youtu.be/XdH_b-zABls
קפה ניו יורק
קפה ניו יורק בבודפשט
#בית הקפה היפה בעולם

קפה ניו יורק (New York Café) הוא בית הקפה בעל אווירה מיוחדת ויוקרתית, עם שירות נהדר ותפריט טעים ועשיר מאוד, אך יקר להחריד, לפחות בהשוואה למחירים בבודפשט.

את הארוחה בקפה ניו יורק מלווה בדרך כלל מוסיקה של פסנתרן ומדי פעם יש גם מופע של זמר או זמרת איכותיים.

אבל לכאן לא מגיעים בשביל זוטות כמו אוכל, קפה או מוסיקה. מגיעים לכאן פחות בשביל האוכל ויותר כדי לסעוד במקום שמעניק חווייה של ארוחה בארמון מהודר, באווירה של עושר ויוקרה.

עיצוב הפנים בקפה ניו-יורק מזכיר את העיצוב בוותיקן שברומא. על הקירות והתקרות תראו ציורי פרסקו מרהיבים, לצד עיטורים וקישוטים נפלאים, ששום בית קפה בעולם לא יכול להתהדר בשכמותם. מהתקרה משתלשלים שנדלירים ונציאניים ושופכים אור נגוהות נהדר. את העמודים בחלל בית הקפה מכסים קישוטי סטוקו זהובים ומושקעים.


#מה לאכול כאן?
זה נשמע אולי שכאן תמצאו בעיקר קפה ועוגות, אבל כדרכם של בתי קפה מעולים באירופה, זוהי מסעדה לכל דבר, שמציעה מאוכל איטלקי, צרפתי, עם מנות בשריות, לצד דגים ופירות ים ועד קינוחים נפלאים וגלידות משובחות.

אם תבחרו בקפה ועוגה, השפע כאן גדול. כמעט כל דבר שתזמינו יהיה מדהים. אם תרצו לנסות את העוגות של המקום, אין ספק שתיהנו. מכינים כאן דברי מאפה וקינוחים יוצאים מן הכלל, שגם מצטלמים נהדר לאינסטגרם.

אבל אם חשבתם על ארוחה, תמצאו כאן מנות מעידן הקיסרות האוסטרו-הונגרית.

המלצות? - נסו את גולש הבקר, את השניצל הווינאי, מרק הדייגים, או העוף בסגנון פפריקאש ופואה גרה. לקינוחים כדאי לכם לנסות את עוגת אסתרהזי המפורסמת ואת ה"דובוש".


#תולדות המקום
בית הקפה נבנה בקומת הלובי של המלון המפורסם ניו-יורק, שהיום נקרא "מלון בושצולו" (Boscolo Budapest). זהו מלון מפואר במיוחד, המעוצב בסגנון הניאו-רנסאנס.

הכניסה אל בית הקפה, שמכונה לא פעם ”הלב הפועם של המלון”, מרגישה כמו חזרה אל הונגריה ואירופה של סוף המאה ה-19. מאז ובתחילת המאה ה-20, נהגו לשבת ולבלות כאן אמנים רבים, כמו משוררים, סופרים, שחקנים ואינטלקטואלים הונגרים. כמה קומות מעליהם, ממש במבנה הזה, ערכו אז את העיתונים החשובים והמשפיעים ביותר של הונגריה.

בתקופה הקומוניסטית ועוד יותר אחרי מלחמת העולם השנייה, המקום התדרדר מאוד. בשלבים מסוימים הוא אפילו שימש כחנות.

בשנת 2006, לאחר נפילת השלטון הקומוניסטי, מצאו במרתף את תכניות המבנה והעיצוב והוא שופץ בדיוק למראה שלו בימיו הגדולים. תהילתו חזרה אליו והוא חזר להיות אחד מבתי הקפה היפים והמפורסמים בעולם ומהטעימים בעיר בודפשט.

בתיאבון!


#טיפים
לארוחת ערב הזמינו מקום מראש.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/gLwfuU0P6fc


ביקור במקום:

https://youtu.be/W_sEkMl6Nfc


בלוגרים:

https://youtu.be/ZwpK9qKAatI


הדרכה:

https://youtu.be/oYsPVELMYGQ


העיצוב:

https://youtu.be/R2zfVMTsIHc
Nahm
נאם
#על המסעדה שנחשבת לטובה בבנגקוק


מסעדת נאם (Nahm), שפירושה בתאילנדית "מים", היא מהמסעדות הטובות בעולם ואחת הטובות בבנגקוק. היא מציעה מטבח תאי מסורתי ומתובל מאד, המשלב חומרים מהמרחב שמסביב עם חשיבה יצירתית ורחבה.

מוביל אותה אמן אוכל ושף אוסטרלי מעוטר בשם דיוויד תומפסון, שיוצר כאן מנות שהן מאסטרפיסים אבל רגליהן במטבח השורשי של סיאם. כי בסיס המטבח הן המנות המוצלחות של המטבח התאי המסורתי, אוכל שהתאילנדים מכינים בדרך כלל בבתיהם ולאו דווקא לתיירים מהמערב.

תומפסון, שהגיע לבנגקוק ב-1980 והתאהב בה ובמטבח שלה, יוצר אמנות קולינרית באמצעות שילוב של טכניקות בישול מגוונות, מהמובילות בעולם. הוא פתח את נאם לראשונה בלונדון והיה הראשון לזכות בכוכב מישלן עם מסעדה תאילנדית. מאז שב לבנגקוק ופתח את Nahm במלון מטרופוליטן. כיום היא מדורגת ברשימת המסעדות הטובות בעולם. ב-2014 היא אף קטפה את תואר המסעדה הטובה באסיה.

תומפסון הפך מומחה לחומרי הגלם המקומיים ובין המנות המומלצות כאן תמצאו את מנות הקארי שהוא הכי אוהב לבשל, כולל קארי השרימפס והתפוזים עם לבבות הקוקוס, הקארי פאננג עם בקר מעושן ובוטנים, בצלי שאלוט ועלי צ'ילי, קארי סרטן כחול המלווה בקוקוס וכורכום ועוד. נסו גם את סלט המקרל עם הפומלה, הלמון גראס והליים ואת מנת הביצים המוקפצות ומטוגנות, עם השרימפס והעוף.


#טיפים
הכרחי להזמין מקום מראש, בטלפון 02-6253333.

המסעדה פתוחה בצהריים בשעות 12:00-14:00 ובערב בשעות 19:00-22:30.

מחיר תפריט צהרים קבוע מלא עולה 1600 באט לסועד. תפריט ערב ב-2500 באט לסועד.

המסעדה נמצאת במלון מטרופוליטן ברחוב South Sathorn 27.

שתפו ביניכם את המנות ותיהנו ממגוון אדיר וחוויה כפולה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/gqFPZ19IWbU


עוד מהמנות ב"נאם":

https://youtu.be/FoSFMLYnBIM

$$$$

לוארנה
לוארנה
#מסעדה עם כוכב מישלן ואוכל משגע
אם אתם בברצלונה ומעוניינים לפגוש מסעדה מעניינת וטעימה של ממש, מסעדת לוארנה שכוכב של מישלן כבר ניתן לה, היא מסעדה שמשלבת מסורת של מרכיבים טובים, עם חדשנות ויצירתיות ותמורה הולמת למחירים שהיא גובה, שהם לא ממש זולים.

מדובר במסעדת שף, שיודעת לייצר מנות מפתיעות, כמו זו שהם יצרו לדג המקרל במרינדה, או לדג הכחול, ש"עכבר העיר" ממליץ עליהם בחום ומגדיר "מנה משגעת"!

בתיאבון!
ורוקלו
ורולקו
#על מסעדת כוכב המישלן הראשונה ביוון

מסעדת ורולקו (Varoulko), הנחשבת לאחת היקרות באתונה, היא גם אחת האיכותיות שבבירת יוון. היא ממוקמת בשדרות פיראוס במרכז אתונה ואליה תלכו רק אם התקציב שלכם מאפשר סעודה יקרה במסעדת מישלן.

הסיפור המעניין של המסעדה הזו קשור בשף של המסעדה, לפטריס לאזארו. אביו היה טבח באניית דיג יוונית והוא הוריש לבנו את האהבה המיוחדת לבישול בכלל ולדגים בפרט. לפטריס יצא ללמוד באיטליה וכשחזר ליוון הוא הקים בפיראוס מסעדה קטנה על המים. מאז עברה המסעדה כמה מקומות ובמהלך השנים גם זכתה המסעדה בכוכב מישלן אחד. היתרון הגדול של ורולקו נובע באופן טבעי מהקרבה שלה לים ולחומרי הגלם האיכותיים שמגיעים ממנו.

אם בשנים הראשונה שלה זכתה המסעדה בפרסום, במיוחד בזכות מרק הדיונונים עם לחיי הלוקוס שהכין השף המוכשר וגם תודות למנת הקלמרי בפסטו. אבל בנוסף לזרועות התמנונים והמרק מדיונונים, תמצאו כאן עוד שלל מנות דגים ופירות ים נהדרות. כך מוגשים כאן גם דגי ים טריים שנאפו בתנור, מרק דגים מצוין, סלט תמנונים בגריל ומאכלים דומים, המתבססים ברובם על שלל הים של דייגי פיראוס. לצד כל אלו, גם הקינוחים במסעדה טעימים ויש שיאמרו אף מדהימים.


השף מדגים את הכנת האוכל (באנגלית):

https://youtu.be/bt38su7H6BM
גאגאן
גאגאן
#על המסעדה הטובה באסיה


מסעדת גאגאן (Gaggan) של השף ההודי היצירתי אנאנד גאגאן בבנגקוק, היא זוכת תארים סדרתית כמסעדה הטובה ביותר באסיה ומהמובילות בעולם כולו. השף הזה הוא גאון טבעי, שלא מסתדר עם מתכונים, שיטות מוכחות וספרי חוקים להכנת מזון. הוא פשוט ממציא בעצמו ויצר מסעדה עם שני כוכבי מישלן מוצדקים וחוויה קולינרית יוצאת דופן.

מדובר במטבח מולקולרי, פרוגרסיבי, המשלב מדע עם מטבח ומציע מגוון שקשה לתאר, עם 25 טעימות לא קבועות, מהמרחב שבין הודו ליפן והן וואו מתמשך. התוצאה היא מהממת ויוצאת דופן בכל מובן.

זו מסעדת גורמה הודית, מרשימה במיוחד, גדולה מהחיים ועדכנית, מלאת הומור, בינלאומית ועילית באופיה, שתעניק לכם חוויה קולינרית ברמת כוכבי מישלן.

למעבדה של גאגאן חייבים להזמין מקום הרבה זמן מראש. עשו זאת, כי האוכל כאן לא מזכיר אף ארוחה שאכלתם בעבר ולא תרצו להחמיץ אותה.


#טיפים
המנה שאתם חייבים לנסות היא "פטריית הקסם", המורכבת מפטריות שונות, בשלל מרקמים וצורות הכנה.

עם תפריט קבוע שעולה 4000 באט לאדם המחיר לאדם יגיע ל-5,000 באט, עם השתייה, הטיפ והמס.


מבט מקרוב למנות בגאגאן:

https://youtu.be/apohi3LVU3M


עוד מבט:

https://youtu.be/eq66r9FJKT0


העיצוב:

https://youtu.be/JiQ7qN79M28?t=17s


ודבר השף:

https://youtu.be/fdlpF4SjQfg
טופולופומפו
טופולופומפו
#מסעדת היוקרה שאפשר לאכול בה עסקית במחיר הוגן

טופולופומפו (Topolopompo) היא מסעדת סופר יוקרה מעולה בתל אביב, שמתמחה בבישול אש, מטבח פיוז'ן עם אוריינטציה אסייתית אך מגוונת ויצירתית. מציעים כאן מנות יפות וטעימות להפליא, במחירים קשים לעיכול. יש בטופולופמפו שפע של מנות, לא תמיד מובנות בכותרות המפולפלות שלהן, אם כי המלצרים יוכלו לנסות ולסייע לכם להבין את הפרטים...

בין המנות שאי אפשר ליפול בהן תוכלו לבחור את כיסוני הטפיוקה עם דלעת, עוף וקשיו או את הסקאלופ הצרוב על קארי אגוזים, בצירוף סירופ מייפל ועלי לימון מלזי. לאוהבי הצדפות מומלצים המולים השחורים בציר פלפל צהוב מעושן במיץ הלימונים וטנדור הרוטי.

אז נכון, הארוחות כאן יקרות מאד וכמובן לא כשרות, אבל בטופולופומפו מציעים ארוחת צהריים עסקית כדאית למסעדות מהליגה הזו, במחיר של פחות מ-100 שקלים.


להזמנת מקומות בטופולופומפו
טלפון 03-6910691


כך זה נראה כאן:

https://youtu.be/2x8XB7Z_oo4


Sadler
מסעדת סדלר
#על מסעדת היוקרה עם הריזוטו השחור

מסעדת סדלר (Sadler) היא מסעדת שף נודעת במילאנו. הריסטורנטה המעולה מגישה מנות איטלקיות יצירתיות וטעימות במיוחד, במחיר יקר.

המסעדה, האוחזת ב-2 כוכבי מישלן, מתנהלת בניצוחו של השף קלאודיו סדלר, שף מפורסם בכל רחבי איטליה ולדעת רבים גאון של ממש. סגנון האוכל שלו מפגיש בין ישן וחדש במטבח האיטלקי, בחיבור של מסורת מילאנזית עם חדשנות של אמן מטבח מודרני ומיומן.

האווירה ב"סדלר ריסטורנטה" יוקרתית במיוחד. האוכל לא רק טעים כאן, אלא גם יפה להפליא. הוא מוגש תוך הקפדה על צילחות נהדר, מה שבעידן האינסטגרם הופך לתקן במסעדות ברמה כזו.

המלצה חמה היא להזמין את המעדן האופייני למילאנו, הריזוטו השחור, באיטלקית "ריזוטו נרו". זהו ריזוטו אורז נהדר שאת צבעו הוא מקבל מהבישול שלו, עם דיו של דיונון. מעליו מוגשים קוויאר ורוטב מנגו, שמעטרים אותם כאן בעלי זהב אכילים.


#טיפים
הארוחה כאן יקרה מאד, אבל היא מהווה הזדמנות לסעוד אצל שף איטלקי ברמה עולמית, בחווייה כמעט חד-פעמית.
אמריקן קולוני
#מושבה אמריקאית בירושלים

"אמריקן קולוני" (American Colony), המושבה האמריקאית בעיר, הוא אמנם מלון פאר ומסעדה גם היום, שמארח דיפלומטים, אנשי או"ם ועיתונאים מכל העולם, אבל למעשה זהו אחד המבנים המרהיבים בירושלים.

יש כאן פינת חמד אמיתית, שכוללת קשתות ערביות, תקרות מצוירות, רצפת אבן צבעונית וגן אירופאי ונעים. בתקופת המנדט התארחו כאן בין היתר גם וינסטון צ'רצ'יל והגנרל אלנבי. קל להבין למה. נעים גם סתם לשוטט במסדרונות המלון.

הבר הקוסמופוליטי שכאן שימש בעבר כמרתף יין והוסב לבר, שמציע מגוון כוכים אינטימיים ונעימים מאד. בערבי הקיץ הוא יוצא אל הפטיו, הגינה הפנימית הנעימה, עם המזרקה העתיקה שבחוץ.

בחוץ פועלת גם המסעדה היקרה של המלון, 'ערבסק'. תוכלו לאכול כאן מזון גורמה פלשתיני כמו מנת החומוס-כבש הענקית, ששניים יכולים לחלק ביניהם בשקט וכך גם הסטייק העשוי נתחי אנטריקוט. שתיהן עולות בסביבות 25 דולר למנה.

#טיפים
דברו עם המלצרים באנגלית. שווה לכם...


מבט מקרוב על מלון אמריקן קולוני:

https://youtu.be/LXejp7HGn7Q


ועוד מבט:

https://youtu.be/RwHv7RJ7Qf4
הקאסאן
#אוכל וייטנאמי נהדר בצ'יינה טאון של לונדון

הקאסאן - Hakkasan) היא מסעדה אסייתית נהדרת, המתמחה באוכל סיני קנטונזי מובחר. מדובר ברשת מסעדות גורמה יקרות ומעולות, הנמצאות בין השאר בשנגחאי ובדוחה.

זו מסעדה מצוינת ויקרה, בעלת עיצוב מרשים, ואוכל שמצדיק ביקור בלונדון ופתיחת ארנק.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/7BNcHqekbOc


בלוגרים:

https://youtu.be/BSuUHedN1JU
מסעדת סיאל דה פריז
#על מסעדת היוקרה עם התצפית המהממת על פריז

מהחלונות של מסעדת לה סיאל דה פריז (Le Ciel de Paris Restaurant) שבקומה 54 במגדל מונפארנס, תוכלו לראות את כל פריז. היופי וההוד של העיר המרהיבה הזו מתחרים בעיצוב המפואר של פנים המסעדה האיכותית.

אבל הנוף המרהיב הוא לא הדבר היחיד שמרגש כאן. האוכל במסעדת הגורמה הזו טעים ביותר, ממיטב האמנות הקולינרית הצרפתית. מדובר במסעדת יוקרה שהמחירים בה יקרים עד חורכי כיסים והבישול בה מוקפד ביותר, אבל מי שיכולים ייהנו מאד במקום.


#טיפים
מומלץ ביותר להזמין מקום ורצוי לפני הנסיעה מראש.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/GQYPx-hV2v8


ביקור במקום:

https://youtu.be/Dfz47uvb0mI


חוויה:

https://youtu.be/bG_Vtzl93oo
מסעדת יפו-תל אביב
#מסעדת האוכל האורפלי של חיים כהן


מסעדת יפו-תל אביב (Yaffo Tel Aviv), הנמצאת בבניין אלקטרה בתל אביב, היא שכנתם למגדל של חברות כמו גוגל ופייפאל. נראה שכמוהן, היא בעניין של מצוינות ועבודה מקצועית. זהו מטבח שורשי, לא מתחכם ולא מתיימר - מקצועי אבל עם לב ביתי.

המסעדה הזו, עוד אחת ממסעדות השף חיים כהן מביאה לשולחן שלכם את האוכל האורפלי של אמא שלו, בצירוף רעיונות והשפעות שליקט השף היצירתי והשורשי הזה. חלק גדול מהמנות כאן מתבשל בטאבון שבמרכז המסעדה. המנות עצמן עונתיות ומתבססות על הירק והפרי של העונה ושל מבחר חומרי הגלם הזמינים למטבח.

יש בתפריט של יפו תל אביב לא מעט הברקות, אבל הוא מתבסס על מטבח עממי שמקבל טוויסטים ושדרוגים של השף. ממנת הירקות מהטאבון עם הטחינה ועד לתכשיטי הקלמרי, הבורקס עם הסרטנים ולזנב השור עם טורטליני תרד - הכל כאן מיועד להרפתקה טעימה שמרגישה טבעית, ישראלית וחכמה.


קבלו ביקור קצר:

https://youtu.be/vq0BqQSQPjM
דוס פאלילוס
#על הטאפאס שעשה מישלן

מסעדת הטאפאס הזו היא הצלחה מסחררת. לא שהיא זולה במיוחד, אבל היא שווה כל פרוטה, במיוחד בזכות המנות היצירתיות של השף אלברט ראוריש. המאכלים שהוא והצוות שלו מכינים כאן והמנות החדשניות שמוגשות כאן לסועדים כבר זיכו את המסעדה בכוכב מישלן.

יש כאן מגוון של מנות טאפאס ספרדי לצד טאפאס שהמרכיבים בו הם מאזורים שונים באסיה. תיהנו!

מבט מקרוב על המסעדה:
https://www.youtube.com/watch?v=j8AdS_skLUY
באן קניטה
#על המסעדה התאילנדית הקלאסית

המסעדה התאילנדית באן קניטה (Baan Kanitha) היא אחת המסעדות הטובות בבנגקוק לאוכל תאי קלאסי ואותנטי. יש לה סניף נוסף בעיר ושניהם יהיו מצוינים בכדי לחוות וליהנות מהבישול הקלאסי של תאילנד.

במסעדה, השוכנת בבית משופץ ועתיר מוצגים יפים, מציע התפריט מנות אסתטיות ונדיבות של דגים, מאכלי ים ומנות בשריות. חלק מהמנות הללו הותאמו לחיכם של התיירים המערביים ואחרות, הנהוגות במטבח התאי, יכולות להיות מעט קיצוניות לחיך הבינלאומי.

המנות המוצלחות והמומלצות כאן כוללות, בין השאר, את דג הכותנה המתובל בעשבי תיבול, את הסרטנים ברוטב תמרהינדי ואת סלט הפומלות החריף עם השרימפס.

יש לציין גם את השירות המצויין והמלצרים הנגישים ודוברי האנגלית המעולה.

מומלץ בהחלט!


#טיפים

הזמינו מקומות מראש.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/h0kF-jV30no


בואו לאכול:

https://youtu.be/SxEmwDdquwk
טֶרָאסַה אוּזְלַטֶה סְטוּדְנה
#על מסעדת הגורמה עם הנוף המרהיב של פראג

מסעדת היוקרה עתירת הפרסים "טֶרָאסַה אוּזְלַטֶה סְטוּדְנה", היא מסעדה מומלצת ומשובחת במיוחד, שנמצאת ברובע לסר ומציעה לסועדים נוף מדהים ואוכל נהדר. מרבית המנות המעולות שתוכלו למצוא כאן מתבססות על בשרים ומאכלי ים.

המסעדה המעוצבת והיוקרתית שוכנת בקומה הרביעית של "בית באר הזהב", המבנה בו שוכן היום מלון U Zlaté studně, בקרבת מצודת פראג. בקיץ היא מתפרשת גם על קומת הגג שממנה נשקף נוף פנורמי של פראג. מדובר במסעדת שף, שלצד נופה עוצר הנשימה של העיר, מציעה מזון גורמה, ברמה בינלאומית.

מסעדת הגורמה הזו יקרה מאד, אבל אם תרצו לבלות ערב אחד, זה אחד המקומות. השירות בה מקצועי ואדיב במיוחד והמחירים גבוהים.


#טיפים
הזמינו מקומות מראש, במיוחד בעונת התיירות.

בצהריים הארוחה זולה יותר - זו ההזדמנות שלכם.

הזמנות מראש חובה!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/47-XQIOgIGw


וכך נראות המנות שלהם:

https://youtu.be/yEn-Tn4YU-0
מסעדת ורשה וחודניה
#על האוכל המזרח-אירופי עם העידון הצרפתי


מסעדת "ורשה וחודניה" (Warszawa Wschodnia), המסעדה היוקרתית של השף הפולני הכוכב מתיאוס גסלר, היא מסעדה מעולה והיפסטרית, בקטע טוב. היא פתוחה לאורך כל שעות היממה, ממש 24/7 ומציעה תפריט פיוז'ן שמשלב אוכל פולני מסורתי עם מטבח צרפתי קלאסי ומעודן.

המסעדה נמצאת במזרח העיר ורשה, בסוג של אזור תעשייה שעד לאחרונה היה מהעניים והלא נחשקים של העיר. כיום הוא הפך לסביבה מגניבה ומרובת אמנים ושוחרי עיצוב, שיש בה סצנת אנדרגראונד צעירה, אלטרנטיבית ותוססת מאד.

בין המנות האהודות כאן אפשר למצוא ממנות הבשר, דוגמת מדליוני הצבי, בשר העגל או בשר הכבש עם תוספת התפוחים הקצוצים ועד הריזוטו המוקדם עם האספרגוס והפטריות. יש פה הרבה יצירתיות ואפילו הומור, כמו למשל זו של מנת שניצל העוף השמנמן, שמעליו מונחת ביצת עין.


נובו מליבו
#על הסושיה עם הטוויסט שצופה לחוף מליבו

המקום הזה מציע חווייה יפאנית של סושי מעולה עם חומרים ודגים טריים שחלקם מגיעים לכאן היישר מהשווקים של טוקיו. אבל שלא כמו סושיות רגילות, נובו מליבו (Nobu Malibu) מציעה את הסושי בסגנון הפרואני הייחודי שלה, שהוא סושי שמושרה במרינדת פירות הדר ופלפלים חריפים. אם אתם לא בנויים לניסויים קולינריים בבני אדם, תוכלו להזמין גם סושי רגילים, שיהיו נפלאים וטעימים מאד.

מנות טעימות במיוחד הן ה"טיראדיטו" (tiradito), מנת הפתיחה הנהדרת שבתפריט, או האוקרה הקריספית המצוינת, האורז המטוגן והקריספי עם הטונה המתובלת שמעליו, הצ'ילדרן סי באס המדהים, הסשימי היצירתי והקינוחים המצוינים של המקום.

גם המבנה והאדריכלות שלו, כמו גם העיצוב שנותן כבוד לסממנים יפאניים מסורתיים - כולם מרתקים את העין ומשלימים את החוויה. שבו על המרפסת הנעימה שבחוץ והשקיפו על חוף מליבו שממול ואל האוקיינוס השקט שנפרש מולכם עד לאופק. הפיוז'ן הפרואני או הטוויסט המיוחד שלהם על הסושי היפאני והאיכותי שכאן, ייעלו בזכרונכם עוד זמן רב.


#טיפים
המסעדה הזו מבוקשת אז חשוב להזמין מקומות מראש.


ביקור במקום:

https://youtu.be/w2qzPtWYAxg


המנות:

https://youtu.be/e6ZM4AlcfYY


והסגנון של האוכל כאן:

https://youtu.be/izbFs0SHExg
לָה דֵגוּסְטַסְיוֹ בוהם
#על מסעדת השף מהיקרות בעיר

את המסעדה הרומנטית והאינטימית הזו, תמצאו ברחוב ציורי שנמצא בעיר העתיקה. כמו שאתם כבר מבינים, מסעדת המישלן הזו, "לה דֵגוּסְטַסְיוֹ בוהם" (La Degustation Boheme Bourgeoise) היא מסעדה יקרה, בעיקר בערב ובסופי שבוע. מדובר במסעדה מהיקרות והיוקרתיות של פראג.

ב"לה דגוסטסיו בוהם בורז'ווה" תוכלו לחוות אוכל צ'כי טעים ויצירתי להפליא. התפריט כאן קבוע, כשארוחת הטעימות המעודנת שלהם מציעה 6 או 11 מנות. המנות הן באמת ממיטב המטבח הבּוֹהֵמִי ומלווים אותם כאן יינות משובחים, גם אם לא זולים.

המלצרים בלָה דֵגוּסְטַסְיוֹ נותנים שירות מקצועי ומוקפד ומגלים סבלנות מפתיעה ביחס לאקסקלוסיביות של המקום. המטבח הפתוח יאפשר לכם לצפות בצוות המטבח בעת העבודה והעיצוב, כמו גם התאורה כאן, נהדרים. אבל לפני הכל - השף כאן יודע בהחלט את העבודה והטעם בהתאם!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/BmxCnkXG9-0?t=2m2s
גּוּנְדֶל
#על המסעדה הכי טובה של בודפשט


מסעדת גּוּנְדֶל (Gundel) נחשבת למסעדה היוקרתית והטובה ביותר של בירת הונגריה. היא נפתחה בשנת 1894 ומאז היא רק זוכה למחמאות. האוכל והשירות כאן הם מעולים!

אמנם היא מעט יקרה, אבל בגונדל תקבלו תמורה מלאה לכסף. עם ארוחות במחירים של כ-50 דולר תקבלו מנות מצוינות ושלל טעמים של מטבח שף איכותי ולא מתפשר.

שווה לנסות את פטה כבד האווז, ואת הפנקייקים המפורסמים של המקום.

גם העיצוב המפואר והיפה יוסיף לחוויית הבילוי כאן וכמוהו גם להקת הצוענים שמקנה אווירה מיוחדת, מבלי להפוך למסעדת תיירים סתמית.

גונדל נמצאת ליד כיכר הגיבורים. חובה להזמין מקום מראש בטלפון: 4684040


מבט מקרוב:

https://youtu.be/vf1VeWgqcio
מסעדת טוטו
#מסעדת השף המצליחה בישראל

מסעדת טוטו מציעה את המבחר הטרי בתל אביב, של פירות ים ודגים. היא מגישה אותם יפים להפליא. יש כאן מקלמרי, סבידה ושרימפס בצלחת פירות ים עצומה ועד סשימי דג ים ברוטב קומקווט חמצמץ. הכל כאן עולה לצריבה קלה על הגריל ויוצא אל שולחנכם.

יש כאן את הפיצות דקות-הבצק המפורסמות של טוטו, עם התוספות הנפלאות של כל טוב הארץ - מארטישוק, רוקט, זיתים שחורים וגבינות מכל מין וצבע ועד סלמי וקומטה וכל מה שמבדיל בין שלמות דקיקה ופריכה וסתם פיצה.

ובקינוחים של טוטו הלא כשרה מככבים הפארי ברסט עם קרם הערמונים, המילפיי, פרח הלימון וגלידת פיסטוק עם תמצית תותים מיובשים. תענוג!

להזמנות בטלפון: 03-69351410.


מבט מקרוב

https://youtu.be/3xIEgyhDYb8
לה רוזטה
פיטר לוגר
סוּר בָּליק
בּוֹקָה דִי בָּאקוֹ
פסיפיק דיינינג קאר


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.