» «
פיירו האיטלקי
פיירו האיטלקי
#על המסעדה

מסעדת "המטבח של פיירו האיטלקי" (Piero's Italian Cuisine) היא מקום איטלקי ומקדש קולינרי בלאס וגאס. היא נמצאת מחוץ לסטריפ אבל שווה לנגיע אליה ולאכול אוכל איטלקי מצוין.

פיירו מזכירה מסעדה איטלקית של פעם, בסגנון שיקאגו או ניו יורק של הימים ההם. האוכל כאן מעולה והכול טעים מאוד. היא נולדה בתחילת שנות ה-80, כשהגיעו אליה המון פוליטיקאים, סלבריטאים ומאפיונרים והיא זכתה לפרסום ולהצלחה.

אבל עזבו היסטוריה לרגע. כאן קובעים האנשים ועל הארוחה המשובחת כאן מופקדים טבחים מעולים ומלצרים ידידותיים ומקצועיים בדרך כלל. גם המחירים סבירים, ביחס לווגאס כמובן.


#האוכל
פיירו ידוע בסרטנים ובלובסטרים הנפלאים שהוא מכין. יש גם קלמרי מטוגן, קוקטייל שרימפס נהדר וסרטני אבן שמוגשים לשולחן ועשויים נכון. גם מנות הסלמון הנדיבות מבושלות בצורה מושלמת.

גם הפסטות והתוספות כאן טובות מאוד. נסו למשל את הרביולי המצוין. ובסוף הארוחה גם לא מתאכזבים. שלל קינוחים מעולים עושים את העבודה ועוגת גבינה שהיא מהטובות ביותר שיש.


#טיפים
אל תבואו לכאן אם אין לכם זמן. הארוחה כאן איטית וארוכה. מושלמת לדייט או ארוחת ערב זוגית ורומנטית, אבל לא מומלצת לארוחה עסקית.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/3q5YawekDM4


ביקור במקום:

https://youtu.be/EQEO8l406bo


כתבה:

https://youtu.be/iaDsf8bqT-U


בלוגרים:

https://youtu.be/XdH_b-zABls
El Brellin
מסעדת אל ברלין
#על המסעדה הביתית שמציעה תבשילים מהאזור

מסעדת אל ברלין (El Brellin) היא ריסטורנטה, מסעדת יוקרה שמציעה מנות גורמה יקרות. זו מסעדה נהדרת ואהובה על המקומיים בעלי היכולת ועל תיירים המבקרים במילאנו, שמגיעים אליה כדי ליהנות ממאכלים מילאנזים קלאסיים העשויים ברמה גבוהה.

יש כאן פסטות טריות ומגוונות וקינוחים ביתיים וטעימים להפליא, לצד מנות עשויות מהמתכונים הקלאסיים של אזור לומברדיה. מהמיוחדים בתפריט של אל ברלין נציין את הלזניה המסורתית, את הריזוטו המילנזי קלאסי עם זעפרן וכמובן את הגספצ'ו, מרק קר עשוי ירקות טריים. כמובן שלאיכות הקולינרית מתלווים היינות של מחוז לומברדיה, לצד ויסקי ושמפניות.

מסעדה שתי קומות ו-5 חללי אוכל. יש בה גם גינה אותנטית שמשלימה את חוויית האכילה במסעדה הטובה הזו ומאפשרת לסעוד בחוץ.


#טיפים
הזמנת שולחן בקומה העליונה תבטיח לכם ארוחה אל מול המראה הנהדר של נאביליו גראנדה.

בימי ראשון מציעים כאן בופה עשיר, עם מגוון אדיר של מיטב המאכלים כאן. זו חוויה קולינרית מומלצת ומגוונת מאד.


ביקור במקום:

https://youtu.be/FcAjPF4l8bY?t=78
Pizzeria Mozza
פיצרייה מוצה
#על הפיצרייה המוצלחת של לוס אנג'לס

את פיצרייה מוצה (Pizzeria Mozza) מובילים שניים - מט מולינה, שף איטלקי בעל ידיים וידע אגדי בפיצה והאופה ננסי סילברטון האגדית, שכבר ייסדה כמה מקומות נחשבים בלוס אנג'לס וחלמה תמיד להכין פיצות, כי אהבה מאד לאכול אותן.

השניים הקימו ומפעילים כאן מקום איטלקי ומיומן, שפועל כמו פיצריה ברומא, עם חומרים טריים ופשוטים ומבחר מעלף של מרכיבים ומכין פיצות מעולות.

פיצריה מוצה מציעה מבחר פיצות מצויינות ואיכותיות, במקום הפיצות הכבדות, שומניות ועתירות פחמימות, בסגנון האמריקאי והלא-מוצלח של הרשתות הארציות.

כאן הפיצות דקיקות ברובן ומזכירות את הפיצות של איטליה, עם מרכיבים מגוונים, טריים ונהדרים למאכל. המחירים בפיצרייה מוצא ממש סבירים ותהנו מאוכל טוב שאינו מעיק, גם לא על הכיס.


#טיפים
הזמינו מראש מקום!

יש כאן מנות מעולות לצמחונים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/WUAoGZrBPt4?end=59s


הפשטות, החומרים, היופי והגאונות של המנות:

https://youtu.be/iWND6oo_CyA


כך מכינים את הפיצות כאן:

https://youtu.be/r6i96eZuFv8
La Cantina del 15
לה קנטינה 15
#על המסעדה הנפלאה עם הנוף הנהדר

שילוב ייחודי של טעמים איטלקיים ומקסיקניים תוכלו למצוא במסעדת "לה קנטינה 15" (La Cantina del 15) שבוורונה, מסעדה שהלקוחות שלה נאמנים וחוזרים אליה שוב ושוב.

המסעדה הזו שוכנת במבנה אבן מסורתי ומרשים, מוקף בירק, שמחלונותיו נשקפים נופים מרהיבי עין.‬‬

בתפריט שלה מציעה "לה קנטינה" פסטה מקומית נהדרת, ביחד עם מאכלי ים מצוינים, יינות משובחים במגוון עשיר וקינוחים טעימים. בתיאבון!


#טיפים
מומלץ להזמין מקום מראש.

אוכל איטלקי

וניליה
מסעדת וניליה
#המסעדה עם הטראסה ונוף הר הגעש

מסעדת וניליה (Vanilia) הנהדרת בסנטוריני יושבת במבנה של טחנת רוח עתיקה, ששומרה על ידי הממשלה היוונית והייתה פעילה מאז שנת 1872.

המסעדה הזו לא הייתה חייבת להיות כל כך טובה. רבות אחרות שניבטות אל נוף פנורמי נהדר כל כך, לא ממש מתאמצות. אבל כאן, על מרפסת רחבה ויפהפיה, אל מול השקיעה היפה בעולם, מגישים אוכל נהדר.

יש כאן את הפאבה, הפול היווני שאופייני לאיזור והסלט היווני הנהדר. רבים המליצו כאן על אוסובוקו טלה בעגבניות ושזיפים ועל פסטות תוצרת בית, במיוחד הרביולי גבינות בליווי יוגורט. בקינוחים מככבת עוגת האגוזים עם גלידת וניל.
Al Duomo
טרטוריה אל דואומו
#על המסעדה עם המאכלים המפתיעים

אוסטריה טרטוריה אל דואומו (Osteria Trattoria Al Duomo) היא מסעדה שתושבי ורונה אוהבים, מה שניכר בתפריט שהוא באיטלקית בלבד.

התפריט כאן כולל מנות מעניינות, כמו סטייק עשוי בשר סוס, או ספגטי ברוטב בשר חמור (bigoli pasta sugo d'asino) ואפילו רביולי עם דג חרב. מנות מוכרות או פשוטות יותר לעיכול הן גבינת עזים מצופה פירורי לחם, המוגשת עם ירקות בגריל. באגף היינות ישנו מבחר יינות שתוכלו להזמין גם בכוס.

המסעדה מקושטת כאן במנדולינות ובכלי מיתר נוספים התלויים על קירותיה. לאוהבי הסגנון הזה, בימי רביעי תוכלו ליהנות כאן גם מהופעה חיה של נגני מנדולינה.
Sadler
מסעדת סדלר
#על מסעדת היוקרה עם הריזוטו השחור

מסעדת סדלר (Sadler) היא מסעדת שף נודעת במילאנו. הריסטורנטה המעולה מגישה מנות איטלקיות יצירתיות וטעימות במיוחד, במחיר יקר.

המסעדה, האוחזת ב-2 כוכבי מישלן, מתנהלת בניצוחו של השף קלאודיו סדלר, שף מפורסם בכל רחבי איטליה ולדעת רבים גאון של ממש. סגנון האוכל שלו מפגיש בין ישן וחדש במטבח האיטלקי, בחיבור של מסורת מילאנזית עם חדשנות של אמן מטבח מודרני ומיומן.

האווירה ב"סדלר ריסטורנטה" יוקרתית במיוחד. האוכל לא רק טעים כאן, אלא גם יפה להפליא. הוא מוגש תוך הקפדה על צילחות נהדר, מה שבעידן האינסטגרם הופך לתקן במסעדות ברמה כזו.

המלצה חמה היא להזמין את המעדן האופייני למילאנו, הריזוטו השחור, באיטלקית "ריזוטו נרו". זהו ריזוטו אורז נהדר שאת צבעו הוא מקבל מהבישול שלו, עם דיו של דיונון. מעליו מוגשים קוויאר ורוטב מנגו, שמעטרים אותם כאן בעלי זהב אכילים.


#טיפים
הארוחה כאן יקרה מאד, אבל היא מהווה הזדמנות לסעוד אצל שף איטלקי ברמה עולמית, בחווייה כמעט חד-פעמית.
טרטוריה קאפריני
טרטוריה קאפריני
#על מסעדת הפסטה הטובה בעולם

בנגרר (Negrar), כפר צפוני לא גדול, נמצאת טרטוריה קאפריני די טורבה (Trattoria Caprini di Torbe), שנחשבת לאחת הטובות באיטליה ויש רבים שמכתירים אותה כ"מסעדת הפסטה הטובה ביותר בעולם".

נסיעה למסעדה הזו היא טיול נהדר בנוף איטלקי מרהיב ופתוח. אל הכפר המקסים נגרר ואל הטרטוריה קאפריני די טורבה מובילה דרך כפרית, יפה להפליא ומוקפת כרמים.

קאפריני עצמה היא טרטוריה משפחתית קטנה שבה מכינים אוכל נהדר, כולו מחומרי גלם מקומיים. בהנהגת האם, מדגימים כאן בני הבית בסופי שבוע ונותנים לסועדים מעין שיעור בהכנת פסטה מקומית ואלוהית. הם לשים את הבצק, מרדדים וחותכים אותו לרצעות פסטה. אז הם מכינים את הפסטה, עם פטריות טריות, בשמן זית מקומי ונהדר, בצורת לאזאניה, עם בשר מעליה ובשלל מנות נהדרות אחרות - הכל להנאת הסועדים.

עם כוס יין אדום, מעולה ומקומי, לא חסר כאן דבר. זה הרגע שבו מבינים עד כמה פסטה מצוינת היא לא עניין גדול - עם כל השלמות שבדבר...

נחמד שגם המחירים בקפריני די טורבה הם לא הכי יקרים והרווח, תרתי משמע, כולו שלנו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/20ubtrorfBc


Cugino's Italian Deli & Pizzeria
קוגינוז איטליאן דלי
#על המסעדה האיטלקית המשפחתית והמשובחת בווגאס

קוגינוז איטליאן דלי (Cugino's Italian Deli & Pizzeria) היא מסעדה איטלקית בסגנון ניו-יורק, עם אוכל איטלקי טוב, אותנטי וזול יחסית.

אוכלים כאן מקומיים רבים, מה שבדרך כלל יכול להעיד על אוכל מצוין באופן עקבי.

המקום מנוהל על ידי משפחה איטלקית מקומית, ברמה גבוהה ובסטנדרט איטלקי אמיתי. את הבצק והמוצרלה מכינים כאן יום יום.

אומרים שכאן נמכרת הפיצה הטובה בלאס וגאס. לידה מוצעים בתפריט שלל כריכים קרים וחמים, סלטים, מנות ראשונות, פסטות וקינוחים מצוינים. ליד כל אלה יש מנות נוספות ומתחלפות ששווה לנסות.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/LD6EM5vWxZo


בעל הבית מספר:

https://youtu.be/Kw0VVFzLqmk


המבקר בודק:

https://youtu.be/U3wJmRbypjI
פיצריה ספונטיני
#הפיצריה המצוינת שליד התחנה המרכזית של מילאנו

רבים רואים בפיצריה ספונטיני (Pizzeria Spontini), שאתם בסניף הדגל שלה, את הפיצריה הטעימה ביותר של מילאנו. היא פעילה כבר מעל 50 שנה בהצלחה עצומה ויש לה כמה סניפים בעיר. דווקא לאור זה שמילאנו לא נחשבת למקום עם פיצות משובחות בולטת ספונטיני בפיצה שמוגדרת על ידי כולם כפיצה מושלמת.

בספונטיני מגישים בעיקר סוג אחד של פיצה - את המרגריטה המצוינת. זו פיצה עבה יחסית, שמפזרים עליה את התוספות, הטופינגס האיטלקיים הקלסיים, דוגמת נקניקים וגבינות מעולים.


#טיפים
בצהריים עלול להיות קושי במקום ישיבה.

הגעתם לכאן וצפוף? - קחו את הפיצה, קנו בירה ופנו לסעוד על ספסל בפארק דון ג'וזאני (Don Giussani) שנמצא בסמוך.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/03Op8YbPf8I
פיצריית דה אטורה
#על הפיצרייה הראשונה בעולם

פיצריית דה אטורה (Trattoria Da Ettore), על שני סניפיה, היא טרטוריה, מסעדה עממית מעולה ופיצרייה נפלאה שלאכול בה פיצה זה גם בילוי. זאת מפני שבנוסף לפיצה המעולה שלהם ושאר המנות הטריות והמצוינות, החבר'ה כאן מציעים נוף נהדר ואוויר נעים שמגיע מהים.


#טיפים
חשוב שלא להתבלבל, כי חוץ משתיהן יש עוד מסעדות ופיצריות בשם הזה וחלקן לא משהו.


מבט מקרוב בטרטוריה עם האוכל הנפלא:

https://youtu.be/PHpyQF58qCg


דה אטורה בסנטה לוצ'יה מככבת בפיצות:

https://youtu.be/GM9RHVeMLSU
מסעדת 12 השליחים
#על המסעדה העתיקה מהמאה ה-18

עם קירות שאותם מעטרים ציורי קיר עתיקים, מסעדת 12 השליחים (Ristorante 12 Apostoli) היא מסעדה יוקרתית, המשלבת אוכל משובח, עם חלל קסום וייחודי וארכיאולוגיה נדירה.

חוץ ממסעדה טובה, שפועלת בגלגולים שונים מאז שנת 1750, המסעדה הזו מספקת גם חווייה תרבותית של ממש.

תפריט המסעדה מבוסס כולו על המטבח הקלאסי של ורונה. בין המאכלים המקומיים, שיוצר כאן שף איטלקי מנוסה ומומחה, תמצאו מנות נהדרות ומוקפדות במיוחד, כמו לחי שור ברוטב יין אמרונה עשיר ובבישול ארוך, או ריזוטו שבושל ביין אמרונה, עם פטריות פורצ'יני טריות ומעליו שבבי פטריות כמהין.

את הקינוח, אגב, יכולים הסועדים לאכול בשולחן גדול ומשותף, שנמצא במרתף היינות המרשים של המסעדה. כמנה אחרונה נסו את הטירמיסו המקומי והמומלץ.

הדבר המיוחד של המקום הן 12 המדרגות שיורדות אל מתחת למרתף. כשתרדו בהן תוכלו לראות חורבות ארכיאולוגיות נדירות, של חלקי הקרדו, הרחוב הרומי של ורונה העתיקה. הרחוב הזה עבר ממש כאן ותוכלו לראות חלקי בתים, אבנים גדולות ושברי שיש ענקיים שנותרו ממבנים שחרבו מתקופת האימפריה הרומית.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/vVu1vbzry-c?t=2m33s
ויני דה פינטו
#המסעדה המפורסמת בכדורי הבשר שלה

ויני דה פינטו (Vini da Pinto) היא מסעדה מהז'אנר המכונה בוונציה "בקארו" (Bacaro). כאן תמצאו אוכל מקומי, מצוין וחסכוני, שאותו אוכלים בדרך כלל המקומיים. מטבח פשוט, אפס התחכמות ומאכלים מוכרים ששמותיהם ברורים, לפחות לדוברי איטלקית.

ויני דה פינטו היא אחת מהמוצלחות שבין מסעדות העממיות וברים קטנים, שנקראים ברבים "בקארי" (Bacari). הבקארי הללו פועלים בעיר עוד מימי הביניים. בעיני התיירים הם לא מזמינים, בעיצוב או במראה ולרוב תמצאו אותם בסימטאות ובכיכרות הלא-מרכזיות, הרחק יחסית מכיכר סן מרקו.

יש בוויני דה פינטו כמה שולחנות וכשמזג האוויר מאפשר אז גם בחוץ. על הדלפק שלה תראו את הצ'יקטו (Cicchetto), מעין טאפסים מקומיים, טעימים להפליא ועשויים מחומרי הגלם טריים. נסו את הטוסט עם הסלמון המעושן שמגישים כאן.

בין המנות העיקריות בולטים הדגים ופירות הים דוגמת השרימפס, התמנונים והצדפות. לצד פצצות הרייטינג של המטבח האיטלקי, דוגמת הפסטה והאנטיפסטי הנפלאים שמוגשים כאן, את הקלמרי הנהדר של ויני דה פינטו תזכרו ימים רבים אחרי הסעודה. כמוהו גם הבקלה, דג הקוד המוקרם, האנשובי המופלא והדגים המטוגנים ולאוהבי הסרדינים בתחמיץ, צפוי כאן עונג של ממש.

יש גם קינוחים נפלאים ומנות נהדרות לצמחונים - הכל כאן טרי ועשוי היטב. אז גם אם הביקורות לא תמיד מפרגנות לוויני דה פינטו המחוספסת והעממית, נסו אותה ותתמכרו.

על הארוחה בבקארו תשלמו שליש מהמחיר במסעדות הידועות של ונציה ותהנו מהאוכל שהמקומיים אוהבים. די סביר שאחרי שתאהבו גם את האוכל וגם את המחיר, תשובו לכאן שוב במהלך הביקור בוונציה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/MyXVm299HzE
אנטיקה טורטה
#על מסעדת הדגים ומאכלי הים המשובחת בוורונה

ריסטורנטה אנטיקה טורטה (Antica Torretta) היא מסעדה קטנה בה מוגש האוכל באווירה איטלקית טיפוסית. המסעדה מצטיינת במטעמי המטבח המקומי. שמה נודע במיוחד במרק הדגים המפורסם שלה, במאכלי הים הטריים וביינות המשובחים המוגשים בה, ממיטב היקבים שבאיזור.‬‬‬‬‬


#טיפים
מומלץ להזמין מקום מראש - טלפון: 39-045-801-5292+


מבט מקרוב:

https://youtu.be/1vI6AFEVAf8


ביקור במקום

https://youtu.be/35Yl971lKbo
מאפיית לואיני
#על המאפייה הטובה במילאנו

ברחוב צדדי, בסמוך לדואומו שבמרכז מילאנו, אופים מדי יום במאפיית לואיני (luini) אלפי יחידות של מאפה ה"פנזרוטי". הפנזרוטי הוא מאפה מילאנזי, עשוי בצק מטוגן הממולא במוצרלה וברוטב עגבניות סודי.

אל מול המאפיה משתרך בשעות הצהריים תור ענק. לאוהבי החוויות הקולינריות מדובר ביעד חובה בביקור במילאנו, תענוג אמיתי ששווה כל תור ושנמשך ברציפות מאז שנת 1888.

בלואיני יש עוד מאפים רבים אבל החווייה המילאנזית האמיתית והטעימה כאן היא הפנזרוטי המעולה של המקום.


#במה מדובר?
הפנזרוטי (panzerotti) הם כיסוני בצק שמרים שמטגנים בשמן רותח ואוכלים טרי. למעשה מדובר בפיצה שמקופלת וסוגרת בתוכה מילוי של גבינת מוצרלה ורוטב עגבניות שאיש לא יודע בדיוק איך הוא מתובל. בלואיני שומרים בסוד את המתכון שהפך אותם למצליחים כל כך.

המאכל הזה נולד כאוכל רחוב, אי שם בחבל פוליה, שבדרום ארץ המגף. משם הוא נדד והפך פופולרי מאוד בכל רחבי איטליה. למילאנו הוא הגיע בזכות משפחת לואיני והמילנזים אימצו אותו בהתלהבות רבה.

אגב, לגיוון מציעים כאן את הפנזרוטי גם במילוי של גבינת ריקוטה ותרד. גם הוא טעים מאד.


#טיפים
בואו מוקדם כי בצהריים יש תורים ארוכים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/GCtMKa7SWu8


בלוגרים:

https://youtu.be/4qJ5MhiOGN4
טרטוריה רוקולה
#על מסעדה איטלקית מעולה בוורשה

טרטוריה רוקולה (Trattoria Rucola) היא מסעדה איטלקית שווה בהחלט. הסניף כאן הוא במרכז העיר, לא רחוק מכיכר שלושת הצלבים, אבל יש עוד כמה כאלו בעיר.

יש כאן פיצות טובות וטעימות, פסטות תוצרת בית עם שלל תוספות טעימות להפליא, סלטים נהדרים וקינוחים איטלקיים דוגמת פנה קוטה מעולה וטירמיסו ענקית. שווה.
החוף הצפוני, איטליה הקטנה
#על השכונה האיטלקית של סן פרנסיסקו

איטליה הקטנה, או נורת' ביץ', החוף הצפוני (North Beach) הם שמותיה של שכונת החוף הצפוני של סן פרנסיסקו. השכונה זכתה לכינוי "איטליה הקטנה", בזכות המהגרים האיטלקיים הרבים שהתיישבו בה בשנת 1849, בתקופת הבהלה לזהב שבאמצע המאה ה-19.

המהגרים האיטלקים הללו בנו בשכונה קהילה תוססת ומלאת חיים. עד היום האזור כולו שוקק חיים, לאורך כל שעות היום.

בזכות המהגרים הללו תמצאו בשכונה מבחר גדול של מסעדות איטלקיות מובחרות ופחות יקרות, רובן אותנטיות. יש כאן גם שלל ג'לטריות, המוכרות גלידה איטלקית ובדרך כלל טעימה, לצד מועדונים עם הופעות חשפנות ובתי קפה נעימים.

השכונה ממוקמת מעט דרומית לפישרמנס וורף (Fisherman's Wharf), בין "טלגרף היל" (Telegraph Hill) ו"השכונה הרוסית" (Russian Hill).


#אוכל איטלקי
בשכונה פזורות מבחר מסעדות איטלקיות ומעדנים מהמטבח האיטלקי. כאן תוכלו לחגוג עם פיצות, פסטות, אנטיפסטי ובשרים מעולים ואותנטיים, כי מרבית הטבחים והשפים כאן הם איטלקים.


#טיפים
השכונה היא גם מרכז מועדוני החשפנות שבעיר סן פרנסיסקו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/xAHfhXh_JaU


ביקור במקום:

https://youtu.be/DkDEfAzf4dU


הדרכה:

https://youtu.be/4HQpbXJ8mC0


לֶלֶה
#על אוכל רחוב זול וטעים בוונציה

כמעט בכל מקום בעולם, אין כמו אוכל רחוב, כדי לחוש את הטעם המקומי שבו אתם מבקרים. והטעם בוונציה לא יתגלה לכם טוב יותר מאשר אצל לֶלֶה. מדובר במזנון עמידה זעיר, עם מקום ללא יותר מאשר 5-6 אנשים, ממוקם היטב, שבו נמכרים כריכים ללא תחרות, באיכות גבוהה ובמחיר מצחיק. ללה הוא גם מהמקומות היחידים בעולם שמקבלים ציון של 5 מתוך 5. פלא שיש כאן תמיד תור?

לֶלֶה (Bacareto da lele) הוא מזנון אוכל רחוב ונציאני שנמצא בכיכר טולנטיני (Campo dei Tolentini), ממש אחרי הגשר הראשון שבו תעברו בכניסה לוונציה.

הוא מזמין אתכם לאכול כריכי נקניק או דג בקלה מוקרם, במחיר של יורו אחד לכריך. יש כאן גם כריכים טובים לצמחונים. אצל ללה תוכלו גם לשתות את ה"צל", יין מקומי, פשוט וטעים להפליא, גם הוא במחיר של 1€ בלבד או פחות.

גם אם לא אוכלים בפנים, אלא נאלצים לקנות ולצאת לאכול בחוץ, המקום הזה מהנה מאד. תורמת לכך העובדה שללה נמצא בסמוך לקמפוס של האוניברסיטה המקומית והסטודנטים, שמגיעים לכאן כדי לשתות משהו בזול ולשמור על האווירה הנהדרת במקום, עושים שמח. הכריכים כאן גדולים, הבירה והיין טובים והמחיר הוגן.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Rv6M0HAj4Ws


הכריכים כאן:

https://youtu.be/-8UNOsQpsPk
מוּרֶט לָה בַּרְבָּה
#על מסעדה ביישנית עם אוכל מעולה

תוכלו לעבור עשרות פעמים ליד מסעדת מוּרֶט לָה בַּרְבָּה מבלי בכלל להבחין בה. מבחוץ, לא ברור אם היא פאב, חנות יינות או בית קפה. למרבה ההפתעה, היא טומנת בחובה את אחת הארוחות האיטלקיות הטובות שתטעמו כנראה בברלין.

התפריט משלב מאכלים מרחבי איטליה. תפריטי ארוחת הצהריים והערב שונים זה מזה ומשתנים מדי שבוע. המנות המומלצות כאן הן הפסטה והריזוטו, שנחשב למשובח ביותר באזור.

שימו לב, השירות כאן לא מושלם. האוכל, לעומת זאת, כנראה יהיה מצוין.
טראצה טריאנלה
#על מסעדת הנוף שעל מוזיאון העיצוב

טראצה טריאנלה (Terrazza Triennale) היא מסעדה נפלאה במילאנו, היושבת על גגו של מוזיאון העיצוב של העיר.

את המאכלים משובחים כאן מכין השף סטפנו צ'רבי (Stefano Cerveni). נאמן למטבח האיטלקי, האיש יוצר כאן קלאסיקות קולינריות מצוינות, בתוספת המגע המודרני והאישי שלו, תוך הקפדה על חומרי גלם איכותיים וטריים מאד ותשוקה למנות מיוחדות.

המסעדה יושבת בתוך מבנה מודרני עתיר פלדה וזכוכית והאוכל הנפלא שבה מתחרה רק בנוף המרהיב שנשקף מכאן.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/fd3W8DWKKH0


גם בערב נפלא כאן:

https://youtu.be/zhQW-8sB-GE


השף מדבר:

https://youtu.be/KlwxGTtjXQk
אל גאטו נרו
#על המסעדה המצוינת שבאי בוראנו

טרטוריה אל גאטו נרו (Trattoria al Gatto Nero) שבאי בוראנו, היא מסעדה שנולדה בשנת 1946 ונרכשה בשנות ה-60 על ידי בעליה הנוכחיים, משפחתו המקומית של רוגירו בובו (Ruggero Bovo).

כאן מכינים השף רוגירו בובו ורעייתו לוסיה מאכלי ים נהדרים, סרטנים, דגי גובי מצוינים ומיני דגים נוספים מהים, אפויים או בגריל. הם מוגשים ביחד עם מטעמים כמו ריזוטו, פסטות מפוארות וקינוחים מיומנים.

הכל מלווה כאן בסלטים מירקות אורגניים, הגדלים באיים שמסביב. גם היינות כאן נהדרים ומטופחים על ידי בנם של הזוג שהוא מומחה מקצועי ליין.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/1M95Gy__czs
בוטגה דל וינו
ריסטורנטה איל דסקו
דה פרימו א פאולו


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.