» «
סטאבס הרינג
דוכן דג הרינג
#דוכן הרינג מעולה באמסטרדם

אוכל רחוב בהולנד הוא חווייה אירופית מיוחדת והכי מיוחד לאמסטרדם ולהולנד הוא דג הרינג (Herring) שנמכר בדוכנים מיוחדים ברחוב.

דג הרינג הוא אחד המאכלים המפורסמים כאן, דג ים נפוץ מאוד בים הבלטי ובצפון-מזרח אירופה.

את ההרינג הקלאסי מגישים כאן במרבית הדוכנים, כבוש בצורה עדינה, על מגשית קטנה, כשלידו בצל חי ומלפפון חמוץ. מרימים אותו אל הפה בקיסם או מזלגון עץ זעיר, שמוגש עם המנה.

בדוכן סטאבס הרינג (Stubbe's Harring) שבעיר תוכלו גם לקנות את ההרינג בתוך לחם טרי וזה מעדן נהדר וביתי מאד. אבל כמוהו יש עוד המון דוכנים ותוכלו לטעום את ההרינג בכל פינה כאן.

בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/5yj5LTOINiM


ביקור במקום:

https://youtu.be/Eh3OcZ_DGEE


אפשר גם לאכול את זה ככה:

https://youtu.be/9rz1wZ38hQ4
קארי 36
קָארִי 36
#על (עוד מקום שמציע את) הנקניקייה הכי טובה בברלין

התור המשתרך לפניה מבטיח שבמסעדת "Curry 36" תוכלו לאכול את הנקניקייה הפופולארית ביותר בברלין. אומרים שזה בזכות הרוטב הנהדר שלה.

גרמניה היא הרי מטורפת על נקניקיות והן כאן ממש חלק מהתרבות והמורשת. בכל שנה אוכלים בגרמניה כ-800 מיליון נקניקיות, מה שאומר שהגרמנים בולסים בכל דקה 1500 חתיכות.

המומחיות כאן היא השדרוג הגרמני המנצח של הנקניקייה המוכרת לנו. הוא נקרא "קָארִי ווּרְסְט" (currywurst) ומדובר בנקניקייה פרוסה, עם רוטב שדומה לקטשופ אבל הוא ממש לא קטשופ. למעשה, הרוטב הזה משתנה ממקום למקום וכל דוכן מכין אותו בטעם משלו. כאן, אומרים הברלינאים, הוא הכי טוב בעיר!

אגב, הסיפור של הרטבים הללו נולד אחרי מלחמת העולם השנייה, כשלא היה לחם ולכן הקארי וורסט נמכר ללא לחמניה. אבל גם קטשופ לא היה בגרמניה. לכן, ללא עגבניות וללא כסף להכין או לייבא קטשופ של ממש, המציאו דוכני הקארי וורסט רטבים שדמו לו אבל היו שונים...


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Q9cwVcjRPsA


ביקור במקום:

https://youtu.be/4aUWxBOoMd4


בלוגרים:

https://youtu.be/bjrn9KdstO8
קארי 61
קָארִי 61
#על הנקניקייה הטובה בעיר

אל תיבהלו מהתור הארוך לדוכן של קָארִי 61 (Curry 61). הוא מציע את מנת הנקניקייה הטובה ביותר בעיר ולכן התור כזה, אבל לרוב הוא רץ די מהר.

בדוכן, שמצוי בהאקשר מרקט, מטרים מתחנת הרכבת בשם זה, תוכלו לאכול כאן את ה"קָארִי ווּרְסְט" (currywurst), הנקניקייה הפרוסה, שלרוב מוגשת עם צ'יפס חם וכוללת את הרוטב המיוחד שלה. את הרוטב הזה מכינים בכל מקום מעט אחרת, אבל נראה שהוא כולל גם מיקס של קטשופ עם אבקת קארי.


בלוגרים:

https://youtu.be/Hudq6URwFLU


הדרכה:

https://youtu.be/7IFoWXLEahM
Museo del jamon
מוֹסֵיאוֹ דֶל חַמוֹן
#על רשת המזללות הפופולארית של הטאפאס במדריד


בעלי תקציב קטן ואוהבי טאפאס ימצאו את מבוקשם ברשת העממית והנחמדה מאד "מוֹסֵיאוֹ דֶל חַמוֹן" (Museo del Jamon), משהו כמו "המוזיאון לחאמון", ירך מעושנת של חזיר, הבשר האהוב על תושבי מדריד.

הרשת הזו מציעה מגוון גדול של כריכי חאמון טעימים וזולים, שאנשי מדריד אוהבים במיוחד עם כוס יין. יש כאן גם טאפאס נהדרים, שעולים יורו עד 1.2 או יורו וחצי. בירה וכוס יין עולים כאן החל מיורו בודד.

חוץ מהטאפאס והקערות עם פירות הים המצוינים, יש כאן בשרים וחאמון מצוין, הפאר של המטבח המדרידאי

בצד כל אלה יש ב"מוזיאון" שורה של מאפים ספרדיים וטעימים מאד.


מבט מקרוב במוסיאו דל חמון:

https://youtu.be/kV6gRTS0q4I


וביקור נוסף:

https://youtu.be/v-YmH5qAzXQ

אוכל רחוב

קפה הוואנה
קפה הוואנה
#התירס המיוחד בעיר נמצא כאן בקיר

דמיינו חור בקיר שמולו משתרך תור של אנשים הזויים שממתינים ל... תירס!

תירס?!? WTF לתירס? - אז כן, התור הזה לא טועה וקפה הוואנה מוכר במזנון שלו את התירס הכי מיוחד שאכלתם אי-פעם.

מדובר מקום שמתמחה במאכלים מקסיקניים וקובנים. הם מוכרים מגוון של מוצרים אבל אל תתבלבלו - התירס הוא הכוכב כאן!

כשהם שולפים את התירס מהגריל, מעניקים לו אנשי הוואנה טיפול VIP, מצפים בגבינת קוטיחה מקסיקנית, מגלגלים בפלפל חריף ומשפריצים עליו ליים. את התוצאה אתם לא תשכחו ואז תספרו לכולם...


מבט מהיר:

https://youtu.be/i8UptG7vjoI
Baco y Beto
בָּאקוֹ ובֵּטוֹ
#על מנות טאפאס נפלאות של מקום קטן ומושלם


מסעדת בָּאקוֹ ובֵּטוֹ (Baco y Beto) היא בר טאפאס קטנטן, ידידותי ומקסים בעיצוב שלו. האוכל ומנות כאן מיוחדים וטעימים מאוד. יש כאן מטבח ספרדי עם סוג של פיוז'ן גסטרונומי נהדר, טעים, לא יומרני ונותן תמורה מצוינת לכסף.

נסו את מנות החצילים הנהדרות ואת הפטריות עם מיונז garlicky, שהיא מנה מעולה!

גם באוכל וגם באווירה שבו, באקו ובטו הקטן והנעים הזה נהדר לארוחת ערב זוגית ורומנטית ופחות למשפחה גדולה או קבוצה. מומלץ בחום!


#טיפים
לא קל להשיג כאן שולחן. היו סבלניים...
סטאני
סטאני
#על היוגורט המושלם והסופגניות הקטנות והחמות שאתם חייבים לטעום

מוכנים לארוחת בוקר טעימה ומפנקת? סטאני (Stani) שבכיכר אומוניה היא המעדנייה המושלמת למאפי בוקר, שלל מעדנים, עוגות וקינוחים מעולים על טהרת היוגורט והחלב בעבודת יד.

היוגורט שמכינים כאן הוא טעים במיוחד. ההכנה כאן מערכת חלב קר עם שמרים ומעט יוגורט בן 60 שנה, המוסיפים לו את הטעם הייחודי והמצוין שלו. הזמינו לארוחת בוקר את היוגורט עם הדבש והרימון, מנה שמכינים ביוון כבר אלפי שנים.

המילק-בר המשפחתי-מסורתי הזה הוקם בשנת 1931. שימו לב במיוחד לסופגניות הקטנות והטעימות שמטגנים כאן לפי דרישת הלקוחות - הלוקומדס. את הסופגניות החמות וטריות תקבלו בתוספת של דבש מתוק ואבקת קינמון. זו אחת המנות הטעימות ביותר שתרמה יוון לעולם ושווה לטעום אותה כאן.


מבט מקרוב (באנגלית):

https://youtu.be/a1mdq5AMdDE
צ'יה בישולים
צִ'יַה סופרסי
#על מסעדת הבישולים הנהדרת

צִ'יַה סופרסי (Çiya Sofrası), משהו כמו צ'יה בישולים, היא סוג של לוקנטה (Lokanta) - מסעדת פועלים, הממוקמת בחלקו הדרומי של הרחוב המרכזי של השוק של שכונת קדיקוי, בצד האסייתי של איסטנבול.

קיימות למעשה, 3 מסעדות שנקראות צ'יה (Ciya) וכולן יושבות באותו רחוב קטן. כל אחת מתמחה במטבח טורקי אחר - כּוֹפְתֶה, קבפּ או תבשילים. אם תשבו ב"סופרסי" (sofrası), זו שמתמקדת בתבשילים, תוכלו להזמין מנות גם מהשתיים האחרות, שמתמחות בקבב, עם 40 סוגים שלו!

במסעדת התבשילים יש מבחר המנות גדול מאוד, אבל כאן מתמחים לפני הכל בתבשילים נהדרים. ביניהם בולטים מאכלי בשר כמו טלה ממולא, שושברק, טלה מבושל ביוגורט וכדומה. כמובן שיש כאן סדרה מפוארת ועשוייה למופת של סלטים נפלאים, ממיטב המטבח הטורקי.

שני אגפים במסעדה, שאליהם ניתן להיכנס מיד עם הכניסה למסעדה.

מימין תראו את אגף ה"מזה", המנות הקטנות והנהדרות שמסעדות טורקיות מענגות איתן את החיך. תוכלו להעמיס על צלחת גדולה שתקבלו את המזטים שתרצו ולפיהן ייקבע המחיר. הלהיטים כאן הם סלט תרד עם יוגורט, כדורי בורגול קרים בטעם חמצמץ, עלי גפן ממולאים, פלאפל, חצילים ופלפלים ממולאים, סלט יוגורט עם גרעיני חיטה מותפחים, קובה מטוגנת ושלל מנות עם חצילים בטעמים שכל אחד טוב מקודמו.

משמאל נמצא אגף התבשילים החמים, שמציע, בין השאר, מאכלים מעולים כמו גיבץ' עם בשר כבש, פילאף אורז עם ערמונים, מעי כבש ממולא באורז ועוד.

ישנו גם אגף למנות אחרונות שבהן טעמים שלא חלמתם שיש. ההיצע כאן כולל דלעת מסוכרת שמוגשת עם חלווה גולמית ופירורי אגוזים, שלל פירות מסוכרים וקיימאק, חצילים ממולאים באגוזים, עגבנייה ואגוזי מלך ירוקים.

אם לשתות ליד האוכל, אז נסו את מיץ התמרהינדי הנהדר של טורקיה והמזרח התיכון, או לפחות את מיץ תות העץ.

אוהבי המאפים הטורקיים ירצו לנסות את גלילת הפיסטוק הממולאת בגבינה ואת הקדאיף הממולא באגוזים. יש גם מאפה סולת טורקי נהדר עם פיסטוקים. בתיאבון!


#טיפים
מי שאין להם זמן מספיק לחצות את הבוספורוס, יש בצד האירופי של העיר מסעדה דומה מאותו סגנון, בשם Hacı Abdullah.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/O_ZZc4thr_c


ביקור במקום:

https://youtu.be/2flglpOZnhI


קבב שעב
קבב אל-שעב
#קבב נטו, אבל איזה קבב

רוצים ארוחה בשרית מהירה למטיילים בעיר העתיקה?

את "קבב שעב" (בעברית קבב האנשים) שברחוב שוק הבשמים 3, ברובע הנוצרי אפשר להגדיר כמסעדת פועלים בשרית. זהו אחד מאותם מקומות אוכל מתמחים שמגישים רק מנה אחת, אבל עושים את זה כל כך טוב שכולם נוהרים לצרוך מהדבר שלהם. זו לא מסעדה, אלא כוך קטן שמפיץ לכל עבר, את ניחוח הצלייה של הקבב על גריל גדול. כאן מכינים את הקבב אל מול עיני הסועדים, לפי מתכון עתיק שעובר במשפחה הזו מדור לדור ועם גריל ייחודי, ששורף באוויר חם, את הקבב, ולא מותיר בו ריח של גחלים.

אל-שעב, או קבב שעב, ברור כבר, זה קבב. ועוד איזה קבב. כבר עשרות שנים ששתי מנות הקבב שלהם מנצחות כל קבב ברדיוס של מאות קילומטרים ויש האומרים שגם של מדינות. היא נמצאת בשוק הבשמים (סוק אל-עטרין), בירידה מכיוון ויה דולורוזה, כ-20 מטר לפני הפנייה לרחוב שמן הזית.

כמיטב המסורת של השוק, אין כאן שלטים, אז תבלשו לפי הריח והתור. וכן, התור כאן יכול להיות ארוך. צלחת של חמישה קבבים המגיעים עם עגבניות ובצל מהגריל עולה מעט יותר מ-20 שקלים ומוגשת עם פיתות, פלפל ירוק חריף וגביע יוגורט, או שמנת. אל תשכחו את המלחייה עם התבלין הסודי, יש כאלה שמכורים לו. פזרו מעט על קבב אחד ותחליטו אם תרצו על כולם.

ב"קבב שעב" תוכלו לקבל את הקבב שלכם בפיתה או בצלחת. שניהם נהדרים. יש קבב עם עגבניות בלאדי, פלפל חריף ובצל - כולם על האש, או קבב עם גביע יוגורט. הקבב עצמו עשוי מבשר כבש, שהוא דומיננטי וטעים להפליא. הוא אוורירי, ארוך, דק ורך, אבל הוא לא מתפרק, כי מהדקים אותו היטב וכך גם שומרים על העסיסיות שלו. נהדר!

קבב שעב פתוח בשעות 10:00-15:00. פתוח כל השבוע מראשון עד שבת.
שוק הבשמים, בירידה מכיוון ויה דולורוזה, כ-20 מטר לפני הפנייה לרחוב שמן הזית.
קדיקוֹי מרכז בורֶקצ'יסי
#על הבורקס של קדיקוי

רבים רואים בקדיקוֹי מרכז בורֶקצ'יסי (Kadikoy Merkez Borekcisi) את הבורקס הטוב באיסטנבול.

המקום הזה, שנמצא בשכונת סרייר (Sarıyer), במעלה הבוספורוס, הוא מה שנקרא בטורקית "בורק סלונו" (Börek Salonu) ופירושו "אולם הבורקס". כאן מוכרים את ה"בורק" וברבים "בורקס".

הבורק עשוי כאן משכבות דקיקות של בצק עלים תפוח, שגולגל ומולא במילויים כמו גבינה, תרד, בשר וכדומה. הוא נאפה כאן בתבניות גדולות ונמכר בחתיכות, לפי משקל.

זהו בורקס טורקי ומופתי, שלצידו נמכרים גם מאכלים כמו פידֶה (Pide), מאפה ארוך מבצק של פיצה ובתוכו גבינה, ביצה או בשר. או סוּ-בּוֹרק (Suböreği), בטורקית "בורקס מים" - בורק עם מילוי גבינה או תרד שבושלו במים ומעט מזכיר לזניה.

יש כאן גם בורקס עם מילויים מתוקים ובכל מקרה - ההגשה של המנות, עם החיתוך המרשים של המאפים והנחתם על צלחת פח, שעליה נייר - הכל כאן אומר פשטות מושלמת.

שתו עם האוכל כוס של אייראן (Ayran), משקה היוגורט הדליל שהטורקים הפליאו להמציא, תה (Çay), או לימונדה (Limon).


#טיפים
התשלום כאן הוא במזומן בלבד.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/rz5eM0dkGzo
חליל לחמג'ון
#על המאפייה של הלחם הטורקי - הלחמג'ון

לחמעג'ון, חיבור של המילים הערביות בשר ובצק, היא הפיצה הבשרית של הטורקים. אלא ששבבי בשר טחון מחליפים בה את הגבינה. זהו אחד ממאכלי הרחוב הטובים של הרחוב הטורקי. אם אינכם צמחונים, די סביר שתתחברו אליו יפה. אם אתם כן - חפשו את הבורקס הקרוב, שברחוב הטורקי הוא בדרך כלל מעולה!

כמו כל דבר שאוכלים מחוץ לבית, יש ויש. אבל הלחמעג'ון של חליל לחמג'ון (Halil Lahmacun) הוא לא סתם חתיכת בצק עם בשר מפוזר. כאן מדובר במעדן של ממש. עם בצק דק דק, בעובי שלא יאומן, תיבול מדהים של הבשר, כמויות מדודות ומדויקות של פטרוזיליה ולימון ואחד חליל - טבח מיומן ומומחה לחמעג'ון שמייצר אלפי מעדנים כאלה בכל יום ויש לו, כך זה טועם - מרכיב סודי כלשהו...

אז בהתאם לטעם שלכם, תרתי משמע, כאן תוכלו לבחור בין לחמג'ון רגיל, ספייסי, ואפילו צמחוני - עם פידה של גבינה. בתיאבון!


#טיפים
הטורקים לוגמים עם זה כוס איירן, שמכילה יוגורט חמצמץ ועילאי. שווה!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/HVqqMuKqVNY
דוכן באליק אקמק ליד השוק המצרי
#על צולי המקרלים, הגריל והלחמניה

שמעתם על הבאליק אקמק? הדג בלחמניה הנהדר של הטורקים? - באזור של באליק צ'ילרי (Eminönü Balıkçıları), על גדות הנהר ובסמוך לגשר גלאטה, תראו ברחבה את מפעילי המנגל, השולפים דגים מהמים ומהסירות ומכינים אותם על האש.

זו רחבה גדולה. הרבה אנשים מתגודדים מול דוכנים קטנים של אוכל רחוב. בינתיים תנו מבט בסירות, באנשים, בשחפים... הסניפו את האווירה והריחו את הים.

כשהוא מוכן, יוציאו את הדג הצלוי, לרוב מקרל, ישלפו את האדרה ויכניסו לתוך לחמנייה. קצת מלח, בצל ירוק ומעט מיץ טרי מחצי לימון והחגיגה שלכם עם הדג העסיסי והטרי בלחמניה כולה שלכם.

קחו קצת חמוצים. הטורקים גם שותים את מי ההחמצה. רוצים לנסות? - בתיאבון!


באליק אקמק מקרוב:

https://youtu.be/8ICSjofvZ60


מבט מקרוב:

https://youtu.be/JsHeCYZvErI


ביקור במקום:

https://youtu.be/jeObJ_0hD_s
פלאפל רצון
#פלאפל טוב בזיל הזול

בפלאפל רצון, שנמצאים ברחוב קינג ג'ורג' 17, בין שוק הכרמל ודיזנגוף סנטר, מוכרים מנת פלאפל זולה וטובה ב־6 שקלים בלבד. במחיר הזה תוכלו לאכול שם מנה טעימה, זאת אחרי שתצלחו תור שתמיד ממתין כאן ובצדק.

אז ככה תוכלו לקבל פלאפל טוב ונקי, במחיר מצחיק, ברחוב התל אביבי היחיד שנקרא על שם מלך אנגליה, במקרה הזה המלך ג'ורג' החמישי. במחיר הזה ועם התמורה לכסף הטובה בעיר, דומה שכולנו מלכים!
אנקל מוסטאש פלאפל
#החומוס הטוב בעיר העתיקה

בפלאפל דוד מוסטאש (Uncle Mustache) מציע אמן הפלאפל והחומוס אבו שנאב, המכונה "אנקל מוסטאש" את הפלאפל המוצלח והגדול שלו.

אמנם יש להם גם חומוס וקובה מצוינים, אבל רבים אומרים שכאן עומדים בתור לאכול, בעיקר את הפלאפל הכי טעים בעיר העתיקה של ירושלים. אבל זה לא רק הטעם, אלא גם הצורה, כי הפלאפל של חמסה, נכדו של האנקל, הוא פלאפל מפוסל, בעל צורה מיוחדת.

לאנקל מוסטאש המקורי היה שפם ענקי והוא היה נדיב ומפנק במיוחד. כך לפחות זוכרים אותו אמריקאים רבים, שנהגו לפקוד את המקום בשנות ה-70, כהיפים צעירים ונלהבים. רבים מהם חוזרים היום כתיירים ונדהמים לגלות שכמעט דבר לא השתנה כאן.


#טיפים
שעות פתיחה: 8-17:00
כתובת: רחוב שער הפרחים 3


הנה הפלאפל של האנקל מוסטאש:

https://youtu.be/jEe53B7KMs0
מטעם אל סולטן
#החומוס הטוב בעיר העתיקה

מטעם אל סולטאן אל בגדדי (Matam al Sultan el Baghdadi), או "אבו חסן", הוא מהסודות של העיר העתיקה. מדובר במסעדה זעירה שנמצאת ברחוב באב חוטה 21, במרחק הליכה משער האריות ושבה טוחנים את החומוס ביד, כמו פעם, באמצעות עלי ומכתש.

אבו עלי, האיש שיושב בה, לא מכיר דרך אחרת וזה מה שנקרא "חומוס עסלי", החומוס האמיתי. למי ששבעים, תרתי משמע, מחומוס, מומלץ להזמין כאן את סלט הירקות החתוך דק דק בטחינה האלוהי שלו ואם רוצים בשר, אז את הקבב הנהדר.

אגב, השם "אל בגדדי" בא מאבותיו של אבו חסן, שהגיעו להתיישב בירושלים מעיראק, לפני 200 שנה.


#איך מגיעים?
כדי להגיע אליו, היכנסו דרך שער הפרחים, עברו את אמן הפלאפל והחומוס המדהים אבו שנאב "אנקל מוסטאש", שכולם מכירים בזכות הפלאפל בצורות המפוסלות שלו. קצת אחריו פנו שמאלה ורדו למטה במורד הרחובות, דרך רחוב אנטוניה. מימינכם בית הספר קאדאסיה, אבל המשיכו לרדת דרומה וקצת לפני דרך שער האריות תראו משמאלכם את החומוסיה הקטנה של "אבו חסן" ממסעדת אל סולטאן.


#טיפים
לקבוצה מומלץ לתאם בטלפון: 02-6276812.

שעות פתיחה: 8-17:00
כתובת: באב חוטה 21, ירושלים


הנה אבו חסן אל בגדדי ממטעם סולטאן מכין את החומוס האגדי שלו:

https://youtu.be/rarDhdUgcZM
אבו שוקרי שברובע הנוצרי
#החומוס המצוין שברובע הנוצרי

אבו שוקרי שנמצא כאן, ברחוב הגיא 63, מול הויה דולורוזה, לא מתהדר בתארים כמו "המקורי"או במריבות עם מישהו, על יוקרה ואיכות. הוא פשוט מציע את החומוס המעולה שלו, חומוס לימוני בנדיבות, כמו שאוהבים להכין בירושלים ועם הרבה טחינה.

את החומוס הוא מגיש עם בצל ופלחי עגבנייה, חמוצים כמובן וכמה כדורי פלאפל חמים. יש לו גם חומוס גרגירים מוצלח, חומוס-פול מעולה ומסבחה מצוינת ואפילו מנות בשריות, של פרגיות עוף וכדומה, אבל כאן החומוס הוא הקובע.

בעונה תמצאו אצל אבו שוקרי גם מיץ רימון טרי ומעולה.


רחוב הגיא 63, ויה דולורוזה, ירושלים. 02-6271538

#שעות פתיחה:
א'-שישי 07:00-17:30
שבת 07:00-19:30.
ניית'נס פיימוס
#על הדוכן שהפך לאימפריה של נקניקיות

"נתן המפורסם" (Nathan's Famous‬), שבאמריקה ידוע כ"ניינת'ס פיימוס", היא אימפריית פאסט פוד אמריקאית מצליחה של נקניקיות. מדובר בחנות שנמצאת בקוני איילנד, שליד ברוקלין. המסעדה-מזללה המפורסמת הענקית הזו היא מקום שחבל להחמיץ, במיוחד אם אתם מגיעים לניו-יורק עם ילדים.

הכל התחיל כשנתן הנדוורקר, מהגר פולני, שביחד עם אשתו אידה, פתח חנות נקניקיות קטנה בשנת 1916. השניים לא ידעו מילה באנגלית, אבל הם השקיעו את כל מה שהיה להם, 300 דולר, והתחילו למכור נקניקיות וצ'יפס שאידה הכינה. בתוך זמן קצר הפכו הנקניקיות העבות והטעימות של השניים והצ'יפס השומני והמושלם שלהם, ללהיט ענק.

נתן, שבאמריקה זכה לשם ניית'ן, התגלה כבעל חוש עסקי מפותח מאד, כי בתוך זמן קצר המקום הפך להצלחה מסחררת. משנות ה-20 ועד שנות ה-50 של המאה הקודמת המסעדה הזו משכה אליה מיליונים. לא הזיקה לה העובדה שבסמוך לה הוקם הלונה פארק המפורסם של קוני איילנד. משפחות שלמות נהגו לבוא לכאן בסופי שבוע, כדי לאכול את הנקניקיות והצ'יפס המפורסמים של "ניית'נס".

כיום הועם מעט זוהרה של המסעדה המקורית שבקוני איילנד, אבל האימפריה כולה מכילה סניפים רבים ברחבי ארצות הברית. אמנם החנות הזו היא כיום שם נרדף לקוני איילנד והתור המשתרך לפניה הוא עדיין גדול בדרך כלל, אבל כל אמריקאי יודע שניתן כיום לקנות את הנקניקיות הללו בכל מקום.


#על תחרות אכילת הנקניקיות השנתית של ניינת'ס
מדי שנה, ב-4 ביולי, יום העצמאות האמריקאי, מארח הסניף המיתולוגי של Nathan's בקוני איילנד את תחרות אכילת הנקניקיות המסורתית שלו. אל התחרות מגיעים מתחרים מכל רחבי ארצות הברית ו"טורפים" כמות עצומה של נקניקיות, ללא תוספות ולקול התשואות של קהל המעודדים הנלהב.

בכל שנה שוברת התחרות שיאי גינס חדשים, שמתבטאים בכמות הנקניקיות שנאכלת על ידי המנצח.

ובעוד הצופים נהנים ממחזות עתירי שומן ומשעשעים, זכתה התחרות הזו לשם של חוויה אמריקאית שורשית. בכל שנה היא מסוקרת באמצעי תקשורת רבים ומספקת פרסום אדיר בחינם לרשת המצליחה. החיבור בין הנקניקייה, הביזנס והפטריוטיות האמריקאית עובד כאן ובגדול!


מבט מקרוב על התור המשתרך לפני נתן'ז:

https://youtu.be/8-32rVc6HAo


וההיסטוריה שלו:

https://youtu.be/kkKcCFCnkTQ


שוק גואנגצ'אנג
#על השוק הראשון בקוריאה והמקום לאוכל קוריאני מסורתי

שוק גואנגצ'אנג (GwangJang Market) הוא אחד השווקים המסורתיים הגדולים בקוריאה. הוא ידוע באיכות הסחורה שבו, הכוללת בדים, משי, פשתן, מצעים, בגדים ומוצרים בעבודת יד. בשנים האחרונות השוק הוא גם אטרקציה פופולרית בקרב צעירי סיאול המחפשים בגדי וינטג' מיוחדים והוא מחבר את קוריאה המסורתית והחדשה.

היסטורית יש לשוק הזה שנים רבות של היסטוריה. הוא נוסד בשנת 1905, מה שמוכיח שזהו השוק הקבוע הראשון בסיאול. הוא הוקם בתקופת הכיבוש היפני, כדי לאפשר שוק יומיומי וקבוע ולא רק שווקים זמניים שנערכים מדי פעם, אחת לכמה ימים. עד היום הוא פורח ומושך אליו תיירים ומבקרים רבים. זהו שוק חווייתי ומוצלח, שבו 5,000 דוכנים וחנויות וביניהן דוכני מזון רבים, המציעים אוכל קוריאני מסורתי.

בנוסף לבדים נמכרים כאן גם ריהוט ביתי, מצעים, מתנות חתונה מסורתיות, הנבוק (hanbok) שהוא הלבוש הקוריאני המסורתי ועוד.


#האוכל בשוק
הריחות ואדי הבישול שאופפים אותו מרמזים ששוק גואנגצ'אנג הוא אחד המקומות הטעימים בעיר. צעירים רבים בעיר מגיעים לכאן בעיקר בשביל האוכל. בדוכני המזון הרבים כאן מומלץ לאכול מאכלים קוריאניים מסורתיים, כמו פנקייק שעועית, נקניק הדם הגדול ועוד. בחנויות הרבות בשוק מייצרים מזון רב, שנמכר גם בשוק, אך גם בחנויות הגדולות שבעיר.

הריחות ואדי הבישול האופפים את הסביבה ומגרים את החך, היא חוויה אסיאתית במיטבה. המבחר הגדול והאיכותי שנמכרים כאן במחירים טובים לכל כיס, הופכים את חוויית הקנייה כאן למהנה שבעתיים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/22EB3_C308c


הדרכה:

https://youtu.be/FxXV7QlTgKc?end=1m14s
קיודאד קונדאל
#מסעדת הטאפאסים הטובה בעיר

קיודאד קונדאל (Ciudad Condal) היא מסעדת טפאס מעולה, לדעת רבים הכי טובה בברצלונה.

במסעדה הזו תאכלו אחדים מהטאפאסים הטובים בחייכם. המקום הומה אדם, אבל תוכלו להמתין לשולחן ליד הבר. שרות מעולה, מחירים סבירים מאוד ואווירה כייפית עושים כאן חווייה טוטאלית.

יש כאן לא רק טאפאס מעולים. גם שאר האוכל נהדר. תפגשו כאן מדליוני בקר עם כבד אווז, סרדינים קטנטנים, צלחת עם סוגי גבינות מעולים, מיני המבורגרים, קרם קטלאן מדהים לקינוח ועוד המון. גם הסנגרייה מעולה.

בתיאבון!


#טיפים
התור ערוך והמקום עמוס אבל שווה להמתין שיתפנה מקום.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/XfntVvDhOoU


ביקור במקום:

https://youtu.be/_Hc2BCjmg5c


בלוגרים:

https://youtu.be/QnV4q5b58r4?t=1m42s
מאפיית לואיני
#על המאפייה הטובה במילאנו

ברחוב צדדי, בסמוך לדואומו שבמרכז מילאנו, אופים מדי יום במאפיית לואיני (luini) אלפי יחידות של מאפה ה"פנזרוטי". הפנזרוטי הוא מאפה מילאנזי, עשוי בצק מטוגן הממולא במוצרלה וברוטב עגבניות סודי.

אל מול המאפיה משתרך בשעות הצהריים תור ענק. לאוהבי החוויות הקולינריות מדובר ביעד חובה בביקור במילאנו, תענוג אמיתי ששווה כל תור ושנמשך ברציפות מאז שנת 1888.

בלואיני יש עוד מאפים רבים אבל החווייה המילאנזית האמיתית והטעימה כאן היא הפנזרוטי המעולה של המקום.


#במה מדובר?
הפנזרוטי (panzerotti) הם כיסוני בצק שמרים שמטגנים בשמן רותח ואוכלים טרי. למעשה מדובר בפיצה שמקופלת וסוגרת בתוכה מילוי של גבינת מוצרלה ורוטב עגבניות שאיש לא יודע בדיוק איך הוא מתובל. בלואיני שומרים בסוד את המתכון שהפך אותם למצליחים כל כך.

המאכל הזה נולד כאוכל רחוב, אי שם בחבל פוליה, שבדרום ארץ המגף. משם הוא נדד והפך פופולרי מאוד בכל רחבי איטליה. למילאנו הוא הגיע בזכות משפחת לואיני והמילנזים אימצו אותו בהתלהבות רבה.

אגב, לגיוון מציעים כאן את הפנזרוטי גם במילוי של גבינת ריקוטה ותרד. גם הוא טעים מאד.


#טיפים
בואו מוקדם כי בצהריים יש תורים ארוכים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/GCtMKa7SWu8


בלוגרים:

https://youtu.be/4qJ5MhiOGN4
שוק הדגים של סיאול
#על שוק האוכל הגדול בקוריאה

שוק הדגים (Noryangjin Fish Market) הגדול והוותיק בקוריאה, נמצא על שפת נהר ההאן. השוק הזה מציע מאות מטרים של דוכנים ואקווריומים שבהם נמכר כל יצור ימי שניתן לאכול. חלקם יהיו כאלה שמעולם לא ראיתם.

בשוק הענקי הזה סביר שתמצאו את כל מה ששוחה בים. הוא משתרע על פני שטח של 6,000 מטרים רבועים ותוכלו לראות בו כמות אינסופית של דגים וסרטנים לצד חלזונות, מלפפוני ים ודיונונים - כולם חיים. מרבית מאכלי הים שתאכלו במסעדות סיאול עברו כאן.

הביקור כאן הוא חוויה תרבותית ואנתרופולוגית של ממש. ההרגשה היא כמו במוזיאון מוזר ומעט עצוב, או ביקור בחלק הימי של גן חיות שלא נגמר.

השוק הזה פעיל מאז 1927. בשנת 1971 השוק הועבר למיקומו הנוכחי. הוא פתוח 24 שעות ביממה, אם כי השעות המעניינות הן שעות הבוקר המוקדמות, בהן יש גם את מכירות הדגים הפומביות למקצוענים.

בשוק תוכלו לקנות פירות ים ודגים ואז לצאת אל המסעדות שמסביבו, בהן ישמחו הטבחים להכין לכם אותם, תמורת תשלום נוסף. אחרי כן תוכלו לשוטט מעט בשכונה ולזכות בהצצה בחיים של תושבי סיאול האותנטית.


#טיפים
המכירות הפומביות מתקיימות כאן בין השעות 4:00-6:00 בבוקר.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/qFESDsdGixg


וביקור במקום:

https://youtu.be/jyY0bTlEyF4
סביח טשרניחובסקי
סושי סייטו
רחוב מרקי הראמן
קוסטאס סופלאקי
פָּשְטֵייש דֶה בֶּלֶם


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.