» «
סטאבס הרינג
דוכן דג הרינג
#דוכן הרינג מעולה באמסטרדם

אוכל רחוב בהולנד הוא חווייה אירופית מיוחדת והכי מיוחד לאמסטרדם ולהולנד הוא דג הרינג (Herring) שנמכר בדוכנים מיוחדים ברחוב.

דג הרינג הוא אחד המאכלים המפורסמים כאן, דג ים נפוץ מאוד בים הבלטי ובצפון-מזרח אירופה.

את ההרינג הקלאסי מגישים כאן במרבית הדוכנים, כבוש בצורה עדינה, על מגשית קטנה, כשלידו בצל חי ומלפפון חמוץ. מרימים אותו אל הפה בקיסם או מזלגון עץ זעיר, שמוגש עם המנה.

בדוכן סטאבס הרינג (Stubbe's Harring) שבעיר תוכלו גם לקנות את ההרינג בתוך לחם טרי וזה מעדן נהדר וביתי מאד. אבל כמוהו יש עוד המון דוכנים ותוכלו לטעום את ההרינג בכל פינה כאן.

בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/5yj5LTOINiM


ביקור במקום:

https://youtu.be/Eh3OcZ_DGEE


אפשר גם לאכול את זה ככה:

https://youtu.be/9rz1wZ38hQ4
קארי 36
קָארִי 36
#על (עוד מקום שמציע את) הנקניקייה הכי טובה בברלין

התור המשתרך לפניה מבטיח שבמסעדת "Curry 36" תוכלו לאכול את הנקניקייה הפופולארית ביותר בברלין. אומרים שזה בזכות הרוטב הנהדר שלה.

גרמניה היא הרי מטורפת על נקניקיות והן כאן ממש חלק מהתרבות והמורשת. בכל שנה אוכלים בגרמניה כ-800 מיליון נקניקיות, מה שאומר שהגרמנים בולסים בכל דקה 1500 חתיכות.

המומחיות כאן היא השדרוג הגרמני המנצח של הנקניקייה המוכרת לנו. הוא נקרא "קָארִי ווּרְסְט" (currywurst) ומדובר בנקניקייה פרוסה, עם רוטב שדומה לקטשופ אבל הוא ממש לא קטשופ. למעשה, הרוטב הזה משתנה ממקום למקום וכל דוכן מכין אותו בטעם משלו. כאן, אומרים הברלינאים, הוא הכי טוב בעיר!

אגב, הסיפור של הרטבים הללו נולד אחרי מלחמת העולם השנייה, כשלא היה לחם ולכן הקארי וורסט נמכר ללא לחמניה. אבל גם קטשופ לא היה בגרמניה. לכן, ללא עגבניות וללא כסף להכין או לייבא קטשופ של ממש, המציאו דוכני הקארי וורסט רטבים שדמו לו אבל היו שונים...


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Q9cwVcjRPsA


ביקור במקום:

https://youtu.be/4aUWxBOoMd4


בלוגרים:

https://youtu.be/bjrn9KdstO8
קארי 61
קָארִי 61
#על הנקניקייה הטובה בעיר

אל תיבהלו מהתור הארוך לדוכן של קָארִי 61 (Curry 61). הוא מציע את מנת הנקניקייה הטובה ביותר בעיר ולכן התור כזה, אבל לרוב הוא רץ די מהר.

בדוכן, שמצוי בהאקשר מרקט, מטרים מתחנת הרכבת בשם זה, תוכלו לאכול כאן את ה"קָארִי ווּרְסְט" (currywurst), הנקניקייה הפרוסה, שלרוב מוגשת עם צ'יפס חם וכוללת את הרוטב המיוחד שלה. את הרוטב הזה מכינים בכל מקום מעט אחרת, אבל נראה שהוא כולל גם מיקס של קטשופ עם אבקת קארי.


בלוגרים:

https://youtu.be/Hudq6URwFLU


הדרכה:

https://youtu.be/7IFoWXLEahM
Museo del jamon
מוֹסֵיאוֹ דֶל חַמוֹן
#על רשת המזללות הפופולארית של הטאפאס במדריד


בעלי תקציב קטן ואוהבי טאפאס ימצאו את מבוקשם ברשת העממית והנחמדה מאד "מוֹסֵיאוֹ דֶל חַמוֹן" (Museo del Jamon), משהו כמו "המוזיאון לחאמון", ירך מעושנת של חזיר, הבשר האהוב על תושבי מדריד.

הרשת הזו מציעה מגוון גדול של כריכי חאמון טעימים וזולים, שאנשי מדריד אוהבים במיוחד עם כוס יין. יש כאן גם טאפאס נהדרים, שעולים יורו עד 1.2 או יורו וחצי. בירה וכוס יין עולים כאן החל מיורו בודד.

חוץ מהטאפאס והקערות עם פירות הים המצוינים, יש כאן בשרים וחאמון מצוין, הפאר של המטבח המדרידאי

בצד כל אלה יש ב"מוזיאון" שורה של מאפים ספרדיים וטעימים מאד.


מבט מקרוב במוסיאו דל חמון:

https://youtu.be/kV6gRTS0q4I


וביקור נוסף:

https://youtu.be/v-YmH5qAzXQ

אוכל רחוב

Trapizzino Testaccio
טראפיצינו טסטשיו
#משולש הפיצה הגאוני של קאלגארי

טראפיצינו טסטשיו (Trapizzino Testaccio) מציע את ההמצאה הגאונית של גאון הפיצה, השף סטפאנו קאלגארי (Stefano Callegari), שהחליט בשנת 2008 להתקדם לכיוון חדש ויצירתי. הוא יצר אז את הפיתה או הפוקאצ'ה של הפיצה...

הטראפיצינו (Trapizzino) הוא משולש פיצה בצורת קונוס, שאליו מכניסים מילויים מעולים, ההופכים אותו לאחת הנגיסות הטובות בעיר. מבחוץ הבצק הוא אותו בצק קריספי של הפיצה. בפנים הוא עסיסי ונהדר. לתוך המשולש מכניסים כאן תוספות לבחירתכם, כולל קציצות בקר ברוטב עגבניות, זרועות תמנון ברוטב עגבניות ותבלינים, בשר עוף בבישול ארוך עם יין לבן שמן זית ותבלינים ועוד.


#טיפים
יש גם טראפיצינו נהדרים לצמחונים וטבעונים.

עוד מעדן רחוב ששווה לטעום כאן הוא הכדור המטוגן סופלי (Suppli).

רוצים אחד אחר - נסו את טראפיצינו פונטה מילוויו (Trapizzino Ponte Milvio).


הגאון מדבר:

https://youtu.be/og48SwhUMeE


הדרכה:

https://youtu.be/lXaZck8JUio
השומר 1
השומר 1
#דוכן הסנדביצ'ים הקלאסי עם הטאץ' המעודכן של שוק הכרמל


השומר 1 הוא הדוכן שאתר הביקורות ב-5 מילים דיסקבר הכתיר במשפט "כשאתה מעולה וזול, זה מושלם!"

ואכן, אין שום זיוף בתדמית העממית של "השומר 1" - מהמיקום ועד לאוכל, לגישה וכמובן למחיר, כך צריך להיראות ולתפקד דוכן אוכל אותנטי בשוק הישראלי ביותר.

"השומר 1" מנוהל בידי השף הצעיר נאור כהן. תפריטו מבטיח "אוכל מהשוק" ומקיים בהצלחה. יש כאן מבחר של כריכים מעולים בתוך חלה יהודית מתוקה ולא גדולה מדי. החלה מציעה בתוכה מבחר של מאכלים ישראליים פופולריים ובעלי שורשים מהמרחב הים-תיכוני, אבל עם טיפול של מטבח קטן וחכם. כאן גרים בכיף הגרסאות הכיפיות והטעימות להפליא של כמה מהמאכלים של ישראל שהושחתו על ידי לא מעט מטבחים לא מוצלחים ומצליחים להיוולד מחדש - מקבבונים, ששום חתונה מאוסה לא שלמה בלעדיהם, דרך שניצל, מעורב ירושלמי שמשתדרג המון וממותג כאן כ"מעורב פועלים ירושלמי" ועד מבחר מאכלים אלוהיים כמו חציל שרוף, ברבוניות וקציצות עיג'ה.

אבל רוצים המלצה שלנו? - אנו ממליצים בחום על הסנדביץ' המדהים עם קציצות ערוק. מדהים!

השומר 1 שוכן בפינה שבין שוק הכרמל לסמטת השומר. דאגו להגיע לשם בביקור בתל אביב ולהמתין בסבלנות, גם אם יש תור. ככה זה כשמושלמים...

השומר 1. השומר 1, שוק הכרמל, תל אביב. פתוח: א'-ו' 8:30 עד אחרון הלקוחות.


קבלו הצצה לדוכן הסנדביצים המושלמים של שוק הכרמל:

https://youtu.be/cvmdfe3esoU
Kostas souvlaki
קוסטאס סופלאקי
#בפשטות - הסופלאקי הטוב באתונה

לדעת רבים, קוסטאס סופלאקי (Kosta's Souvlaki) הוא הסופלקי הטוב באתונה. אל תתאכזבו לגלות שלקוסטאס אין מסעדה אלא מזנון קטן, ללא ישיבה. תזהו אותו לפי התור הארוך שמשתרך במקום, לאורך רוב היום.

הסוד שלו לא ברור, אבל ברור שביצירת הסופלאקי הטוב והמיוחד באתונה יש תפקיד משמעותי לפיתות הספוגות בשמן זית ולרטבים הסודיים, שמתלווים לבשר הנהדר שלו, לעגבנייה, לפרוסות הבצל והצ'יפס.

סופלאקי ביוון הוא לרוב שישליק שעשוי מבשר לבן או כבש, מלווה ברוטב שמנת ויוגורט, עם שום, בצל טרי ועגבניות.

בקיצור, שווה להתאמץ ולהגיע אליו, לכיכר מונסטיראקי, כדי לאכול את הסופלקי האגדי שלו. ואגב, דווקא ביום ראשון, יום שוק הפשפשים הקלאסי של השכונה, הוא סגור.


מבט מקרוב בקוסטאס סופלאקי:

https://youtu.be/fJvQY-C1u44
אבו טארק
קוּשַרִי אבו טארק
#על אלוף הקוּשַארִי של קהיר

הוא מצהיר בשלטים שבחוץ שאין לו סניפים, פתוח 24 שעות ביממה ותמיד יש בו תור של מקומיים נלהבים, הוא זול וטעים ונראה שאתם תבקרו אצלו. כי כולם אומרים שאבו טארק (Abou Tarek) הוא המקום הטוב ביותר בעיר לאכול בו קוּשַארִי, אותו מעדן מצרי מופלא שקשה לשכוח.

הקוּשַרִי עשוי מגרגירי חומוס מבושלים, עם אטריות, אורז ועדשים, מטוגנים בבצל ומתובלים למעלה ברוטב עגבניות טרי, לימון וחריף, אם תרצו. מעדן טעים ועממי שאפשר לקנות בהרבה מקומות בקהיר.

תוכלו לקנות את המנה למטה ולאכול שם או לקחת איתכם, או לעלות לקומה השנייה ולסעוד במחיר של פי 3. מנת קושרי מוצעת כאן ב-3 גדלים ותהיה טעימה להפליא. לוו אותה בשתייה קרה ותוכלו לסיים במַהַלַבִּיָה, פודינג מתוק וטעים להפליא, או מִישְמִשִיָה אמרדין, קינוח מתוק וטעים, המבוסס על מישמש.

בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/XsuRfC-TelM


והמייסד - אבו טארק:

https://youtu.be/PD9xKpMEjdM


פיטו גירוס
פִּיטוֹ גִירוֹס
#הסופלקי הטוב ביותר בסנטוריני


רבים סבורים שזה הסוּפְלַקִי הטוב ביותר בסנטוריני. בפיטו גירוס (Pito Gyros‬) המחיר גבוה, אבל 75% מאלה שאכלו שם הצביעו שהוא מצוין - פי 4 מכל השאר, שרובם טענו שהוא סתם "טוב מאד"...

פיטו גירוס נמצא בכפר הצפוני איה, קרוב מאד לתצפית השקיעה שבמבצר. אז אם אתם רוצים סופלקי, גירוס אצל היוונים, איכותי ומוכנים לשלם מעט יותר ולהמתין בתור - פיתו גירוס הוא המקום שלכם. מנת הגירוס של "פיטו גירוס" היא מעולה, עם בשר משובח, מנה נדיבה ותוספות טעימות להפליא. אז לכו לעמוד בתור - ככה זה כשרוצים ליהנות בעונת התיירות!
לאקי'ז סופלקי
#הגריל הפופולארי בפירה

כשמדובר בסוּפְלַקִי בפירה, הסופלאקי של לאקיז הוא אחת האופציות הבטוחות. טעים להפליא, זול ועם המון חיוך ושירות נעים, לאקי הוא מאד פופולרי כאן ושווה לאכול אותו לפני יציאה לסיור בעיר או סתם תוך כדי.

ואגב, אפשר עכשיו להסביר את ההבדל שבין הסופלאקי והגירוס. הסופלקי הוא שישליק, חתיכות בשר על האש. הגירוס הוא מה שנקרא שווארמה. כמובן שביוון שניהם מגולגלים בפיתה, עם רוטב שמנת ויוגורט, שום, בצל טרי ועגבניות.

בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/59-XNkj-qk4
קפה הוואנה
#התירס המיוחד בעיר נמצא כאן בקיר

דמיינו חור בקיר שמולו משתרך תור של אנשים הזויים שממתינים ל... תירס!

תירס?!? WTF לתירס? - אז כן, התור הזה לא טועה וקפה הוואנה מוכר במזנון שלו את התירס הכי מיוחד שאכלתם אי-פעם.

מדובר מקום שמתמחה במאכלים מקסיקניים וקובנים. הם מוכרים מגוון של מוצרים אבל אל תתבלבלו - התירס הוא הכוכב כאן!

כשהם שולפים את התירס מהגריל, מעניקים לו אנשי הוואנה טיפול VIP, מצפים בגבינת קוטיחה מקסיקנית, מגלגלים בפלפל חריף ומשפריצים עליו ליים. את התוצאה אתם לא תשכחו ואז תספרו לכולם...


מבט מהיר:

https://youtu.be/i8UptG7vjoI
בָּאקוֹ ובֵּטוֹ
#על מנות טאפאס נפלאות של מקום קטן ומושלם


מסעדת בָּאקוֹ ובֵּטוֹ (Baco y Beto) היא בר טאפאס קטנטן, ידידותי ומקסים בעיצוב שלו. האוכל ומנות כאן מיוחדים וטעימים מאוד. יש כאן מטבח ספרדי עם סוג של פיוז'ן גסטרונומי נהדר, טעים, לא יומרני ונותן תמורה מצוינת לכסף.

נסו את מנות החצילים הנהדרות ואת הפטריות עם מיונז garlicky, שהיא מנה מעולה!

גם באוכל וגם באווירה שבו, באקו ובטו הקטן והנעים הזה נהדר לארוחת ערב זוגית ורומנטית ופחות למשפחה גדולה או קבוצה. מומלץ בחום!


#טיפים
לא קל להשיג כאן שולחן. היו סבלניים...
קדיקוֹי מרכז בורֶקצ'יסי
#על הבורקס של קדיקוי

רבים רואים בקדיקוֹי מרכז בורֶקצ'יסי (Kadikoy Merkez Borekcisi) את הבורקס הטוב באיסטנבול.

המקום הזה, שנמצא בשכונת סרייר (Sarıyer), במעלה הבוספורוס, הוא מה שנקרא בטורקית "בורק סלונו" (Börek Salonu) ופירושו "אולם הבורקס". כאן מוכרים את ה"בורק" וברבים "בורקס".

הבורק עשוי כאן משכבות דקיקות של בצק עלים תפוח, שגולגל ומולא במילויים כמו גבינה, תרד, בשר וכדומה. הוא נאפה כאן בתבניות גדולות ונמכר בחתיכות, לפי משקל.

זהו בורקס טורקי ומופתי, שלצידו נמכרים גם מאכלים כמו פידֶה (Pide), מאפה ארוך מבצק של פיצה ובתוכו גבינה, ביצה או בשר. או סוּ-בּוֹרק (Suböreği), בטורקית "בורקס מים" - בורק עם מילוי גבינה או תרד שבושלו במים ומעט מזכיר לזניה.

יש כאן גם בורקס עם מילויים מתוקים ובכל מקרה - ההגשה של המנות, עם החיתוך המרשים של המאפים והנחתם על צלחת פח, שעליה נייר - הכל כאן אומר פשטות מושלמת.

שתו עם האוכל כוס של אייראן (Ayran), משקה היוגורט הדליל שהטורקים הפליאו להמציא, תה (Çay), או לימונדה (Limon).


#טיפים
התשלום כאן הוא במזומן בלבד.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/rz5eM0dkGzo
חליל לחמג'ון
#על המאפייה של הלחם הטורקי - הלחמג'ון

לחמעג'ון, חיבור של המילים הערביות בשר ובצק, היא הפיצה הבשרית של הטורקים. אלא ששבבי בשר טחון מחליפים בה את הגבינה. זהו אחד ממאכלי הרחוב הטובים של הרחוב הטורקי. אם אינכם צמחונים, די סביר שתתחברו אליו יפה. אם אתם כן - חפשו את הבורקס הקרוב, שברחוב הטורקי הוא בדרך כלל מעולה!

כמו כל דבר שאוכלים מחוץ לבית, יש ויש. אבל הלחמעג'ון של חליל לחמג'ון (Halil Lahmacun) הוא לא סתם חתיכת בצק עם בשר מפוזר. כאן מדובר במעדן של ממש. עם בצק דק דק, בעובי שלא יאומן, תיבול מדהים של הבשר, כמויות מדודות ומדויקות של פטרוזיליה ולימון ואחד חליל - טבח מיומן ומומחה לחמעג'ון שמייצר אלפי מעדנים כאלה בכל יום ויש לו, כך זה טועם - מרכיב סודי כלשהו...

אז בהתאם לטעם שלכם, תרתי משמע, כאן תוכלו לבחור בין לחמג'ון רגיל, ספייסי, ואפילו צמחוני - עם פידה של גבינה. בתיאבון!


#טיפים
הטורקים לוגמים עם זה כוס איירן, שמכילה יוגורט חמצמץ ועילאי. שווה!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/HVqqMuKqVNY
דונר שהין אוסטה
#על החור בקיר עם הדונר המושלם

דונר שהין אוסטה (Dönerci Şahin Usta) הוא דונר קטן שרבים מכנים כאן "חור בקיר". אחרי ביקור אחד כאן תבינו מדוע הוא זכה אצל כמה בלוגרים לכינוי "הדונר הטוב בעולם".

הדונר הצנוע והמעולה של איסטנבול נמצא בתוך כוך עתיק שגודלו 4 מטרים רבועים. הגיעו לקראת 11:30 ותקבלו את הדונר שלכם טרי וראשון. בפיתה או בלחמניה - זה יהיה מפגש נהדר עם המינימליזם במיטבו. אם תוסיפו לזה כוס של איירן - הארוחה ברחוב תהיה מושלמת!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/s2tlblc0T9s
דוכן באליק אקמק ליד השוק המצרי
#על צולי המקרלים, הגריל והלחמניה

שמעתם על הבאליק אקמק? הדג בלחמניה הנהדר של הטורקים? - באזור של באליק צ'ילרי (Eminönü Balıkçıları), על גדות הנהר ובסמוך לגשר גלאטה, תראו ברחבה את מפעילי המנגל, השולפים דגים מהמים ומהסירות ומכינים אותם על האש.

זו רחבה גדולה. הרבה אנשים מתגודדים מול דוכנים קטנים של אוכל רחוב. בינתיים תנו מבט בסירות, באנשים, בשחפים... הסניפו את האווירה והריחו את הים.

כשהוא מוכן, יוציאו את הדג הצלוי, לרוב מקרל, ישלפו את האדרה ויכניסו לתוך לחמנייה. קצת מלח, בצל ירוק ומעט מיץ טרי מחצי לימון והחגיגה שלכם עם הדג העסיסי והטרי בלחמניה כולה שלכם.

קחו קצת חמוצים. הטורקים גם שותים את מי ההחמצה. רוצים לנסות? - בתיאבון!


באליק אקמק מקרוב:

https://youtu.be/8ICSjofvZ60


מבט מקרוב:

https://youtu.be/JsHeCYZvErI


ביקור במקום:

https://youtu.be/jeObJ_0hD_s
פלאפל רצון
#פלאפל טוב בזיל הזול

בפלאפל רצון, שנמצאים ברחוב קינג ג'ורג' 17, בין שוק הכרמל ודיזנגוף סנטר, מוכרים מנת פלאפל זולה וטובה ב־6 שקלים בלבד. במחיר הזה תוכלו לאכול שם מנה טעימה, זאת אחרי שתצלחו תור שתמיד ממתין כאן ובצדק.

אז ככה תוכלו לקבל פלאפל טוב ונקי, במחיר מצחיק, ברחוב התל אביבי היחיד שנקרא על שם מלך אנגליה, במקרה הזה המלך ג'ורג' החמישי. במחיר הזה ועם התמורה לכסף הטובה בעיר, דומה שכולנו מלכים!


אנקל מוסטאש פלאפל
#החומוס הטוב בעיר העתיקה

בפלאפל דוד מוסטאש (Uncle Mustache) מציע אמן הפלאפל והחומוס אבו שנאב, המכונה "אנקל מוסטאש" את הפלאפל המוצלח והגדול שלו.

אמנם יש להם גם חומוס וקובה מצוינים, אבל רבים אומרים שכאן עומדים בתור לאכול, בעיקר את הפלאפל הכי טעים בעיר העתיקה של ירושלים. אבל זה לא רק הטעם, אלא גם הצורה, כי הפלאפל של חמסה, נכדו של האנקל, הוא פלאפל מפוסל, בעל צורה מיוחדת.

לאנקל מוסטאש המקורי היה שפם ענקי והוא היה נדיב ומפנק במיוחד. כך לפחות זוכרים אותו אמריקאים רבים, שנהגו לפקוד את המקום בשנות ה-70, כהיפים צעירים ונלהבים. רבים מהם חוזרים היום כתיירים ונדהמים לגלות שכמעט דבר לא השתנה כאן.


#טיפים
שעות פתיחה: 8-17:00
כתובת: רחוב שער הפרחים 3


הנה הפלאפל של האנקל מוסטאש:

https://youtu.be/jEe53B7KMs0
ניית'נס פיימוס
#על הדוכן שהפך לאימפריה של נקניקיות

"נתן המפורסם" (Nathan's Famous‬), שבאמריקה ידוע כ"ניינת'ס פיימוס", היא אימפריית פאסט פוד אמריקאית מצליחה של נקניקיות. מדובר בחנות שנמצאת בקוני איילנד, שליד ברוקלין. המסעדה-מזללה המפורסמת הענקית הזו היא מקום שחבל להחמיץ, במיוחד אם אתם מגיעים לניו-יורק עם ילדים.

הכל התחיל כשנתן הנדוורקר, מהגר פולני, שביחד עם אשתו אידה, פתח חנות נקניקיות קטנה בשנת 1916. השניים לא ידעו מילה באנגלית, אבל הם השקיעו את כל מה שהיה להם, 300 דולר, והתחילו למכור נקניקיות וצ'יפס שאידה הכינה. בתוך זמן קצר הפכו הנקניקיות העבות והטעימות של השניים והצ'יפס השומני והמושלם שלהם, ללהיט ענק.

נתן, שבאמריקה זכה לשם ניית'ן, התגלה כבעל חוש עסקי מפותח מאד, כי בתוך זמן קצר המקום הפך להצלחה מסחררת. משנות ה-20 ועד שנות ה-50 של המאה הקודמת המסעדה הזו משכה אליה מיליונים. לא הזיקה לה העובדה שבסמוך לה הוקם הלונה פארק המפורסם של קוני איילנד. משפחות שלמות נהגו לבוא לכאן בסופי שבוע, כדי לאכול את הנקניקיות והצ'יפס המפורסמים של "ניית'נס".

כיום הועם מעט זוהרה של המסעדה המקורית שבקוני איילנד, אבל האימפריה כולה מכילה סניפים רבים ברחבי ארצות הברית. אמנם החנות הזו היא כיום שם נרדף לקוני איילנד והתור המשתרך לפניה הוא עדיין גדול בדרך כלל, אבל כל אמריקאי יודע שניתן כיום לקנות את הנקניקיות הללו בכל מקום.


#על תחרות אכילת הנקניקיות השנתית של ניינת'ס
מדי שנה, ב-4 ביולי, יום העצמאות האמריקאי, מארח הסניף המיתולוגי של Nathan's בקוני איילנד את תחרות אכילת הנקניקיות המסורתית שלו. אל התחרות מגיעים מתחרים מכל רחבי ארצות הברית ו"טורפים" כמות עצומה של נקניקיות, ללא תוספות ולקול התשואות של קהל המעודדים הנלהב.

בכל שנה שוברת התחרות שיאי גינס חדשים, שמתבטאים בכמות הנקניקיות שנאכלת על ידי המנצח.

ובעוד הצופים נהנים ממחזות עתירי שומן ומשעשעים, זכתה התחרות הזו לשם של חוויה אמריקאית שורשית. בכל שנה היא מסוקרת באמצעי תקשורת רבים ומספקת פרסום אדיר בחינם לרשת המצליחה. החיבור בין הנקניקייה, הביזנס והפטריוטיות האמריקאית עובד כאן ובגדול!


מבט מקרוב על התור המשתרך לפני נתן'ז:

https://youtu.be/8-32rVc6HAo


וההיסטוריה שלו:

https://youtu.be/kkKcCFCnkTQ
סטאני
#על היוגורט המושלם והסופגניות הקטנות והחמות שאתם חייבים לטעום

מוכנים לארוחת בוקר טעימה ומפנקת? סטאני (Stani) שבכיכר אומוניה היא המעדנייה המושלמת למאפי בוקר, שלל מעדנים, עוגות וקינוחים מעולים על טהרת היוגורט והחלב בעבודת יד.

היוגורט שמכינים כאן הוא טעים במיוחד. ההכנה כאן מערכת חלב קר עם שמרים ומעט יוגורט בן 60 שנה, המוסיפים לו את הטעם הייחודי והמצוין שלו. הזמינו לארוחת בוקר את היוגורט עם הדבש והרימון, מנה שמכינים ביוון כבר אלפי שנים.

המילק-בר המשפחתי-מסורתי הזה הוקם בשנת 1931. שימו לב במיוחד לסופגניות הקטנות והטעימות שמטגנים כאן לפי דרישת הלקוחות - הלוקומדס. את הסופגניות החמות וטריות תקבלו בתוספת של דבש מתוק ואבקת קינמון. זו אחת המנות הטעימות ביותר שתרמה יוון לעולם ושווה לטעום אותה כאן.


מבט מקרוב (באנגלית):

https://youtu.be/a1mdq5AMdDE
צִ'יַה סופרסי
#על מסעדת הבישולים הנהדרת

צִ'יַה סופרסי (Çiya Sofrası), משהו כמו צ'יה בישולים, היא סוג של לוקנטה (Lokanta) - מסעדת פועלים, הממוקמת בחלקו הדרומי של הרחוב המרכזי של השוק של שכונת קדיקוי, בצד האסייתי של איסטנבול.

קיימות למעשה, 3 מסעדות שנקראות צ'יה (Ciya) וכולן יושבות באותו רחוב קטן. כל אחת מתמחה במטבח טורקי אחר - כּוֹפְתֶה, קבפּ או תבשילים. אם תשבו ב"סופרסי" (sofrası), זו שמתמקדת בתבשילים, תוכלו להזמין מנות גם מהשתיים האחרות, שמתמחות בקבב, עם 40 סוגים שלו!

במסעדת התבשילים יש מבחר המנות גדול מאוד, אבל כאן מתמחים לפני הכל בתבשילים נהדרים. ביניהם בולטים מאכלי בשר כמו טלה ממולא, שושברק, טלה מבושל ביוגורט וכדומה. כמובן שיש כאן סדרה מפוארת ועשוייה למופת של סלטים נפלאים, ממיטב המטבח הטורקי.

שני אגפים במסעדה, שאליהם ניתן להיכנס מיד עם הכניסה למסעדה.

מימין תראו את אגף ה"מזה", המנות הקטנות והנהדרות שמסעדות טורקיות מענגות איתן את החיך. תוכלו להעמיס על צלחת גדולה שתקבלו את המזטים שתרצו ולפיהן ייקבע המחיר. הלהיטים כאן הם סלט תרד עם יוגורט, כדורי בורגול קרים בטעם חמצמץ, עלי גפן ממולאים, פלאפל, חצילים ופלפלים ממולאים, סלט יוגורט עם גרעיני חיטה מותפחים, קובה מטוגנת ושלל מנות עם חצילים בטעמים שכל אחד טוב מקודמו.

משמאל נמצא אגף התבשילים החמים, שמציע, בין השאר, מאכלים מעולים כמו גיבץ' עם בשר כבש, פילאף אורז עם ערמונים, מעי כבש ממולא באורז ועוד.

ישנו גם אגף למנות אחרונות שבהן טעמים שלא חלמתם שיש. ההיצע כאן כולל דלעת מסוכרת שמוגשת עם חלווה גולמית ופירורי אגוזים, שלל פירות מסוכרים וקיימאק, חצילים ממולאים באגוזים, עגבנייה ואגוזי מלך ירוקים.

אם לשתות ליד האוכל, אז נסו את מיץ התמרהינדי הנהדר של טורקיה והמזרח התיכון, או לפחות את מיץ תות העץ.

אוהבי המאפים הטורקיים ירצו לנסות את גלילת הפיסטוק הממולאת בגבינה ואת הקדאיף הממולא באגוזים. יש גם מאפה סולת טורקי נהדר עם פיסטוקים. בתיאבון!


#טיפים
מי שאין להם זמן מספיק לחצות את הבוספורוס, יש בצד האירופי של העיר מסעדה דומה מאותו סגנון, בשם Hacı Abdullah.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/O_ZZc4thr_c


ביקור במקום:

https://youtu.be/2flglpOZnhI
מטעם אל סולטן
שוק הלילה של זנזיבר
אבו שוקרי שברובע הנוצרי
קבב אל-שעב
יאפא כנאפה


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.