» «
מאפיית אביחיל
מאפיית אביחיל
#על המאפייה הוותיקה של מאה שערים

מאפיית אביחיל (Avichail Bakery) היא מאפייה פופולרית ואהובה בשכונת מאה שערים. זוהי אחת המאפיות הוותיקות בירושלים,

המאפייה הזו נולדה כעסק משפחתי, של אב המשפחה, שעלה לארץ בתחילת המאה ה-20. הוא החל אותה ממש בביתו, כשאת הבצק לאפייה הוא נהג ללוש באמבטיה.

את מאפיית אביחיל הזו הוא פתח ב-1932, במקום שעד אז שימש כתנור שכונתי. הוא הפך את המאפייה שלו למצליחה ועם השנים שמה יצא למרחוק. היום היא מותג ירושלמי מפורסם ויש אומרים שהיא מאפיית הפוסטר של מאה שערים.

אפשר להריח כאן את ניחוח הבצק. כיף כאן לטעום את הלחמניות, העוגות והמאפים המסורתיים. לקראת שבת הופכות, מטבע הדברים, הופכות החלות המגוונות של המאפיה לכוכבות המאפים החגיגיים של המקום. כבר בימי חמישי בערב, משתרך לפניה תור ארוך מאוד של קונים, המבקשים לקנות חלות ולחמניות לשבת.


#המלצה?
נסו את את לחמניות השום הידועות שלה, או את עוגות השמרים הממולאות והטעימות כל כך.


תולדות המאפייה:

https://youtu.be/x1TOZjjKbQ4


ביקור במקום:

https://youtu.be/dPm0QFg1zhY
Donkisot
בורקס דון קישוט
#על הבורקס המדהים של אנטליה

הבורקס הומצאו בטורקיה ודון קישוט בורקס (Donkişot) הוא מקום מופלא למעדנים הללו. את הבורקס מכינים כאן עבים ומלאים בכל טוב.

ואלה לא הבורקס הפריכים והקראנצ'יים שתאכלו כאן, אלא מאפים עיליים, עתירי שכבות אווריריות ורכות, הנאפים על מגשי ענק, המסתובבים בחום נמוך וממולאים בגבינה ועוד. כאן אוכלים את הבורקס הטובים בעיר. בתיאבון!


#טיפים
למקום יש שליחים על קטנועים שיביאו משלוח עד המלון או הדירה


כך מכינים את הבורק הטורקי:

https://youtu.be/WUOQkBItV-o
מאפיית לואיני
מאפיית לואיני
#על המאפייה הטובה במילאנו

ברחוב צדדי, בסמוך לדואומו שבמרכז מילאנו, אופים מדי יום במאפיית לואיני (luini) אלפי יחידות של מאפה ה"פנזרוטי". הפנזרוטי הוא מאפה מילאנזי, עשוי בצק מטוגן הממולא במוצרלה וברוטב עגבניות סודי.

אל מול המאפיה משתרך בשעות הצהריים תור ענק. לאוהבי החוויות הקולינריות מדובר ביעד חובה בביקור במילאנו, תענוג אמיתי ששווה כל תור ושנמשך ברציפות מאז שנת 1888.

בלואיני יש עוד מאפים רבים אבל החווייה המילאנזית האמיתית והטעימה כאן היא הפנזרוטי המעולה של המקום.


#במה מדובר?
הפנזרוטי (panzerotti) הם כיסוני בצק שמרים שמטגנים בשמן רותח ואוכלים טרי. למעשה מדובר בפיצה שמקופלת וסוגרת בתוכה מילוי של גבינת מוצרלה ורוטב עגבניות שאיש לא יודע בדיוק איך הוא מתובל. בלואיני שומרים בסוד את המתכון שהפך אותם למצליחים כל כך.

המאכל הזה נולד כאוכל רחוב, אי שם בחבל פוליה, שבדרום ארץ המגף. משם הוא נדד והפך פופולרי מאוד בכל רחבי איטליה. למילאנו הוא הגיע בזכות משפחת לואיני והמילנזים אימצו אותו בהתלהבות רבה.

אגב, לגיוון מציעים כאן את הפנזרוטי גם במילוי של גבינת ריקוטה ותרד. גם הוא טעים מאד.


#טיפים
בואו מוקדם כי בצהריים יש תורים ארוכים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/GCtMKa7SWu8


בלוגרים:

https://youtu.be/4qJ5MhiOGN4
מאפיית אבולעפיה
מאפיית אבולעפיה
#על המאפייה הוותיקה בישראל

מאפיית אבולעפיה היא מאפייה יפואית מפורסמת, שמוכרת ברציפות, מאז נוסדה בשנת 1879. תמיד הייתה באותו מקום ומעולם לא החליפה את מקומה. מוצריה כוללים בעיקר מאפים בסגנון ערבי, כולל פיתות, סמבוסק, בייגלה, מנקיש וסוגי פיצות, אך גם דברי מתיקה ערביים, כמו בקלוואה וכנאפה.

המאפייה שייכת למשפחת אבולעפיה היפואית וידועה באיכות המאפים שלה ובטריות שלהם. הכל נאפה בטאבון גדול, אל מול עיני הלקוחות.

המאפייה פתוחה ביפו לאורך כל שעות היממה, למעט בימי הפסח וביום כיפור, כהתחשבות בלקוחות היהודיים.

כיום יש למאפייה סניפים נוספים, במקומות שונים בארץ.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/77vY0I4IX6s


הדרכה:

https://youtu.be/9mM2R8QrT4k

מאפיות

La Mallorquina
לה מיורקינה
#על המאפייה הנפלאה בפלאסה מאיור

הריח הנפלא שבוקע ממאפיית לה מיורקינה (La Mallorquina‬) מעיד שכאן תמצאו מאפים נהדרים.

המאפייה, שנמצאת בשוליים של כיכר "פלאסה מאיור", נוסדה בשנת 1894. ואכן, המאפייה הוותיקה הזו נחשבת עד היום לאחת המאפיות האהובות והמשובחות במדריד.

נסו את ה"נפוליטנה דה קרמה אי אלמנדרס". זהו מאפה מבצק עלים, הממולא בקרם וניל ואגוזים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/2AbwSG4AIZQ
פשטייש דה בלם
פָּשְטֵייש דֶה בֶּלֶם
#על עוגיית הפודינג שאסור להפסיד בליסבון

זוכרים מה אנחנו אוהבים לומר על תורים? - כשמשתרך תור ארוך לפני מקום של אוכל, כנראה שיש בו משהו מיוחד להציע לכם. פָּשְטֵייש דֶה בֶּלֶם (Pastéis de Belém) היא מאפייה, או קונדיטוריה, מזן "התור המשתרך", שדומה שיש לו נציגים בכל עיר גדולה בעולם.

אתם נמצאים בתור למאפייה המיתולוגית של ליסבון, שעומדת על תילה מאז 1837. כאן הוא המקום לאכול את המאפה המזוהה ביותר עם ליסבון - ה"פשטייש דה נאטה". זהו טארט פריך במילוי של קרם וניל, שעליו זורים מעט אבקת סוכר וקינמון ומתענגים בהנאה, כאילו אין דיאטה בעולם...

אם תרצו להתענג על טעמן של עוגיות הפודינג הללו, כדאי שזה יקרה בקונדיטוריה הזו. החבר'ה כאן מייצרים את המעדן המקומי הזה על פי מתכון סודי שעובר במשפחתם כבר 200 שנה ונשמר בקנאות שלא תאומן.

בקיצור, עוד מעט התור נגמר ואתם תקבלו את הפשטייש דה נאטה שלכם. פזרו על המאפה את אבקת הסוכר והקינמון ותגלו עד כמה טעים ומתוק יכול להיות הרגע הזה בליסבון.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/PUy7Lb8KpEY


כך מכינים את הפשטייש דה נאטה:

https://youtu.be/GDKYxhFm4gc
קונפיטרייה נשיונל
קונפיטרייה נשיונל
#המאפים המעולים של העיר ליסבון

הגעתם לאחד ממקדשי המאפים המסורתיים של ליסבון, הקונדיטוריה האגדית "קונפיטרייה נשיונל" (Confeitaria Nacional). לקונדיטוריה שפועלת מאז 1929, יש כמה סניפים בעיר ואתם באחד מהם.

המעדן של "קונפיטרייה נשיונל" הוא עוגה מסורתית שקוראים לה בולו ריי (Bolo Rei) והיא מעין חלה מתוקה, עם מגוון פירות הדר ואגוזים. העוגה הזו נחשבת בפורטוגל לעוגת חג מולד, אבל נמכרת גם אחריו. מומלץ לטעום וליהנות!


מבט קצר מקרוב:

https://youtu.be/TWQP0tTN7RY?end=21s


כך מכינים את הבולו ריי:

https://youtu.be/1dik8y7suHQ
סטאני
סטאני
#על היוגורט המושלם והסופגניות הקטנות והחמות שאתם חייבים לטעום

מוכנים לארוחת בוקר טעימה ומפנקת? סטאני (Stani) שבכיכר אומוניה היא המעדנייה המושלמת למאפי בוקר, שלל מעדנים, עוגות וקינוחים מעולים על טהרת היוגורט והחלב בעבודת יד.

היוגורט שמכינים כאן הוא טעים במיוחד. ההכנה כאן מערכת חלב קר עם שמרים ומעט יוגורט בן 60 שנה, המוסיפים לו את הטעם הייחודי והמצוין שלו. הזמינו לארוחת בוקר את היוגורט עם הדבש והרימון, מנה שמכינים ביוון כבר אלפי שנים.

המילק-בר המשפחתי-מסורתי הזה הוקם בשנת 1931. שימו לב במיוחד לסופגניות הקטנות והטעימות שמטגנים כאן לפי דרישת הלקוחות - הלוקומדס. את הסופגניות החמות וטריות תקבלו בתוספת של דבש מתוק ואבקת קינמון. זו אחת המנות הטעימות ביותר שתרמה יוון לעולם ושווה לטעום אותה כאן.


מבט מקרוב (באנגלית):

https://youtu.be/a1mdq5AMdDE


קרקוי גוללואולו
קרקוי גוּללוּאולוּ
#על מקדש המאפים והממתקים הטורקיים

קרקוי גוּללוּאולוּ (Karaköy Güllüoğlu) היא חנות המפעל של תעשיית הממתקים "האחים גוללו". הקימו את המקום האחים הללו, שמוצאם בגזיאנטפ, ערש הבקלאווה והפיסטוקים האיכותיים. הדיבור כאן הוא שזה המקום לקנות בקלוות, פסטוקים ושאר מטעמים אפויים וקלויים באזור גלאטה.

בכל יום בשעות אחר הצהריים מגיעים לכאן המוני מקומיים רבים, ללגום תה עם מאפה טורקי, בורקס מעולה ועוד מאינסוף המגוון שמכינים ומוכרים כאן.

לצד הממתקים הטורקיים הנודעים ובנוסף לבלקוות ופיסטוקים, מגיעים לכאן הטורקים לאכול את הקדאיף, הכנאפה (שנקרא כאן קונפה), אקמק קדאיף ועוד מאפים חמים שהם על בסיס אטריות.


#טיפים
אם סועדים בסביבה, שווה לוותר על הקינוחים במסעדה ולבוא לקנות אותם כאן.

חוץ מכמה שולחנות בחוץ, המקום לא ממש מזמין לישיבה.

כאן המקום המושלם לקנות הביתה ולאהובים שנשארו בו. בקשו ותקבלו כאן קופסה יפה עם הדברים שבחרתם בתוכה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Engirimnc5U
אקלר דה ז'ני
#על המעדניה של הגאון

האקלר של גאון האקלר הצרפתי כריסטוף אדם הוא תחנת חובה לאוהבי האקלר, מנת העונג של הצרפתים. זוהי חנות האקלרים המשובחת במיוחד של מי שהיה הקונדיטור המהולל של מעדניית פושון. האקלרים שלו הם עונג צרוף גם לעיניים וגם לחיך.

אגב, השם הלא צנוע של המקום הוא בעצם משחק מילים בצרפתית - אם תרצו אז פירושו "הבזק הגאונות" ואם תרצו "אקלר גאוני" או "אקלר של הגאון". בכל מקרה - כל המשמעויות האלה יקבלו המחשה כשתטעמו את האקלר של כריסטוף אדם.


מבט מקרוב על האקלרים של המעדניה:
https://www.youtube.com/watch?v=DWXcMGO9MjM
צ'ורוס בשוקולוטריית סאן חינס
#על הצ'ורוס הטוב במדריד

מאחורי כנסיית סן חינס שעל מדרחוב ארנל (Arenal), נמצאת שוקולוטריית סאן חינס (Chocolatería San Gines). לדעת רבים זהו המקום לאכול בו את הצ'ורוס והצ'וקולטה הטובים במדריד.

הצ'וקולטה הוא משקה שוקולד סמיך, שאינו שוקו חם ובניגוד למקומות אחרים הוא לא מלא כאן בסוכר ובקינמון. את מאפה הצ'ורוס הטעימים מאד לא צריך להציג. פשוט טבלו אותם בצ'וקולטה ותהנו.

אחרי הזמנה ותשלום בקופה, שבו בפנים או בחוץ והמלצרים יגישו לכם את המעדנים המתוקים הללו, פאר הקינוחים של מדריד.

כיף לכם!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Vb5DUiPm0YM
קדיקוֹי מרכז בורֶקצ'יסי
#על הבורקס של קדיקוי

רבים רואים בקדיקוֹי מרכז בורֶקצ'יסי (Kadikoy Merkez Borekcisi) את הבורקס הטוב באיסטנבול.

המקום הזה, שנמצא בשכונת סרייר (Sarıyer), במעלה הבוספורוס, הוא מה שנקרא בטורקית "בורק סלונו" (Börek Salonu) ופירושו "אולם הבורקס". כאן מוכרים את ה"בורק" וברבים "בורקס".

הבורק עשוי כאן משכבות דקיקות של בצק עלים תפוח, שגולגל ומולא במילויים כמו גבינה, תרד, בשר וכדומה. הוא נאפה כאן בתבניות גדולות ונמכר בחתיכות, לפי משקל.

זהו בורקס טורקי ומופתי, שלצידו נמכרים גם מאכלים כמו פידֶה (Pide), מאפה ארוך מבצק של פיצה ובתוכו גבינה, ביצה או בשר. או סוּ-בּוֹרק (Suböreği), בטורקית "בורקס מים" - בורק עם מילוי גבינה או תרד שבושלו במים ומעט מזכיר לזניה.

יש כאן גם בורקס עם מילויים מתוקים ובכל מקרה - ההגשה של המנות, עם החיתוך המרשים של המאפים והנחתם על צלחת פח, שעליה נייר - הכל כאן אומר פשטות מושלמת.

שתו עם האוכל כוס של אייראן (Ayran), משקה היוגורט הדליל שהטורקים הפליאו להמציא, תה (Çay), או לימונדה (Limon).


#טיפים
התשלום כאן הוא במזומן בלבד.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/rz5eM0dkGzo
העוגיה של מאפיית ואן שטאפל
#על העוגיה הטובה בעולם

אומרים עליה שהיא העוגיה הטעימה בעולם והיא נמצאת בכלל באמסטרדם. במאפיית ואן שטאפל כל כך בטוחים ב”סחורה” שלהם, עד שהם מוכרים כאן רק סוג אחד של עוגייה - העוגיה. נקודה.

במאפיה שאופה את עוגיות בצק שוקולד וולרונה חום, הממולאות בנגיעת שוקולד לבן, הן מוגשות חמות מהתנור, היישר לקונים המאושרים. כל עוגיה עולה משהו כמו 2.5 אירו, אבל הטעם...

טוב, אז הדעות מתחלקות למי שאומרים שזו העוגיה הטובה ביותר בעולם ושהיא שווה כל ביס ומאמץ ולאחרים שגורסים שהיא טובה מאד, אבל רק אם אתם בסביבה. החליטו לבד ובתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/6ews5JwDmVE


בלוגרים:

https://youtu.be/JeMmHsUOA_g
גלריה טורטו, בית קפה
#על המסעדה עם המטבח המודרני מסורתי

גלריה טורטו (Galeria Tortow) היא רשת של בתי קפה וחנויות עוגות. יש כאן מבחר מגוון וטעים של עוגות. שווה להיכנס ולהתענג על מבחר עשיר של מאפים ועוגות מצוינות. בתיאבון!
הונקר בורקס
#על הבורקס של אזור סרייר המתמחה בבצקים ובמאכלי בורקס

הטורקים יודעים להיות מאד בררנים בבורקס שלהם. בסארייר (Sariyer), אזור הבצקים של העיר איסטנבול, תמצאו המון בתי בורקס (שהוא אגם צורת הרבים של ה"בורק" היחיד). כאן תוכלו לאכול בורקס מצוינים, במגוון מילויים, ליד עוד מאפים מלוחים ומתוקים.

הונקר בורקסי (Hunkar Borekcisi) הוא אחד הטובים ביותר כאן ומאלה ששמם הולכים לפניהם. די סביר שתאהבו כל פירור ממה שתאכלו אצלו, כי המקומיים בעיר סוגדים לבורקס שלו. לטעם רבים מהם, זהו הבורקס הטוב ביותר בסביבה. המוכר כאן יחתוך לכם במהירות את הבורקס הגדול שתבחרו, לריבועים קטנים, שתוכלו לאכול בביס נפלא משלו.

אם תקשיבו לנו - ליד כל בורקס צריך להיות כאן ספל של איירן, משקה היוגורט החמצמץ והמעולה, שהולך מושלם עם בורקס.

ממש מולכם יש מזח שליו ונוף ים. שבו עם הבורקס וכוס האיירן שלכם אל מול המים, כשהשחפים חגים מלמעלה. הביטו במזח ובדייגים שבסירות ממול ותיהנו.

בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/rz5eM0dkGzo
פייר הרמה
#על הפיקאסו של הפטיסרי

הקונדיטוריה של קונדיטור-העל פייר הרמה (Pierre Herme) נמצאת בקרבת מוזיאון רודן. תוכלו לזהות אותה בקלות, לפי התור הארוך שמשתרך אל מול הכניסה אליה.

כי פייר הרמה, אחד הקונדיטורים המפורסמים בעולם, נחשב כעילוי שכמעט ואין לו מתחרים בתחומו. נוהגים לומר כאן שהרמה מתחרז עם גורמה. היצירתיות וההמצאות שלו בתחום האפייה, היכולת שלו לבחור ולמצוא חומרי הגלם נהדרים והמיתוג המדהים שהוא מקפיד לייצר לתוצריו, הביאו אותו למקום ייחודי ולרמה גבוהה במיוחד של פרסום עולמי והערצה בתחום.

בוויטרינת הזכוכית שלו יש שלל מעדנים הדומה יותר לתצוגה של תכשיטים מעוצבים מאשר למאפים לאכילה. רבים בוחרים מהמבחר הענקי של המתוקים שאופים כאן, את המקרונים המפורסמים שלו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/JKtUsw5VmBY


ביקור במקום:

https://youtu.be/j9l7SB7PC8Y


הדרכה:

https://youtu.be/OUrYN8mkEyU
מאפיית אתאנאסיו
#על מאפיה עם הסְפוֹלְיָאטֶלֶה הטוב בנאפולי

אתאנאסיו (Attanasio) היא מאפיה מעולה לעוגות. במיוחד הם ידועים כאן ב"סְפוֹלְיָאטֶלֶה" שלהם, שלדעת רבים הוא הטוב ביותר בעיר.

סְפוֹלְיָאטֶלֶה (Sfogliatella) הוא המאפה המזוהה ביותר עם נאפולי. צורתו היא של מעין קונכייה מעלי בצק דקים, שבתוכה מילוי של גבינת ריקוטה מתוקה.

מדובר במאפה הפופולארי ביותר, כבר שנים רבות, אצל הנאפוליטנים. החבר'ה במאפיית אתאנאסיו הם אמנם לא היחידים שמכינים אותו ומכינים הרבה מאפים אירין, אבל תושבי העיר אוהבים את הספוליאטלה של המקום במיוחד ונוהרים לכאן כדי לטרוף אותו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/E-Novfvz3_w


כך מכינים אותו:

https://youtu.be/lWEp5VmOzYE


אל אדרנו
#על הקונדיטוריה הנפלאה של בואנה ויסטה דל נורטה

בעיירה בואנה ויסטה דל נורטה נמצאת קונדיטוריית "אל אדרנו" (el aderno). העסק הזה נולד ממפעל משפחתי קטן והפך עם השנים לבית חרושת גדול של מאפים מלוחים ומתוקים. בקונדיטוריה הזו תמצאו מעוגיות ביתיות וקטנות ועד לעוגות חתונה מפוארות ויקרות.

אם אתם בסביבה בטוח שלא תצטערו אם תקנו כמה עוגיות או עוגות, עם כוס קפה לאצ'ה לאצ'ה ותיהנו מהקסם של אל אדרנו.

בתיאבון!


מבט מקרוב על המאפים של אל אדרנו:

https://youtu.be/XZT9IJ39kJo
מעדניית פושון
#על המעדניה
המעדניה המוכרת בפריז, אהובה במיוחד אצל המקומיים שכבר שנים מקפידים לפקוד אותה. תוכלו למצוא פה את שלל מעדנים מכל סוג: גבינות, לחמים, זיתים, פירות, נקניקים וקינוחים מפתים.

המחירים במעדניה לא זולים מאד. המעדנייה מחולקת לשתי חנויות - האחת בת שלוש קומות (קומת יינות, קומת מעדנים וממרחים וקומה המהווה מסעדה). בחנות השניה תמצאו גבינות, לחמים וקינוחים.

רוצים בילוי מושלם? קנו לעצמכם כמה מצרכים מפנקים ובקבוק יין ולכו לגני הטילרי הנמצאים ממש ליד. שם תוכלו לערוך פיקניק מושלם וטעים.

מבט מקרוב על מעדניית פושון:
https://www.youtube.com/watch?v=-wJB5VLPz3k


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.