» «
דמוקריטוס טברנה
טברנה דמוקריטוס
#טברנה מעולה בפאפוס

מסעדת דמוקריטוס (demokritos taverna) היא טברנה יוונית מעולה, שזכתה להיקרא על שמו של הפילוסוף היווני הקדום, שכונה אז “הפילוסוף הצוחק”.

זו מסעדה ענקית, בעיקר לקבוצות. כאן אוכלים ממיטב מאכלי יוון והאיים, כולל מאכלי דגים ובשר ושאר מנות יוון, כולל מזטים צימחוניים ומנות עם צזיקי, סלט יווני, פלפלים קלויים, גבינת חלומי, זיתים, טחינה ועוד.

האוכל פה טוב אבל הוא לא העיקר. הטברנה הזו היא פצצה תיירותית, שבה מתקיים בכל יום בשבוע ערב יווני לתיירים. הערבים הללו כל כך מלהיבים עד שאנשים ברחוב נעצרים ומציצים למסעדה התוססת, שבה משמשים ביחד ריקודים, מוזיקה יוונית, זמרים והומור, כדי להפעיל את הקהל, שבעצמו מתחיל בריקודי רכבת וריקודים "יווניים" לצלילי הנגנים של המקום. האווירה כאן מלהיבה ומלאת כיף וההנאה רבה.

אם צויידתם בילדים תוכלו לאכול וליהנות איתם מההופעות וכשיימאס להם הם יוכלו לגשת למשחקיה הקטנה שבמקום ולשחק עד שהחגיגה תסתיים וההורים יחליטו ללכת.

תיהנו!


#טיפים
בדמוריקטוס הענקית לא חייבים להזמין מקום, אם כי שווה לנסות, אם באים בקבוצה גדולה.

כל המדרחוב והרחובות הסמוכים לדמוקריטוס הם אזור בילויים לילי ונהדר בפאפוס, עם ברים, בתי קפה, נרגילות ופאבים מלאים פעילות.


קבלו הצצה קצרה להווי של דמוקריטוס:

https://youtu.be/R9KsjuSR654
BabyStacks Cafe
בייבי סטאקס קפה
#על בית הקפה עם הפנקייקים המפורסמים בלאס וגאס

בייבי סטאקס קפה (Sunrise Coffee House) הוא בית קפה שמתמחה בבראנץ ובארוחות בוקר ובראנץ', ארוחת הבוקר המאוחרת שמתחברת לצהריים.

שווה לסעוד כאן את ארוחת הבוקר האמריקאית הקלאסית. היא כוללת סלטים, ביצים בשלל סגנונות שחלקם אף מוגזמים, פנקייק בטעמים ורטבים שונים ולמי שרוצה גם המבורגרים נוטפי שומן.

זהו גם המקום בלאס וגאס לאכול בו פנקייקס מושקעים, שבהם בייבי סטאקס התפרסם כאן. רוצים להתחדש? - נסו את פנקייק ה-Red Velvet Pancake.


#טיפים
למסעדה יש עוד סניף שנמצא ב-2400 North Buffalo Drive.

יש כאן תפריט לילדים.


היכרות עם המנות:

https://youtu.be/BFrbn8jraoM


בעל המקום:

https://youtu.be/6CkZIOk19ag


ביקור במקום:

https://youtu.be/ADe5PtjW-d4


בלוגרים:

https://youtu.be/CSWrzM4GenM
Saray Muhallebicisi
מגדניית סָראי
#על המסעדה עם הקינוחים הטורקיים הנפלאים במיוחד

מסעדת סָראי (Saray Muhallebicisi) היא מוסד איסטנבולי של ממש. מדובר במסעדה טורקית, למעשה רשת מסעדות המציעות דונר קבב (Döner kebab) ושלל מנות ואוכל טורקי, טעים, אותנטי ואיכותי.

המסעדה הראשונה שלהם נפתחה ב-1935 ולפני מספר שנים כיבד אותה העיתון הטורקי "הורייט" בתואר "אחד מעשרת הדברים שבלעדיהם איסטנבול לא היתה איסטנבול". הנברשת העצומה שתלויה כאן מלמעלה מוסיפה כבוד וחשיבות, למקום שגם ככה זוכה לכבוד בעיר.

אבל מה שבאמת מיוחד בה הם הקינוחים והמתוקים שנמכרים בה ושבעבר הוגשו רק לסולטן הטורקי. למעשה במסעדות הללו יש מגדניה המוכרת קינוחים מעולים כמו מלבי עילאי, כנאפה איכותי ואעשוּרֶה מדהים, שהוא קינוח סמיך שמייצרים כאן מ-11 סוגי פירות יבשים וגרעינים ומתבלים במי ורדים וציפורן.


#טיפים
רוצים ארוחת בוקר מתוקה ומיוחדת ביום ראשון? - רבים מתושבי איסטנבול משכימים בימי ראשון מוקדם ומגיעים לכאן, להזמין ארוחת בוקר כזו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/i5ixnnVT-pA


מסעדה לכל דבר:

https://youtu.be/mI4I5nkUpUE


גם בטורקית זה טעים:

https://youtu.be/52SqEg_HSRE
קרינאקי
קְרִינָאקִי
#הבשרים הכי טובים בסנטוריני

בטברנה קְרִינָאקִי (krinaki) תהנו מהבשרים שנחשבים הכי טובים באי. המסעדה היוונית הנהדרת ממוקמת בכפר השליו פיניקייה (Finikia), במקום שהיה מאז שנת 1832 מחסן לייצור יין.

אמנם קרינאקי מגישה מנות בשר מעולות, כולל כבש או חזיר מטוגן ביין וצלעות כבש בגריל, אבל היא גם טברנה המחוברת למרכיבים החקלאיים של סנטוריני הכפרית. כך מגישים כאן מנות ממרכיבים מקומיים ויווניים בלבד ויש לא מעט מנות שגם צמחוניים יאהבו. ביניהן פטריות מטוגנות, פריטר עגבניות עם נענע טרייה, חצילים קלויים בעגבניות וגבינה וחביתות עם אספרגוס.

מטבח מקומי

טו פסראקי
טוֹ פְּסַרָאקִי
#המסעדה המעולה בחוף וליחדה

אם תסעו לחוף וליחדה (Vlichada) שבסנטוריני תפגשו את אחת המסעדות הטובות באיים הקיקלדיים. זוהי טוֹ פְּסַרָאקִי (To Psaraki‬), המסעדה המצויינת עם נוף הים הנהדר, ממש מגובה הגלים.

היושבים ב"טו פסראקי", שפירוש שמה ביוונית הוא "דג קטן", ייהנו ממנות פשוטות וקלאסיות של האיים, בטעם מושלם, עם יצירתיות רבה של השפים ובעלי המקום טנאסיס ואנגליקי, שיודע לא רק לצלחת ולמצוא צדדים חדשים במנות מסורתיות ועממיות, אלא לשלב קריצות נדירות של טעם, גם במוכר והידוע היטב במטבח של כל הטברנות הטובות של האי.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/OwpY1gdnIG0
מסעדת ראמאזאני
מסעדת ראמאזאני
#מסעדת פועלים מצוינת באנטליה


מסעדת ראמאזאני (Sisci Ramazani'n) שבאנטליה מזכירה מסעדת פועלים. יש בה תפריט מגוון. בנוסף לשווארמה תוכלו לאכול כאן קבב מדהים ומנות טורקיות ומעניינות נוספות.

המסעדה הזו היא מקומית ומאוד אותנטית ולא תראו בה כמעט תיירים, המחירים מאוד נוחים וסבירים גם למשפחה גדולה יותר. בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/kKkhbsiLFbA
ii Ramazan'n Yeri
שישקי ראמאזאן
#מסעדת פועלים אותנטית, נהדרת וזולה

שישקי ראמאזאן (Şişçi Ramazan'ın Yeri) היא מסעדה טורקית אותנטית, השונה ממסעדות התיירים ומזכירה יותר מסעדת פועלים פשוטה.

התפריט כאן מגוון והמחירים סבירים גם למשפחות שלמות. מעבר לדונר, הקבב והשווארמה מציעים כאן לסועדים מבחר של מנות מעניינות ומגוונות, ממיטב המטבח הטורקי הפופולארי.


#טיפים
סביר שתראו כאן מעט, אם בכלל, תיירים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/4iaN3P7jrA8


ביקור במקום:

https://youtu.be/kKkhbsiLFbA
Pieroki u Vincenta
פיירוצקי ווינצ'נטה
#על המסעדה הפולנית הזולה עם הפירוגי הנהדר של קרקוב

פיירוצקי ווינצ'נטה (Pierożki u Vincenta) היא פירוגניה, סוג של מסעדת פועלים המציעה אוכל פולני מצוין במחיר זול.

כאן תוכלו לאכול את הפירוגי (Pierogi) המדהים, כיסוני בצק פולניים מבושלים במים. את אלו ממלאים בבשר או במילויים כמו פירות, תפוחים, שזיפים מטוגנים בחמאה וקינמון, עוף עם שעועית אדומה וצ'ילי ושאר מילויים צמחוניים.


#טיפים
יש עוד סניף של המסעדה בעיר.


Illias Taverna
איליאס טברנה
#על טברנה משפחתית עם אוכל יווני נהדר

מסעדת איליאס (Illias), או אליה (Elia Restaurant) המצוינת, ממוקמת בסמטה קטנה, בקרבת מרכז העיר העתיקה של רודוס.

זו טברנה יוונית מסורתית, המנוהלת על-ידי משפחה, אחת המסעדות הטובות ביותר באי רודוס. היא מתבססת על מתכונים יווניים מתוצרת ביתית.

בין המאכלים המוגשים כאן תמצאו את שלל המאכלים המסורתיים של המטבח היווני. מעלי גפן ממולאים וציזיקי מצוין, דרך סלטים ומיני תבשילים יווניים ועד הבשרים והסופלקי המצוין.

בטברנה איליאס היפה תוכלו לשבת לסעוד על מרפסת רומנטית, מתחת לעצי הזית.

בתיאבון!
מבריקוס
#על המסעדה האותנטית והמפורסמת בלינדוס לאוהבי דגים ופירות ים.

מסעדת מבריקוס (Mavrikos) שבכיכר העיר לינדוס היא מסעדה המגישה אוכל יווני מעולה ואותנטי ומאכלי גורמה מהמטבחים הים-תיכוניים שמסביב ליוון. בעלי המסעדה, האחים מבריקוס, מיכליס (Michalis) והשף דימיטרי (Dimitri), הם ממשיכי המסורת המשפחתית בת 80 השנה, של מטבח יווני עממי אך אנין, משולב במטבח צרפתי משובח.

מדובר במסעדה המפורסמת ביותר בעיירה לינדוס (Lindos), כפי שמעידות תמונות העשירים והמפורסמים הרבים, של מי שסעדו בה במהלך השנים והעשורים האחרונים. ביניהם תמצאו שחקנים ועשירים כמו ברברה סטרייסנד, ז'קלין אונאסיס, רוג'ר מור ואחרים.

בין המאכלים המומלצים כאן תמצאו את פילה הבקר המשובח, לצד השעועית הלבנה ברוטב וחרובים, מבחר דגים, פירות ים ועוד.

אבל יש במסעדה הזו יותר מסתם מנות מעולות. הבסיס למוניטין המעולה של מבריקוס נובע בעיקר מהשילוב הייחודי שבין אוכל מעולה לבין הקסם הכפרי של המקום, בדגש על הישיבה והסעודה במרפסת המוצלת שלה.


מבט מקרוב וראיון עם השף והבעלים דימיטרי מבריקוס:

https://youtu.be/Gi1HLW-YApc
דמה דמה טברנה
#על הטברנה המומלצת של העיר רודוס

רוצים טברנה משפחתית מצוינת ופופולרית, שנמצאת בפפקוס (Pefkos) ומעניקה אוכל טעים, עם תחושה יוונית אותנטית.

בטברנה דאמה דאמה (‪Dama Dama Taverna‬) תוכלו לאכול ארוחה יוונית מסורתית, עם שירות נפלא וסביבה טיפוסית לרודוס. יש כאן אוכל יווני טעים, טרי וביתי, במחירים הוגנים ושירות נהדר.

אל השולחן תוכלו להזמין מעדנים יווניים טיפוסיים, כמו סופלקי עוף, תבשילי כבש ובמיוחד קלפטיקו כבש (‬Lamb kleftico), תבשילי דגים, מרקים טובים וקינוחים נהדרים.


#טיפים
הזמינו מראש כדי למנוע אכזבה.

שווה להזמין את העוף הממולא של המסעדה.
אנטוניס טברנה
#על טברנה משפחתית עם אוכל יווני נהדר

למחפשים מסעדה נהדרת עם אוכל יווני אותנטי, שווה למצוא את אנטוניס טברנה (Antonis Taverna). במסעדה הזו סועדים מקומיים רבים, מה שמעיד על האותנטיות שלה, והצוות בדרך כלל נחמד ונותן שירות נעים ואיכותי.

רבים שבים לאכול כאן כמה פעמים בביקור באי. מחירים טובים, אווירה נהדרת ואנשים כיפיים הם רק ההתחלה.

ליד התבשילים היווניים, הציזיקי, עלי הגפן הממולאים והסלט היווני המתבקש, תמצאו כאן מנות בשריות נהדרות של כבש, ארנבת וסופלקי ועוד המון.

במסעדה יש גם אזור משחקים נחמד לילדים, עם דינוזאור חביב, עם השם החביב T-Rex.
מחמט 7
#על מסעדת הדגים המצוינת באנטליה

מחמט שבע (7 Mehmet) היא מסעדת דגים מצוינת, המציעה מטבח טורקי אותנטי, הממוקם ליד הים באנטליה ומתבסס על מה שיש בו. סטטיסטית, כנראה שזו מסעדת הדגים המתוייגת ביותר באנטליה.

למעשה מדובר כאן במטבח תורכי מודרני עם טוויסט. האוכל כאן טעים ומופלא וכולל את מה שהדייגים תפסו בבוקר וניתן להכין כשהוא טרי. הכל, אגב, במחירים סבירים.

המקום צבר מוניטין גדולים בזכות סחורה ודגים טריים ומסורת בישול בת שנים רבות. יש כאן שילוב נפלא של מתכונים טורקיים מסורתיים, עם מטבח מודרני ומעודכן. גם המרכיבים כאן טבעיים, טריים ובריאים בדרך כלל. אחראי לכל זה השף, נכדו של מייסד המסעדה, המתהלך כאן לא פעם בחליפה וגאה בקולות ההנאה של סועדיו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/i9r9W6ShflM
דונר ארזום
#על השווארמה עם הרוטב הנפלא

עם כל התחרות שמסביב ומקומות השווארמה הטובים של אנטליה, דונר ארזום (Arzum Döner) מצטייר כמוסד אגדי שהשווארמה שבו היא מהמנות הטובות שיש. את המנה שלהם אוכלים המקומיים במקומות כאלה ולא בדונרים לתיירים.

כמו בכל דונר טורקי אמיתי, גם כאן מניחים את הבשר על פיתה או על אורז ומעליו מוזגים את הרוטב, אל מול פניהם של הסועדים, ממש לפני שהם מתחילים לאכול. הרוטב הזה רובו עשוי חמאה והוא הופך את המנה לטעימה במיוחד.

אולי לא תאמינו אבל הבשר שמוגש כאן נחתך טרי, לפני שבועות ארוכים, תובל היטב ושהה במקרר במשך 3 שבועות. כל זה קרה לפני שהוציאו אותו לבישול ולצלחות. בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/YfXnbFGU7JQ


ביקור במקום:

https://youtu.be/McKX8UIRQSI


המנות המוגשות:

https://youtu.be/8ce_D7FQpoU
סמטת הקבב באנטליה
#על סמטת הקבביות והמסעדות העממיות

סמטת הקבב באנטליה היא מקום מצוין לאכול אוכל טורקי נהדר ועממי בזול.

הסמטה הקטנה משופעת בדוכני קבב ובמסעדות קטנות ושוות. האווירה קלילה והאוכל מותאם למקומיים ולתיירים שלא רוצים ליפול במלכודות התיירים האופייניות שפזורות ברחבי העיר העתיקה לא מעט.

הלהיטים כאן כוללים מאכלים טורקיים שיגרמו לכם לנקות את הצלחות. יהיו כאן גרסאות שונות של מנות דונר, השווארמה המוגשת בצלחת, כולל דונר מצוין על שעועית. יש כאן קבב ברוטב עגבניות על פיתה חרוכה, שהוא מעדן של ממש. נסו גם את נתחי הכבש האפויים בנייר, שאוהבי הבשר הזה יתענגו עליהם.

אוהבי האוכל המבושל יעופו על הפלפלים הממולאים או על הקציצות עם הבשר, שהטורקים העלו לדרגת אמנות. אבל חוץ מהבשרים, הסלטים הנפלאים ושאר המעדנים, שימו לב גם לתיבול ולטעמים שאתם חווים כאן. האוכל הטורקי הוא עונג צרוף.

אם אלה רק חלק קטן מהמאכלים המעולים והזולים שיעופו אל השולחן שלכם בליווי חיוך של המלצר המקומי, זכרו שזה עוד לפני שדיברנו על שלל הקינוחים הטורקיים שממתין לכם בסוף. בתיאבון!


#טיפים
גם אוכלי בשר וגם צמחונים יעופו על מאכלים כמו אורז עם מנטה קצוצה או חצילים אפויים ביוגורט.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/NXfyR5vhU7o
קָאזָה רֶבוּאֶלְטָה
#על הטאפאס בר הבַּקַלָאוֹ הטוב בעיר


קָאזָה רֶבוּאֶלְטָה (Casa Revuelta) הוא טאפאס בר קטן ונפלא שמתמחה במנה שנקראת בַּקַלָאוֹ (Bacalao). זהו דג קוד שטוגן במעטפת טעימה ופריכה וכאן עושים זאת הכי טוב במדריד.

המיוחד בדג הקוד, שנקרא כאן טג'אדאס דה בַּקַלָאוֹ, הוא שאין בו עצמות והוא מחליק לגרון בקלות ובלי חשש. מוגשות כאן עוד כמה מנות מצוינות שהם מתמחים בהן, כמו כדורי הבשר (albóndigas), חתיכות הבייקון (torreznos) והמעיים (callos).

המנות בקאזה רבואלטה הן תמיד טריות להפליא ובעל המקום, איש לא צעיר, שמח להגישן בעצמו. כמה מנות מטוגנות כאלה, ביחד עם כוס בירה, יין או משקה קל נחשבות לארוחת צהריים זולה ומהטעימות שתאכלו במדריד.
פאסיפיי
#על מקדש האוכל היווני-מסורתי של אתונה

אם אתם מחפשים אוכל יווני משובח מהמטבח של מערב האי כרתים (ובמיוחד מהעיר חאניה), פאסיפאי (Pasifai) היא המקום המושלם. המסעדה הזו נמצאת במרחק של כ-15 דקות ממרכז העיר אתונה ויש בה מגוון רחב של מנות ובאיכות גבוהה מאד.

זוהי ללא ספק אחת מהאטרקציות הקולינאריות של אתונה. אם אתם מגיעים אליה בימי שישי או שבת, תוכלו לראות גם את נגני הבוזוקי שיהפכו את המקום לטברנה יוונית עם אווירה מדהימה. המחירים נעים סביב ה-20 יורו למנה.

המסעדה נמצאת בפרבר בשם גליפאדה (Glyfada), פרבר הנושק לחוף הים של אתונה. מכאן שבגמר הארוחה תוכלו לעשות טיול נהדר בטיילת היפה.

אנו ממליצים בחום על הקינוח המושלם כאן - הלוקאמאדס הנהדרים של המקום. מדובר בסופגניות היווניות הקטנות, ספוגות הדבש והקינמון. בתיאבון!


#טיפים
הבילוי הנהדר כאן הוא הטיול על הטיילת, שלאחר האוכל. לכו על זה!


טרטוריה קא ד'אורו
#המסעדה המפורסמת בכדורי הבשר שלה

אחת המסעדות המומלצות בעיר ונציה היא טרטוריה קא ד'אורו (Trattoria Cà D'Oro alla Vedova). טרטוריה היא מסעדה פשוטה, לרוב בלי תפריט מודפס או מושקע, עם שירות ביתי ובסיסי וללא פורמליות של מסעדה.

טרטוריה קא ד'אורו, בעברית "בית הזהב", היא אכן כזו. היא טרטוריה שהמקומיים מתים עליה והיא כמעט ולא ידועה לתיירים, מסעדה ונציאנית עתיקה, עם מטבח מסורתי שמציע ממעדני העיר ונציה וממטבחי האזור. אם משתרך לפני פתח המסעדה תור ארוך, אל תיבהלו. הרוב שוהים כאן זמן קצר ולכם בכל מקרה מומלץ להזמין מראש מקום.

במרכז המאכלים המצוינים של המטבח הוונציאני הטיפוסי שמוגש כאן נמצאות קציצות בשר משובחות, מעין כופתאות או כדורי בשר מטוגנים, שנקראים פולפטה (Polpette). הם נחשבים לספציאליטה של קא ד'אורו ואחת הסיבות לביקוש הרב שיש למקום בעיר. יש כאן גם מאכלי ים מצוינים, דגים וכבד ונציאני (Fegato alla veneziana) מעולה.

הקולינריה המצוינת כאן מלווה ביין מקומי וטעים. המנות יחסית זולות, אבל הן לא גדולות.


#טיפים
מומלץ להזמין מקום מראש.

אם לא שריינתם מקום - בואו מוקדם.

הם לא מגישים קפה לשולחן אז אל תתאמצו לבקש...
פְרִיצִי פָּאפָּא
#על הגולאש המוצלח והלא יקר

המסעדה העממית פְרִיצִי פָּאפָּא (Frici Papa Kifozdeje) מציעה את מרק הגולאש הבשרי, המאכל הכי הונגרי שיש, במחיר שווה לכל נפש ובאיכות ביתית ומצויינת. זה לא שלא תשיגו גולאש במסעדות אחרות, אבל כאן לא שודדים כמו במקומות רבים לתיירים ומציעים לכם גולאש מעולה במחיר מקומי זול ונגיש.

ובכלל, מסעדת פריצי פאפא מתמחה במטבח ההונגרי המסורתי ועדיין שומרת על פשטות ומחירים זולים. עם אווירה של מסעדת פועלים, עיצוב מסורתי, קהל סועדים מקומי ונאמן ושירות זריז וללא פוזות - פריצי פאפא מציעה מקום אותנטי ונעים, בסגנון של פעם, לחובבי הגולאש ושלל מאכלי הונגריה ואירופה האחרים.

אבל על אף יתרונותיה הקולינריים והתקציביים, פריצי פאפא, הממוקמת ברובע השביעי, לא מושלמת. אין כאן מגוון אפשרויות לצמחונים, אין בירה מהחבית וההגשה היא פשוטה וללא גינונים. אם משהו מאלה חשוב לכם מאוד, חפשו במסעדות אחרות.
סביח טשרניחובסקי
#סביח נהדר ומושקע בתל אביב

אם אתם צמחוניים, אתם יכולים להתחיל לחגוג - סביח טשרניחובסקי (Sabich Tchernichovsky) הוא אחד מבתי הסביח הטובים, המצליחים והאהובים בתל אביב. רבים רואים בו את הסביח הטוב ביותר בישראל.

הסביח הוא מאכל יהודי עיראקי. בארץ הוא נמכר כפיתה מלאה בחצילים וביצים קשות, ביחד עם מבחר סלטים ותבלינים.

המקום הזה, סביח טשרניחובסקי, היה ידוע שנים בתור המקום של אפי, מי שנודע כ"מסבח האיטי ביותר במזרח התיכון". הוא נהג למלא את המנה לאט ובהקפדה, יש שיאמרו באהבה רבה - מה שהפך את סביח טשרניחובסקי למקום הכי לוהט מסוגו בעיר. אפי היה גם מי שהקים את סביח פרישמן, המתחרה התל אביבי הכי חריף של טשרניחובסקי ומכר אותו הרבה לפני.

אבל אפי עזב... ועדיין, סביח טשרניחובסקי נשאר אחד מבתי הסביח הטובים בארץ. גם כיום נשאר המנהג לאסוף כאן את הפיתה לאט ולהוסיף שכבה אחר שכבה את החצילים, הביצים, הסלטים והתבלינים. אין הרבה מנות כאלה ביקום!

הסיסמה כאן היא: "אין מכירת סביח ללא חציל". ונשאלת בכל זאת השאלה: למה שמישהו ירצה סביח בלי חצילים?


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Ml3FkE0M8Us


ביקור במקום:

https://youtu.be/7-qjb4jnRek


בלוגר:

https://youtu.be/NZ1dPdRHxME?t=5m15s&end=9m07s
סמי וסימה בירושלים
#על המסעדה ורחוב המעורב הירושלמי הטוב ביותר

לבוא לירושלים מבלי לאכול מעורב ירושלמי, נחשב בעיני רבים לפספוס של ממש. סביב צומת ברחוב אגריפס, שזכתה לכינוי "צומת הסימות", נמצאות המסעדות הטובות ביותר שמתמחות במעורב ירושלמי.

אלה סטקיות המעורב הירושלמי המומלצות:

סימה - אגריפס 82, ירושלים. טלפון: 02-6233002. המוסד האגדי של המעורב הירושלמי. לא להיבהל אם יש תור בחוץ.

חצות - רח' אגריפס 123. תיבלון שונה והטעם אחר ומעולה גם כן. יש הטוענים שהם ממציאי המעורב הירושלמי, אבל הוויכוח נמשך.

סמי - השותף לשעבר בסימה שפתח מסעדה מתחרה ממש ממול (מה שיצר את השם לצומת - "צומת הסימות").


הנה סטקיית חצות אחת ממלכות המעורב הירושלמי:

https://youtu.be/KlnE9PgROXQ
שוק הדגים קומפאקי
מזנון פחליבאן
מסעדת אורצ'רד
פלפלה
פורנו קמפו די פיורי


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.