» «
דיפורטו
דיפורטו
#על מסעדת פועלים זולה ומצוינת שחבויה בכוך קטן ליד השוק המרכזי

המקום הצנוע הזה הזה נפתח לפני מעל 140 שנה, בשנת 1875. משמעות שמו הוא "שתי דלתות" ולא סתם - שימו לב לשתי הדלתות המובילות למרתף הנסתר של הבניין הישן והמוזנח מאחורי השוק המרכזי של אתונה.

אין כאן שלט בכניסה אליה, אין תפריט וגם השירות בדמות בעלים קשוח, מעורר לא מעט עניין. עם זאת, קהל הלקוחות הקבוע לא זונח את המסעדה. דור אחרי דור הם מגיעים לכאן, לאכול את האוכל של קירמיצ'ו, הידוע בכינויו "אדון דימיטרי". הוא הגיע לכאן בגיל 14, בשנת 1950 ובהמשך החליף את הבעלים הראשונים של המקום.

כבר כשתשבו, יגיע אנסטיס, שולייתו של קירמיצ'ו, יניח על השולחן שלכם קופסת קרח קטנה ובה כד המכיל יין שרף שנוצר בעבודה יד ומאוחסן בחביות עץ ענקיות שנמצאות מסביבכם במקום.

מדי יום מעמיד כאן אדון דימיטרי סירים עמוסי כל טוב ומבשל מגוון מנות, שרק מהן תוכלו להזמין. מרק גרגרי חומוס, סלט יווני, סרדינים מטוגנים וקדרות בשר. לצד המנה העיקרית, גם הסלט הטרי כאן נהדר וכך גם קרם הפאבה הטוב ביותר של יוון נמצא כאן - עליו הוא מניח בצל סגול חתוך גס, זיתים שחורים, שמן זית, פלפל ירוק חריף וחתיכת לימון.

אל תחמיצו ובתיאבון!


ביקור במקום (באנגלית):

https://youtu.be/0HOa53zT3TA?t=24s&end=7m00s
פאסיפיי
פאסיפיי
#על מקדש האוכל היווני-מסורתי של אתונה

אם אתם מחפשים אוכל יווני משובח מהמטבח של מערב האי כרתים (ובמיוחד מהעיר חאניה), פאסיפאי (Pasifai) היא המקום המושלם. המסעדה הזו נמצאת במרחק של כ-15 דקות ממרכז העיר אתונה ויש בה מגוון רחב של מנות ובאיכות גבוהה מאד.

זוהי ללא ספק אחת מהאטרקציות הקולינאריות של אתונה. אם אתם מגיעים אליה בימי שישי או שבת, תוכלו לראות גם את נגני הבוזוקי שיהפכו את המקום לטברנה יוונית עם אווירה מדהימה. המחירים נעים סביב ה-20 יורו למנה.

המסעדה נמצאת בפרבר בשם גליפאדה (Glyfada), פרבר הנושק לחוף הים של אתונה. מכאן שבגמר הארוחה תוכלו לעשות טיול נהדר בטיילת היפה.

אנו ממליצים בחום על הקינוח המושלם כאן - הלוקאמאדס הנהדרים של המקום. מדובר בסופגניות היווניות הקטנות, ספוגות הדבש והקינמון. בתיאבון!


#טיפים
הבילוי הנהדר כאן הוא הטיול על הטיילת, שלאחר האוכל. לכו על זה!
ורוקלו
ורולקו
#על מסעדת כוכב המישלן הראשונה ביוון

מסעדת ורולקו (Varoulko), הנחשבת לאחת היקרות באתונה, היא גם אחת האיכותיות שבבירת יוון. היא ממוקמת בשדרות פיראוס במרכז אתונה ואליה תלכו רק אם התקציב שלכם מאפשר סעודה יקרה במסעדת מישלן.

הסיפור המעניין של המסעדה הזו קשור בשף של המסעדה, לפטריס לאזארו. אביו היה טבח באניית דיג יוונית והוא הוריש לבנו את האהבה המיוחדת לבישול בכלל ולדגים בפרט. לפטריס יצא ללמוד באיטליה וכשחזר ליוון הוא הקים בפיראוס מסעדה קטנה על המים. מאז עברה המסעדה כמה מקומות ובמהלך השנים גם זכתה המסעדה בכוכב מישלן אחד. היתרון הגדול של ורולקו נובע באופן טבעי מהקרבה שלה לים ולחומרי הגלם האיכותיים שמגיעים ממנו.

אם בשנים הראשונה שלה זכתה המסעדה בפרסום, במיוחד בזכות מרק הדיונונים עם לחיי הלוקוס שהכין השף המוכשר וגם תודות למנת הקלמרי בפסטו. אבל בנוסף לזרועות התמנונים והמרק מדיונונים, תמצאו כאן עוד שלל מנות דגים ופירות ים נהדרות. כך מוגשים כאן גם דגי ים טריים שנאפו בתנור, מרק דגים מצוין, סלט תמנונים בגריל ומאכלים דומים, המתבססים ברובם על שלל הים של דייגי פיראוס. לצד כל אלו, גם הקינוחים במסעדה טעימים ויש שיאמרו אף מדהימים.


השף מדגים את הכנת האוכל (באנגלית):

https://youtu.be/bt38su7H6BM
Mokka
בית הקפה מוקה
#על בית קפה יווני קלסי שבשוק המרכזי באתונה

קפה מוקה (Mokka Speciality Coffee) הוותיק, שנמצא ממש בכניסה לשוק המרכזי של אתונה, הוא בית קפה יווני קלאסי, המשלב גם בית קלייה לקפה.

כאן מומלץ לשתות את ה"קפה סטי הובולי" (Sti Hovoli), שהוא קפה יווני המבושל בבישול איטי ומושקע, בתוך פינג'אן קטן.

משלב פולי הקפה השלמים ועד הקפה המוכן, יהיה כאן טקס שלם שיתנהל להכנת הקפה שלכם. החווייה נהדרת, אבל לא למי שחייב קפה ולרוץ.

את הקפה נוהגים להגיש כאן, כשהוא מלווה בחתיכת רחת לוקום קטנה ובצלוחית של תוצרת בית של ממתקים מסורתיים, הנקראת "ספון סוויטס". את אלו מכינים מתאנים ירוקות, עלי ורדים ותפוזי ברגמוט.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/1HVYw2VjxE0

מסעדות מומלצות באתונה

Yiasemi
יאסמי
#על ארוחת בוקר וערב בדרך לאקרופוליס

יאסמי (Yiasemi) הוא בית קפה וביסטרו אתונאי בדרך לאקרופוליס. כאן תוכלו ליהנות מבית קפה ומסעדה קלה במעלה ההר ובדרך לאקרופוליס של אתונה.

מקום חמוד ושווה, בנוי על צלע ההר ונהדר, אם לא אכלתם ואתם בדרך לפרתנון. שווה לעצור בו גם אם אתם בדרך למטה, אחרי הביקור באקרופוליס. זה מקום נהדר למי שרוצים לשתות קפה עם משהו ליד ולהחליף רשמים על המראות המופלאים של יוון העתיקה, שזה עתה התגלו למעלה.

בכל מקרה, בביסטרו יאסמי שבו תחת הפרגולה, אל מול הגינה הירוקה והפורחת, בפינה נפלאה ושלווה בין הסמטאות הצפופות ועמוסות התיירים.


מופע אמנותי בביסטרו הנהדר:

https://youtu.be/av4pnlhnPAo
Kostas souvlaki
קוסטאס סופלאקי
#בפשטות - הסופלאקי הטוב באתונה

לדעת רבים, קוסטאס סופלאקי (Kosta's Souvlaki) הוא הסופלקי הטוב באתונה. אל תתאכזבו לגלות שלקוסטאס אין מסעדה אלא מזנון קטן, ללא ישיבה. תזהו אותו לפי התור הארוך שמשתרך במקום, לאורך רוב היום.

הסוד שלו לא ברור, אבל ברור שביצירת הסופלאקי הטוב והמיוחד באתונה יש תפקיד משמעותי לפיתות הספוגות בשמן זית ולרטבים הסודיים, שמתלווים לבשר הנהדר שלו, לעגבנייה, לפרוסות הבצל והצ'יפס.

סופלאקי ביוון הוא לרוב שישליק שעשוי מבשר לבן או כבש, מלווה ברוטב שמנת ויוגורט, עם שום, בצל טרי ועגבניות.

בקיצור, שווה להתאמץ ולהגיע אליו, לכיכר מונסטיראקי, כדי לאכול את הסופלקי האגדי שלו. ואגב, דווקא ביום ראשון, יום שוק הפשפשים הקלאסי של השכונה, הוא סגור.


מבט מקרוב בקוסטאס סופלאקי:

https://youtu.be/fJvQY-C1u44
טה קאראמאנלידיקה
טה קאראמאנלידיקה
#על המעדנייה ומסעדה עם המסורת הביזנטית והקפדוקית

אם חיפשתם לטעום באתונה מעט מהטעמים המסורתיים של אזור קפדוקיה שמדרום לה - מסעדת טה קאראמאנלידיקה (Ta Karamanlidika) היא המקום המתאים.

תוכלו למצוא כאן בשרים ונקניקים מתובלים ומיושנים, גבינות מקומיות ומטוגנות, דגים, עלי גפן ממולאים, סלטים, פסטלים וקריצ'ני וקולוראקי, סוג של כעכים יווניים בכל הטעמים. מומלץ בחום, תרתי משמע, להזמין את הסיגרים עשויי בצק הפילו, הממולאים בנקניק פסטורמה. הסיגרים האלה נקראים פסטורמדופיתה ועשויים כאן נהדר. למי שרוצה מנה מבושלת - מנת הבקר עם תפוחי האדמה מומלצת וטעימה מאד, במיוחד עם בירה או יין.

המקום לא יקר ואם אוכלים כאן ארוחה שלמה יוגש לכם לא פעם הקינוח הנהדר של יוגורט וקונפיטורת גזר, על חשבון הבית. המלצרים נחמדים וידידותיים והחוויה מהמעדנייה שהיא מסעדה שווה כל יורו.


אווירה ומוזיקה:

https://youtu.be/ebYm0debDpI
טברנה חמש אפ
טברנה חמש אפ
# על הטברנה שפתוחה רק בשעות הצהריים

אחת הטברנות המומלצות באתונה, נמצאת ממש מאחורי מלון הילטון. היא פתוחה בשעות הצהריים בלבד ומאופיינת בעיקר בזכות חמרי הגלם הטריים בהם היא משתמשת. תבשילי בשר כבש, חזיר ובקר, בשרים צלויים, פסטות ומגוון סלטים, כל אלו הוכנו ממיטב המוצרים שנרכשו באותו הבוקר בשוק המקומי.


סטאני
סטאני
#על היוגורט המושלם והסופגניות הקטנות והחמות שאתם חייבים לטעום

מוכנים לארוחת בוקר טעימה ומפנקת? סטאני (Stani) שבכיכר אומוניה היא המעדנייה המושלמת למאפי בוקר, שלל מעדנים, עוגות וקינוחים מעולים על טהרת היוגורט והחלב בעבודת יד.

היוגורט שמכינים כאן הוא טעים במיוחד. ההכנה כאן מערכת חלב קר עם שמרים ומעט יוגורט בן 60 שנה, המוסיפים לו את הטעם הייחודי והמצוין שלו. הזמינו לארוחת בוקר את היוגורט עם הדבש והרימון, מנה שמכינים ביוון כבר אלפי שנים.

המילק-בר המשפחתי-מסורתי הזה הוקם בשנת 1931. שימו לב במיוחד לסופגניות הקטנות והטעימות שמטגנים כאן לפי דרישת הלקוחות - הלוקומדס. את הסופגניות החמות וטריות תקבלו בתוספת של דבש מתוק ואבקת קינמון. זו אחת המנות הטעימות ביותר שתרמה יוון לעולם ושווה לטעום אותה כאן.


מבט מקרוב (באנגלית):

https://youtu.be/a1mdq5AMdDE
טברנה איפירוס
#על בית קפה יווני קלסי בשוק המרכזי באתונה

טברנה אפירוס (Epirus Tavern) היא טברנה יוונית מעולה, שנמצאת בקצה סמטת הבשר, שבשוק המרכזי של אתונה.

מסעדת הפועלים המשובחת הזו פועלת מאז 1890. איפירוס מתמחה באוכל ביתי יווני, פשוט וטעים. בתוך ויטרינה ובסירי ענק על הכיריים, ניצבים התבשילים הנהדרים שממלאים את האוויר בניחוחות של בית יווני.

נסו את מנת הדגל שלהם - קערת פטסה, שכותבים Patsa ולא פסטה. זהו מרק של חלקי פנים, שמכיל קיבה ורגל של כבש. מאכלים נהדרים אחרים כאן הם תבשיל התרד והאורז שנקרא "ספאנקוריזו", מרק המגריצה, תבשיל השעועית עם עגבניות ומרק האבגולמונו עם כופתאות הבשר (שימו לב - מרק חמצמץ, רק למי שמתחברים).


בלוגר מציג:

https://youtu.be/WSHjWnds-zg
פסרה
#על המסעדה העתיקה בפלאקה

לאחר הטיול לאורך הרחובות המתפתלים של הפלקה, שווה לרדת במדרגות האבן התלולות, אל רחוב Erehtheos ולאכול במסעדת פסארה או פסאראס (Psaras). זוהי טברנה יוונית ותיקה ונהדרת, הטוענת לכתר של המסעדה העתיקה ביותר באתונה.

מדובר באחת המסעדות היפות והנעימות באתונה. האווירה נהדרת, צוות הטברנה קשוב וזריז, המקום נקי ללא רבב והמזון מצוין.

אבל האווירה העתיקה כאן היא רק חלק מהסך הכל. בפסארה תוכלו לאכול ארוחת ערב יוונית בסגנון המסורתי, כשאתם באווירה הנכונה. ליושבים בחוץ על המרפסת נכון נוף של אתונה, לפני 200 שנה, כשבניינים מודרניים עוד לא נראו באופק. מסביב מצלצלים פעמוני הכנסייה המרגיעים וציפורים זעירות באות לבקר על השולחן ולגנוב פירורי לחם קטנים. לעיתים מעט מטריד, אבל ייחודי ומשובב נפש. מי שלא מעוניין, שבו בפנים.

המנות כאן טעימות מאד ולצד הדגים ופירות הים, מוצעים כאן אורז, סלטים וירקות טריים. מומלץ להזמין כאן גם את המנות היווניות המיוחדות שבתפריט, כמו הדולמאדס ומאכלי החצילים.


#טיפים
מומלצת כאן ארוחת הערב עם שקיעת השמש, על המרפסת שבקומה העליונה ונוף השדות, הנשקף ממנה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/sq5zSqX-Nho


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.