» «
גורמה סבזי
גורמה סבזי
#על מסעדה פרסית נהדרת בשוק לוינסקי

אוכלים בשוק לוינסקי והשתגעתם מהאפשרויות? - מסעדה פרסית נעימה ומוצלחת בשם "גורמה סבזי" (Gourmet Sabzi) תפנק אתכם במאכלים מצוינים מהמטבח הפרסי. נראה שהכל כאן עשוי טוב ומוצלח, יש אוכל לצמחונים (שימו לב שחלק מהם נעשה עם ציר בשרי!!) ואפשר להזמין מנה עם מגוון סוגי אורז ובשר, במקום להתחייב לאחד מכל אחד למשל.

אוכל מצוין, אווירה נעימה ועממית בקטע טוב, נקי וזול. בתיאבון!
בית תאילנדי
בית תאילנדי
#המסעדה התאילנדית הטובה בישראל

בית תאילנדי היא מסעדת אוכל אסייתי מעולה, שלמרות שפע המסעדות התאילנדיות והאסייתיות בתל אביב, אין לה ממש מתחרים. המנות המוקפדות ועתירות הטעמים שמוגשות בה, המגוון האדיר של הטעמים וההרכבים שניתן לבחור ולהרכיב מהם את הארוחה המיוחדת שלך - כל אלה הופכים את המסעדה הזו למקדש מזון אסייתי של ממש.

דומה שהמנות שמוגשות כאן כולן חזקות וכוללות דגים, פירות ים, בשר, נודלס ואורז. "עכבר העיר" פרסם באתר המלצות למנות מעולות. שימו לב למנת הקלמרי החם עם השום ולפאק בונג בלהבות. מנות נוספות שהומלצו כאן הן לאב פילה, שהוא דג לברק מטוגן עם תבלינים ופלפל חריף יבש, קארי ירוק עם חלב הקוקוס ופירות ים, מרק ה"טום יאם" שקשה לפספס בו ופאד קפאו. מהסלטים זכה להמלצה חמה ה"סום טאם", שהוא סוג של סלט פפאיה ירוקה עם חריפות.

העיצוב עתיר מחיצות הבמבוק תמיד נעים כאן, אבל שווה לפקוד את המסעדה הזו גם בזכות האווירה הנינוחה והלא רשמית, אבל המאד מקצועית ומזכירה רמה של חוץ לארץ פלוס וכמובן - המיקום המצוין שלה, לא רחוק מהטיילת ומהחוף של תל אביב. בתיאבון!

בית תאילנדי. בוגרשוב 8 תל אביב. 03-5178568 . לא כשר.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/IAxTtLAcS4c
טופולופומפו
טופולופומפו
#מסעדת היוקרה שאפשר לאכול בה עסקית במחיר הוגן

טופולופומפו (Topolopompo) היא מסעדת סופר יוקרה מעולה בתל אביב, שמתמחה בבישול אש, מטבח פיוז'ן עם אוריינטציה אסייתית אך מגוונת ויצירתית. מציעים כאן מנות יפות וטעימות להפליא, במחירים קשים לעיכול. יש בטופולופמפו שפע של מנות, לא תמיד מובנות בכותרות המפולפלות שלהן, אם כי המלצרים יוכלו לנסות ולסייע לכם להבין את הפרטים...

בין המנות שאי אפשר ליפול בהן תוכלו לבחור את כיסוני הטפיוקה עם דלעת, עוף וקשיו או את הסקאלופ הצרוב על קארי אגוזים, בצירוף סירופ מייפל ועלי לימון מלזי. לאוהבי הצדפות מומלצים המולים השחורים בציר פלפל צהוב מעושן במיץ הלימונים וטנדור הרוטי.

אז נכון, הארוחות כאן יקרות מאד וכמובן לא כשרות, אבל בטופולופומפו מציעים ארוחת צהריים עסקית כדאית למסעדות מהליגה הזו, במחיר של פחות מ-100 שקלים.


להזמנת מקומות בטופולופומפו
טלפון 03-6910691


כך זה נראה כאן:

https://youtu.be/2x8XB7Z_oo4
מסעדת טוטו
מסעדת טוטו
#מסעדת השף המצליחה בישראל

מסעדת טוטו מציעה את המבחר הטרי בתל אביב, של פירות ים ודגים. היא מגישה אותם יפים להפליא. יש כאן מקלמרי, סבידה ושרימפס בצלחת פירות ים עצומה ועד סשימי דג ים ברוטב קומקווט חמצמץ. הכל כאן עולה לצריבה קלה על הגריל ויוצא אל שולחנכם.

יש כאן את הפיצות דקות-הבצק המפורסמות של טוטו, עם התוספות הנפלאות של כל טוב הארץ - מארטישוק, רוקט, זיתים שחורים וגבינות מכל מין וצבע ועד סלמי וקומטה וכל מה שמבדיל בין שלמות דקיקה ופריכה וסתם פיצה.

ובקינוחים של טוטו הלא כשרה מככבים הפארי ברסט עם קרם הערמונים, המילפיי, פרח הלימון וגלידת פיסטוק עם תמצית תותים מיובשים. תענוג!

להזמנות בטלפון: 03-69351410.


מבט מקרוב

https://youtu.be/3xIEgyhDYb8

מסעדות מומלצות בתל אביב

סביח טשרניחובסקי
סביח טשרניחובסקי
#סביח נהדר ומושקע בתל אביב

אם אתם צמחוניים, אתם יכולים להתחיל לחגוג - סביח טשרניחובסקי (Sabich Tchernichovsky) הוא אחד מבתי הסביח הטובים, המצליחים והאהובים בתל אביב. רבים רואים בו את הסביח הטוב ביותר בישראל.

הסביח הוא מאכל יהודי עיראקי. בארץ הוא נמכר כפיתה מלאה בחצילים וביצים קשות, ביחד עם מבחר סלטים ותבלינים.

המקום הזה, סביח טשרניחובסקי, היה ידוע שנים בתור המקום של אפי, מי שנודע כ"מסבח האיטי ביותר במזרח התיכון". הוא נהג למלא את המנה לאט ובהקפדה, יש שיאמרו באהבה רבה - מה שהפך את סביח טשרניחובסקי למקום הכי לוהט מסוגו בעיר. אפי היה גם מי שהקים את סביח פרישמן, המתחרה התל אביבי הכי חריף של טשרניחובסקי ומכר אותו הרבה לפני.

אבל אפי עזב... ועדיין, סביח טשרניחובסקי נשאר אחד מבתי הסביח הטובים בארץ. גם כיום נשאר המנהג לאסוף כאן את הפיתה לאט ולהוסיף שכבה אחר שכבה את החצילים, הביצים, הסלטים והתבלינים. אין הרבה מנות כאלה ביקום!

הסיסמה כאן היא: "אין מכירת סביח ללא חציל". ונשאלת בכל זאת השאלה: למה שמישהו ירצה סביח בלי חצילים?


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Ml3FkE0M8Us


ביקור במקום:

https://youtu.be/7-qjb4jnRek


בלוגר:

https://youtu.be/NZ1dPdRHxME?t=5m15s&end=9m07s
חומוס אבו חסן
חומוס אבו חסן
#על חומוסיית הפועלים שהפכה לאימפריה

חומוס אַבּוּ חַסַן (Abu Hassan) ביפו נחשב לאחת החומוסיות הפופולריות בישראל. המקום ששמו האמיתי הוא מִסְעֶדֶת עַלִי קַרַוַאן, מחזיק כבר שנים רבות קהל סועדים נאמן וגדול, יהודים וערבים, שממתינים בסבלנות למנת החומוס המיוחלת שלהם.

המסעדה הקטנה והפשוטה היא סוג של מסעדת פועלים, אבל מתמחה בחומוס בלבד. כמו שנהוג במסעדות פועלים רבות, אתם עשויים למצוא את עצמכם בישיבה משותפת עם סועדים זרים, סביב אותו השולחן.

השירות מהיר ויעיל והרעש של המלצרים הוא חלק מהעניין כאן.


#מה אוכלים?
באבו חסן מגישים 4 מנות בלבד: חומוס, מסבחה, פול ולבנה. יש גם מנה שנקראת "משולש" שכוללת חומוס, פול ומסבחה, זה לצד זה.

ההמלצה שלנו היא המסבחה הנהדרת, שבעיני רבים היא מנת הדגל של אבו חסן. כמו את החומוס, גם אותה אוכלים עם פיתות טריות ובצל. במיוחד במסבחה הוא שמכינים אותה על המקום, עם ההזמנה. לכן היא מגיעה טרייה וחמה וטעימה להפליא.


#תולדות המקום
אבו חסן זו אימפריה, עם היסטוריה והכל. היא נולדה מעגלת חומוס ופול, שסחב עלי קרוואן ברחובות יפו, בסוף שנות ה-50. בשלב מסוים הוא החליט להתיישב במקום של קבע וב-1971 הוא פתח את המסעדה ברחוב הדולפין ביפו.

ללא מאמץ או פרסום ובלי מתכון סודי מלבד מוצרים טריים, עברה השמועה על החומוס שלו והוא הצליח. מאד הצליח. המקום זכה לכינוי "אבו חסן", על שם בנו הבכור של עלי. רבים רואים בו את החומוס הטוב בישראל ועם השנים נפתחו סניפים נוספים, ברחוב שבטי ישראל שבסביבה. מנהלים אותם בניו האחרים של עלי.

עלי קרוואן הלך לעולמו ב-2007. לבניו הוא הותיר מורשת של חומוס במחיר זול ובאיכות מעולה, בלי שטויות ובלי מיתוג. פשוט אוכל טוב, בריא ומהיר.

בתיאבון!


#טיפים
אל תיבהלו מהתור הארוך המשתרך בכניסה. הוא עובר מהר.

פתוח מ-8:00 ועד שנגמר החומוס, לרוב בשעות אחר הצהריים המוקדמות.

כאן יושבים ביחד עם זרים באותו שולחן. אל תיבהלו - זה יכול להיות ממש כיף!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/L6nVIIJo3pA?t=8&end=2m07s


הדרכה:

https://youtu.be/7uVx08khWZA


בלוגר:

https://youtu.be/NZ1dPdRHxME?t=42s&end=4m36s
פלאפל רצון
פלאפל רצון
#פלאפל טוב בזיל הזול

בפלאפל רצון, שנמצאים ברחוב קינג ג'ורג' 17, בין שוק הכרמל ודיזנגוף סנטר, מוכרים מנת פלאפל זולה וטובה ב־6 שקלים בלבד. במחיר הזה תוכלו לאכול שם מנה טעימה, זאת אחרי שתצלחו תור שתמיד ממתין כאן ובצדק.

אז ככה תוכלו לקבל פלאפל טוב ונקי, במחיר מצחיק, ברחוב התל אביבי היחיד שנקרא על שם מלך אנגליה, במקרה הזה המלך ג'ורג' החמישי. במחיר הזה ועם התמורה לכסף הטובה בעיר, דומה שכולנו מלכים!
חומוס מגן דוד
חומוס מגן דוד
#חומוס טוב במחיר שווה בשוק הכרמל


חומוס מגן דוד הוא חומוסייה בהגשה עצמית, בלי שטויות ובלי מלצריות ששואלות אם הכל בסדר. במדינה שיש בה כל כך הרבה חומוסיות טובות ומעולות, חומוס מגן דוד מצטיין דווקא באווירה הנעימה של המקום, בית כנסת לשעבר שנשאר עם העיצוב הדתי, בהגשה העצמית, בשפע המקום, באווירה העממית נעימה ובמחירים ההוגנים. זאת לצד חומוס טעים ממש ולעניין, כולל חומוס עם פול, מסבחה ועוד.

אלפי התיירים שפוקדים את המקום בכל חודש, עטים על החומוס הזה, בעיקר מפני שכל מדריך וספר טיולים בינלאומי ממליץ עליו. דתיים מגיעים אליו כי המקום כשר וכולנו נמשיך להגיע בזכות הטעם והניקיון. זה המקום לאכול חומוס טוב באזור שוק הכרמל. בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/iQYB4pIxcrc


קבלו הצצה לחומוס מגן דוד:

https://youtu.be/dC_4WgYH464?t=2m7s


השומר 1
השומר 1
#דוכן הסנדביצ'ים הקלאסי עם הטאץ' המעודכן של שוק הכרמל


השומר 1 הוא הדוכן שאתר הביקורות ב-5 מילים דיסקבר הכתיר במשפט "כשאתה מעולה וזול, זה מושלם!"

ואכן, אין שום זיוף בתדמית העממית של "השומר 1" - מהמיקום ועד לאוכל, לגישה וכמובן למחיר, כך צריך להיראות ולתפקד דוכן אוכל אותנטי בשוק הישראלי ביותר.

"השומר 1" מנוהל בידי השף הצעיר נאור כהן. תפריטו מבטיח "אוכל מהשוק" ומקיים בהצלחה. יש כאן מבחר של כריכים מעולים בתוך חלה יהודית מתוקה ולא גדולה מדי. החלה מציעה בתוכה מבחר של מאכלים ישראליים פופולריים ובעלי שורשים מהמרחב הים-תיכוני, אבל עם טיפול של מטבח קטן וחכם. כאן גרים בכיף הגרסאות הכיפיות והטעימות להפליא של כמה מהמאכלים של ישראל שהושחתו על ידי לא מעט מטבחים לא מוצלחים ומצליחים להיוולד מחדש - מקבבונים, ששום חתונה מאוסה לא שלמה בלעדיהם, דרך שניצל, מעורב ירושלמי שמשתדרג המון וממותג כאן כ"מעורב פועלים ירושלמי" ועד מבחר מאכלים אלוהיים כמו חציל שרוף, ברבוניות וקציצות עיג'ה.

אבל רוצים המלצה שלנו? - אנו ממליצים בחום על הסנדביץ' המדהים עם קציצות ערוק. מדהים!

השומר 1 שוכן בפינה שבין שוק הכרמל לסמטת השומר. דאגו להגיע לשם בביקור בתל אביב ולהמתין בסבלנות, גם אם יש תור. ככה זה כשמושלמים...

השומר 1. השומר 1, שוק הכרמל, תל אביב. פתוח: א'-ו' 8:30 עד אחרון הלקוחות.


קבלו הצצה לדוכן הסנדביצים המושלמים של שוק הכרמל:

https://youtu.be/cvmdfe3esoU
דוקטור שקשוקה
#מסעדת השקשוקה המפורסמת בישראל

ד"ר שקשוקה היא מסעדה יפואית, שנמצאת בשוק הפשפשים ביפו, בסמוך למגדל השעון. הקים אותה בשנת 1991 בינו גבסו, שמכונה ד"ר שקשוקה, בן להורים שעלו לישראל מלוב בתחילת שנות ה-50. המסעדה מתמחה באוכל טריפוליטאי, וגבסו קרא לה "דוקטור שקשוקה", כשם המאכל העיקרי שבו הצטיין.

גבסו גדל במטבח המסעדה היפואית המשפחתית "טריפולי" והתאהב בבישול מגיל צעיר. בגיל 11 הפסיק ללמוד בבית הספר והחל לעבוד במסעדה של אביו.

חוץ משקשוקה, התפריט של המסעדה מורכב מסלטים, ממולאים, דגים, קוסקוס ובשרים על הגריל. גם ישראלים וגם תיירים נהנים מאד לפגוש את המאכלים שמכינים כאן וניתן לשבת או בתוך המסעדה המעוצבת כחדר מזרחי, או בפסאז' שבחוץ, באווירה שכונתית יפואית.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/UTXD9kb0spI
ארטה גלידריה
#על הגלידריה הטובה בתל אביב

גלידה עם טעמים ומרקם מושלמים בתל אביב? - יתכן שהגעתם למקום הנכון. בגלידה ארטה אין בגלידה צבעי מאכל, או חומרים מתחלבים, מה שהופך את הגלידה לטעימה ורכה ביותר, הטעמים מאוזנים ובעל מרקם נהדר וגם קישוטי הגלידה המרשימים עוצבו בבית.

ארטה גלידריה (Arte Italian Ice Cream) היא גלידריה תל אביבית קטנה ואיכותית שהוקמה על ידי שני מומחים, אחד מהם מרקו קאמורלי האיטלקי שבא במקור ממילאנו שבאיטליה.

בגלידריה ארטה מציעים את הגלידה האיטלקית המוצלחת והטעימה בתל אביב. היא מתבססת על מתכוני גלידה מובחרים ואיכותיים שמרקו הביא מאיטליה, חלקם שמיוחדים לאזורים כמו סיציליה, טוסקנה וכדומה.

בנוסף לגלידות הטבעיות של ארטה, יש כאן מענה בגלידה, כמעט לכל צורך ומגבלה, כולל גלידות ללא גלוטן, גלידות מפירות אורגניים, גלידות טבעוניות וגלידות ללא תוספת סוכר.


#טיפים
נסו את טעם "עוגת הדוכס" המעניין.

בכל יום חמישי יש מופע ג'אז חינם בגלידריה.
מסעדת יפו-תל אביב
#מסעדת האוכל האורפלי של חיים כהן


מסעדת יפו-תל אביב (Yaffo Tel Aviv), הנמצאת בבניין אלקטרה בתל אביב, היא שכנתם למגדל של חברות כמו גוגל ופייפאל. נראה שכמוהן, היא בעניין של מצוינות ועבודה מקצועית. זהו מטבח שורשי, לא מתחכם ולא מתיימר - מקצועי אבל עם לב ביתי.

המסעדה הזו, עוד אחת ממסעדות השף חיים כהן מביאה לשולחן שלכם את האוכל האורפלי של אמא שלו, בצירוף רעיונות והשפעות שליקט השף היצירתי והשורשי הזה. חלק גדול מהמנות כאן מתבשל בטאבון שבמרכז המסעדה. המנות עצמן עונתיות ומתבססות על הירק והפרי של העונה ושל מבחר חומרי הגלם הזמינים למטבח.

יש בתפריט של יפו תל אביב לא מעט הברקות, אבל הוא מתבסס על מטבח עממי שמקבל טוויסטים ושדרוגים של השף. ממנת הירקות מהטאבון עם הטחינה ועד לתכשיטי הקלמרי, הבורקס עם הסרטנים ולזנב השור עם טורטליני תרד - הכל כאן מיועד להרפתקה טעימה שמרגישה טבעית, ישראלית וחכמה.


קבלו ביקור קצר:

https://youtu.be/vq0BqQSQPjM
מאפיית אבולעפיה
#על המאפייה הוותיקה בישראל

מאפיית אבולעפיה היא מאפייה יפואית מפורסמת, שמוכרת ברציפות, מאז נוסדה בשנת 1879. תמיד הייתה באותו מקום ומעולם לא החליפה את מקומה. מוצריה כוללים בעיקר מאפים בסגנון ערבי, כולל פיתות, סמבוסק, בייגלה, מנקיש וסוגי פיצות, אך גם דברי מתיקה ערביים, כמו בקלוואה וכנאפה.

המאפייה שייכת למשפחת אבולעפיה היפואית וידועה באיכות המאפים שלה ובטריות שלהם. הכל נאפה בטאבון גדול, אל מול עיני הלקוחות.

המאפייה פתוחה ביפו לאורך כל שעות היממה, למעט בימי הפסח וביום כיפור, כהתחשבות בלקוחות היהודיים.

כיום יש למאפייה סניפים נוספים, במקומות שונים בארץ.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/77vY0I4IX6s


הדרכה:

https://youtu.be/9mM2R8QrT4k


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.