» «
Magellan's
מגלן
#על מסעדת השף הנהדרת שבעיר העתיקה

מסעדת מגלן (Magellan's‬) שבעיר העתיקה ממוקמת בבניין יפה והיא מעוצבת נפלא. אבל לפני הכל זוהי אחת המסעדות הטובות בבוקרשט.

מה טוב? - זה מתחיל מהאוכל המעולה של השף המאוד מקצועי ויצירתי, ממשיך עם מחירים הוגנים, עם שירות נפלא של צוות מלצרים נעים ויעיל, שגם יודע להמליץ על מנות טובות במיוחד, עם מנות מצוינות גם לצמחונים ובתחושה כללית של מקום מפנק במיוחד.

המסעדה זוכה בצדק לדירוג הגבוה ביותר של הסועדים (לפי אתרים כמו TripAdvisor) והיא פשוט נפלאה. יש לנו תחושה שתיהנו מאד לסעוד בה ואנחנו בקושי מצליחים להסתיר עד כמה אנחנו מקנאים בכם על זה...

טלפון: +40 749 288 588

בתיאבון!


מבט קצר:

https://youtu.be/zejzvTv4sN8
ג'אן
מסעדת ג'אן
#על מסעדת המישלן היוקרתית והיצירתית בסינגפור

מסעדת ג'אן, בעבר ג'אן פאר אנדרה (Jaan או בשמה המלא Jaan Par Andre) היא מסעדת מישלן בסינגפור, עם נוף מרהיב של כל העיר, אוכל יצירתי ומעניין במיוחד וארוחה היא חוויה שלא תאומן גם מבחינת ההגשה המופלאה לשולחן, הכלים בהם מוגש האוכל וצורת האכילה המומלצת לרבים מהמאכלים כאן.

ג'אן שוכנת בקומה ה-70 של המלון השוויצרי, מלון סוויס הוטל (Swissotel The Stamford) בעיר. מחלונותיה נשקף מה שמוגדר על ידי המקומיים בתור הנוף היפה ביותר בעיר, כאשר מחלונות הענק שבה תוכלו לראות את החלק המרשים ביותר של סינגפור פרוש לרגליכם.

עם מסורת של שפים מעולים ומנות שנראות כיצירות אמנות של ממש, המחיר כאן נחשב יקר מאוד, אבל החוגגים אירוע מיוחד ישמחו להגיע ולנסות משהו אחר ממסעדות סינגפור וההוקרס הזולים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/R3rcjmtLDzs


כמה מהמנות המרהיבות של המטבח:

https://youtu.be/v7Z08S14sDw


ועוד הרבה מהמנות היצירתיות של ג'אן:

https://youtu.be/9bhH7pFRsNA
נובו מליבו
נובו מליבו
#על הסושיה עם הטוויסט שצופה לחוף מליבו

המקום הזה מציע חווייה יפאנית של סושי מעולה עם חומרים ודגים טריים שחלקם מגיעים לכאן היישר מהשווקים של טוקיו. אבל שלא כמו סושיות רגילות, נובו מליבו (Nobu Malibu) מציעה את הסושי בסגנון הפרואני הייחודי שלה, שהוא סושי שמושרה במרינדת פירות הדר ופלפלים חריפים. אם אתם לא בנויים לניסויים קולינריים בבני אדם, תוכלו להזמין גם סושי רגילים, שיהיו נפלאים וטעימים מאד.

מנות טעימות במיוחד הן ה"טיראדיטו" (tiradito), מנת הפתיחה הנהדרת שבתפריט, או האוקרה הקריספית המצוינת, האורז המטוגן והקריספי עם הטונה המתובלת שמעליו, הצ'ילדרן סי באס המדהים, הסשימי היצירתי והקינוחים המצוינים של המקום.

גם המבנה והאדריכלות שלו, כמו גם העיצוב שנותן כבוד לסממנים יפאניים מסורתיים - כולם מרתקים את העין ומשלימים את החוויה. שבו על המרפסת הנעימה שבחוץ והשקיפו על חוף מליבו שממול ואל האוקיינוס השקט שנפרש מולכם עד לאופק. הפיוז'ן הפרואני או הטוויסט המיוחד שלהם על הסושי היפאני והאיכותי שכאן, ייעלו בזכרונכם עוד זמן רב.


#טיפים
המסעדה הזו מבוקשת אז חשוב להזמין מקומות מראש.


ביקור במקום:

https://youtu.be/w2qzPtWYAxg


המנות:

https://youtu.be/e6ZM4AlcfYY


והסגנון של האוכל כאן:

https://youtu.be/izbFs0SHExg
Hakkasan
הקאסאן
#אוכל וייטנאמי נהדר בצ'יינה טאון של לונדון

הקאסאן - Hakkasan) היא מסעדה אסייתית נהדרת, המתמחה באוכל סיני קנטונזי מובחר. מדובר ברשת מסעדות גורמה יקרות ומעולות, הנמצאות בין השאר בשנגחאי ובדוחה.

זו מסעדה מצוינת ויקרה, בעלת עיצוב מרשים, ואוכל שמצדיק ביקור בלונדון ופתיחת ארנק.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/7BNcHqekbOc


בלוגרים:

https://youtu.be/BSuUHedN1JU

מסעדות שף

לה דגוסטסיו בוהם
לָה דֵגוּסְטַסְיוֹ בוהם
#על מסעדת השף מהיקרות בעיר

את המסעדה הרומנטית והאינטימית הזו, תמצאו ברחוב ציורי שנמצא בעיר העתיקה. כמו שאתם כבר מבינים, מסעדת המישלן הזו, "לה דֵגוּסְטַסְיוֹ בוהם" (La Degustation Boheme Bourgeoise) היא מסעדה יקרה, בעיקר בערב ובסופי שבוע. מדובר במסעדה מהיקרות והיוקרתיות של פראג.

ב"לה דגוסטסיו בוהם בורז'ווה" תוכלו לחוות אוכל צ'כי טעים ויצירתי להפליא. התפריט כאן קבוע, כשארוחת הטעימות המעודנת שלהם מציעה 6 או 11 מנות. המנות הן באמת ממיטב המטבח הבּוֹהֵמִי ומלווים אותם כאן יינות משובחים, גם אם לא זולים.

המלצרים בלָה דֵגוּסְטַסְיוֹ נותנים שירות מקצועי ומוקפד ומגלים סבלנות מפתיעה ביחס לאקסקלוסיביות של המקום. המטבח הפתוח יאפשר לכם לצפות בצוות המטבח בעת העבודה והעיצוב, כמו גם התאורה כאן, נהדרים. אבל לפני הכל - השף כאן יודע בהחלט את העבודה והטעם בהתאם!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/BmxCnkXG9-0?t=2m2s
Noma
נומה
#על המסעדה הכי טובה בעולם

מסעדת נומה (Noma), שנמצאת בעיר קופנהגן, נחשבת למסעדה הטובה ביותר בעולם. המסעדה הדנית היחידה המתגאה בשני כוכבי מישלן, זוכה שוב ושוב בתואר המחמיא ממדריך סן פלגרינו 50 ומשלל מדרגים בעולם הקולינריה הבינלאומי.

נומה היא המסעדה של שף חקרני ויצירתי להפליא בשם רנה רדזפי. האיש הוא גאון מטבח, שבזכות היכולת שלו להכין אוכל מעולה הצליח להציב את ארצו על מפת העולם.

השף הזה מרבה להשתמש בחומרי גלם מקומיים, שאת חלקם הוא מלקט במו-ידיו בטיולים וחיפושים בטבע. לא סתם נומה מצליחה שוב ושוב לזכות בתואר הרשמי של המסעדה המשובחת בעולם. לעיתים נומה גם מאבדת את התואר הזה, אבל היא קרובה לזכייה בשיא של כל הזמנים, בתור מי שזכתה בו הכי הרבה פעמים.

המנות בנומה נראות נהדר, טעימות מאד וכוללות מטעמים נורדיים יצירתיים שזוכים כאן לטוויסט מודרני. הרבה מרכיבים כאן הם, איך נאמר בעדינות, לא רגילים. יש כאן ממאכלים רגילים, כמו דגים ברוטב כמהין, ועד טוסט קיפודי ים, חגבים מותססים, טרטר בתיבול נמלים, אצות בשלל מרקמים וכדומה. הרכילות, אגב, מספרת שהשף אוהב במיוחד את מנת הנמלים בעלת הטעם החומצי...

אגב, אם אינכם עשירים מופלגים בכל מקרה אולי לא כדאי למהר ולהזמין טיסה ומקום ב"נומה" - לא רק שתור ההמתנה לארוחה כאן הוא ארוך ונמשך חודשים ארוכים, גם המחיר לארוחה לזוג מתחיל מ-1000 דולר...


#טיפים
ללא הזמנה בת חצי שנה מראש באתר שלמטה, אין סיכוי לארוחת הערב בת 20 המנות, המורכבת מתפריט הטעימות המבוקש של נומה.

לפני או אחרי נומה, אל תפסידו את המראה המרהיב של נמל קופנהגן בשעות בין הערביים.


הנה המסעדה הטובה בעולם:

http://youtu.be/LK1-8Z2QaPc
Ceresio 7
סרסיו ספטה
#על מתחם הגג היוקרתי והנהדר במילאנו

ממוקם על גג של בניין ומשקיף אל קו הרקיע של מילאנו, "סרסיו 7" (Ceresio 7), הוא מקום מעולה עם שיק. כאן תבלו עם היפים והנכונים של מילאנו ותוכלו לצפות בשקיעה הנפלאה שלה.

סרסיו ספטה מציע בר ומסעדה, שנמצאים בקומה הרביעית של בניין היסטורי. עם שתי מרפסות גדולות, ספות לבנות ואיזור מרכזי בסגנון ניו יורק, העיצוב כאן יפה ומרשים. חוץ מהבר והמסעדה שבמקום, תוכלו ליהנות על המרפסת מבריכת שחייה גדולה ויוקרתית בקיץ, שפתוחה בשעות היום.

הבר משקיף אל קו הרקיע של העיר. בואו לכאן לקראת שקיעה, אל קרני השמש החורפית או לשיזוף ביום קיץ חם. כמובן שהמקום נהדר גם לבילוי או דרינק של אחרי ארוחת ערב ובמהלך הבילוי כאן, נסו את הקוקטיילים המיוחדים של הבר.

גם האוכל במסעדה טעים מאד. המטבח, בניצוחו של השף אליו סירוני (Elio Sironi), מציע מנות מתפריט א-לה קארט, או להזמין את ארוחת הטעימות, הכוללת 7 מנות ומוגשת לשיתוף בשולחן. לחם ומים מינרליים מוגשים כאן ללא הגבלה ועם הקפה יוגשו עוגיות על חשבון הבית. לסיום, שווים גם הקינוחים המצוינים במסעדה.


#טיפים
במהלך שבוע האופנה המקום עסוק במיוחד ועמוס אירועים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/VM85Z8KLYcY
מזו בלאנש
מזו בלאנש
#על המסעדה שמשקיפה ומרקידה את פריז

המסעדה הפנורמית מזו בלאנש (Maison blanche) יושבת על גגו של מבנה מפואר באזור היוקרתי של פריז. היא מציעה את הנוף המדהים של פריז מלמעלה ובעיני רבים היא נחשבת לפנינה של ממש בעיר.

המסעדה המעולה הזו מציעה אוכל טוב עם נוף פריזאי מרהיב עין. מי שהקימו אותה במקור הם צמד השפים התאומים ז'אק ולוראן פורסל, עטורי הכוכבים של מישלן, שגם הקימו את ז'ארדן דה סאנס, אחת המסעדות הטובות בעולם. גם היא בפריז.

אם תבואו מאוחר בערב, תגלו שבשלב מסוים מציעה מזו בלאנש גם ריקודים. זה קורה ב"קלאב מונטאן" (Club Montaigne), שבחדר הלבן שלה. אז העניינים ממש מתחממים והמקום כולו הופך לזירה של חגיגה. תיהנו!


#טיפים
הזמינו מקום מראש.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/PpcHgHlipU8


ריקודים במועדון:

https://youtu.be/2YsG3hSH4ww


הדרכה:

https://youtu.be/-rtqDpqL9ac


לה סיאל דה פריז
מסעדת סיאל דה פריז
#על מסעדת היוקרה עם התצפית המהממת על פריז

מהחלונות של מסעדת לה סיאל דה פריז (Le Ciel de Paris Restaurant) שבקומה 54 במגדל מונפארנס, תוכלו לראות את כל פריז. היופי וההוד של העיר המרהיבה הזו מתחרים בעיצוב המפואר של פנים המסעדה האיכותית.

אבל הנוף המרהיב הוא לא הדבר היחיד שמרגש כאן. האוכל במסעדת הגורמה הזו טעים ביותר, ממיטב האמנות הקולינרית הצרפתית. מדובר במסעדת יוקרה שהמחירים בה יקרים עד חורכי כיסים והבישול בה מוקפד ביותר, אבל מי שיכולים ייהנו מאד במקום.


#טיפים
מומלץ ביותר להזמין מקום ורצוי לפני הנסיעה מראש.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/GQYPx-hV2v8


ביקור במקום:

https://youtu.be/Dfz47uvb0mI


חוויה:

https://youtu.be/bG_Vtzl93oo
ריסטורנטה איל דסקו
#על מסעדת המישלן המצוינת של ורונה

באחת המסעדות הטובות בעיר ורונה, מסעדת איל דסקו (Il Desco) בעלת כוכב מישלן, תוכלו ליהנות מאוכל טעים להפליא ויקר.

הבחירה כאן היא בין ארוחה בת 3 מנות מתפריט קבוע ומעט יותר זול, או להזמין א-לה-קארט, של מנות ספציפיות ויקרות מהתפריט.

מבחר המאכלים המקומיים כולל תוספות ומנות ביניים כמו ריזוטו, ספגטי, רביולי וניוקי. למנה עיקרית בחרו ממנות הבשר, הדגים ופירות הים המעולות.

אל Il Desco מגיעים גם מקומיים רבים וגם תיירים שוחרי מזון גורמה. המחירים כאמור יקרים מאוד.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/SdXzrAUu_Xc


ביקור במקום:

https://youtu.be/DsGzGywHL-g
גּוּנְדֶל
#על המסעדה הכי טובה של בודפשט


מסעדת גּוּנְדֶל (Gundel) נחשבת למסעדה היוקרתית והטובה ביותר של בירת הונגריה. היא נפתחה בשנת 1894 ומאז היא רק זוכה למחמאות. האוכל והשירות כאן הם מעולים!

אמנם היא מעט יקרה, אבל בגונדל תקבלו תמורה מלאה לכסף. עם ארוחות במחירים של כ-50 דולר תקבלו מנות מצוינות ושלל טעמים של מטבח שף איכותי ולא מתפשר.

שווה לנסות את פטה כבד האווז, ואת הפנקייקים המפורסמים של המקום.

גם העיצוב המפואר והיפה יוסיף לחוויית הבילוי כאן וכמוהו גם להקת הצוענים שמקנה אווירה מיוחדת, מבלי להפוך למסעדת תיירים סתמית.

גונדל נמצאת ליד כיכר הגיבורים. חובה להזמין מקום מראש בטלפון: 4684040


מבט מקרוב:

https://youtu.be/vf1VeWgqcio
מסעדת טוטו
#מסעדת השף המצליחה בישראל

מסעדת טוטו מציעה את המבחר הטרי בתל אביב, של פירות ים ודגים. היא מגישה אותם יפים להפליא. יש כאן מקלמרי, סבידה ושרימפס בצלחת פירות ים עצומה ועד סשימי דג ים ברוטב קומקווט חמצמץ. הכל כאן עולה לצריבה קלה על הגריל ויוצא אל שולחנכם.

יש כאן את הפיצות דקות-הבצק המפורסמות של טוטו, עם התוספות הנפלאות של כל טוב הארץ - מארטישוק, רוקט, זיתים שחורים וגבינות מכל מין וצבע ועד סלמי וקומטה וכל מה שמבדיל בין שלמות דקיקה ופריכה וסתם פיצה.

ובקינוחים של טוטו הלא כשרה מככבים הפארי ברסט עם קרם הערמונים, המילפיי, פרח הלימון וגלידת פיסטוק עם תמצית תותים מיובשים. תענוג!

להזמנות בטלפון: 03-69351410.


מבט מקרוב

https://youtu.be/3xIEgyhDYb8
טופולופומפו
#מסעדת היוקרה שאפשר לאכול בה עסקית במחיר הוגן

טופולופומפו (Topolopompo) היא מסעדת סופר יוקרה מעולה בתל אביב, שמתמחה בבישול אש, מטבח פיוז'ן עם אוריינטציה אסייתית אך מגוונת ויצירתית. מציעים כאן מנות יפות וטעימות להפליא, במחירים קשים לעיכול. יש בטופולופמפו שפע של מנות, לא תמיד מובנות בכותרות המפולפלות שלהן, אם כי המלצרים יוכלו לנסות ולסייע לכם להבין את הפרטים...

בין המנות שאי אפשר ליפול בהן תוכלו לבחור את כיסוני הטפיוקה עם דלעת, עוף וקשיו או את הסקאלופ הצרוב על קארי אגוזים, בצירוף סירופ מייפל ועלי לימון מלזי. לאוהבי הצדפות מומלצים המולים השחורים בציר פלפל צהוב מעושן במיץ הלימונים וטנדור הרוטי.

אז נכון, הארוחות כאן יקרות מאד וכמובן לא כשרות, אבל בטופולופומפו מציעים ארוחת צהריים עסקית כדאית למסעדות מהליגה הזו, במחיר של פחות מ-100 שקלים.


להזמנת מקומות בטופולופומפו
טלפון 03-6910691


כך זה נראה כאן:

https://youtu.be/2x8XB7Z_oo4
מסעדת סדלר
#על מסעדת היוקרה עם הריזוטו השחור

מסעדת סדלר (Sadler) היא מסעדת שף נודעת במילאנו. הריסטורנטה המעולה מגישה מנות איטלקיות יצירתיות וטעימות במיוחד, במחיר יקר.

המסעדה, האוחזת ב-2 כוכבי מישלן, מתנהלת בניצוחו של השף קלאודיו סדלר, שף מפורסם בכל רחבי איטליה ולדעת רבים גאון של ממש. סגנון האוכל שלו מפגיש בין ישן וחדש במטבח האיטלקי, בחיבור של מסורת מילאנזית עם חדשנות של אמן מטבח מודרני ומיומן.

האווירה ב"סדלר ריסטורנטה" יוקרתית במיוחד. האוכל לא רק טעים כאן, אלא גם יפה להפליא. הוא מוגש תוך הקפדה על צילחות נהדר, מה שבעידן האינסטגרם הופך לתקן במסעדות ברמה כזו.

המלצה חמה היא להזמין את המעדן האופייני למילאנו, הריזוטו השחור, באיטלקית "ריזוטו נרו". זהו ריזוטו אורז נהדר שאת צבעו הוא מקבל מהבישול שלו, עם דיו של דיונון. מעליו מוגשים קוויאר ורוטב מנגו, שמעטרים אותם כאן בעלי זהב אכילים.


#טיפים
הארוחה כאן יקרה מאד, אבל היא מהווה הזדמנות לסעוד אצל שף איטלקי ברמה עולמית, בחווייה כמעט חד-פעמית.
נאם
#על המסעדה שנחשבת לטובה בבנגקוק


מסעדת נאם (Nahm), שפירושה בתאילנדית "מים", היא מהמסעדות הטובות בעולם ואחת הטובות בבנגקוק. היא מציעה מטבח תאי מסורתי ומתובל מאד, המשלב חומרים מהמרחב שמסביב עם חשיבה יצירתית ורחבה.

מוביל אותה אמן אוכל ושף אוסטרלי מעוטר בשם דיוויד תומפסון, שיוצר כאן מנות שהן מאסטרפיסים אבל רגליהן במטבח השורשי של סיאם. כי בסיס המטבח הן המנות המוצלחות של המטבח התאי המסורתי, אוכל שהתאילנדים מכינים בדרך כלל בבתיהם ולאו דווקא לתיירים מהמערב.

תומפסון, שהגיע לבנגקוק ב-1980 והתאהב בה ובמטבח שלה, יוצר אמנות קולינרית באמצעות שילוב של טכניקות בישול מגוונות, מהמובילות בעולם. הוא פתח את נאם לראשונה בלונדון והיה הראשון לזכות בכוכב מישלן עם מסעדה תאילנדית. מאז שב לבנגקוק ופתח את Nahm במלון מטרופוליטן. כיום היא מדורגת ברשימת המסעדות הטובות בעולם. ב-2014 היא אף קטפה את תואר המסעדה הטובה באסיה.

תומפסון הפך מומחה לחומרי הגלם המקומיים ובין המנות המומלצות כאן תמצאו את מנות הקארי שהוא הכי אוהב לבשל, כולל קארי השרימפס והתפוזים עם לבבות הקוקוס, הקארי פאננג עם בקר מעושן ובוטנים, בצלי שאלוט ועלי צ'ילי, קארי סרטן כחול המלווה בקוקוס וכורכום ועוד. נסו גם את סלט המקרל עם הפומלה, הלמון גראס והליים ואת מנת הביצים המוקפצות ומטוגנות, עם השרימפס והעוף.


#טיפים
הכרחי להזמין מקום מראש, בטלפון 02-6253333.

המסעדה פתוחה בצהריים בשעות 12:00-14:00 ובערב בשעות 19:00-22:30.

מחיר תפריט צהרים קבוע מלא עולה 1600 באט לסועד. תפריט ערב ב-2500 באט לסועד.

המסעדה נמצאת במלון מטרופוליטן ברחוב South Sathorn 27.

שתפו ביניכם את המנות ותיהנו ממגוון אדיר וחוויה כפולה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/gqFPZ19IWbU


עוד מהמנות ב"נאם":

https://youtu.be/FoSFMLYnBIM
מסעדת ארטיסט
#על מסעדת השף הרומנית, עם הטוויסט המולקולרי

מסעדת “האמן” (The Artist) היא היום מהמסעדות הלוהטות של בוקרשט. המסעדה נולדה לשף הולנדי בשם פול אופנקמפ, שנישא לאישה מרומניה. המהגר והשף המאוהב מצא את עצמו באחת המדינות עם המטבחים המסורתיים והמרתקים ביותר שיש. הוא החליט לפתוח מסעדה משלו ומיקם אותה בקומת הקרקע של בית אבן היסטורי בבוקרשט.

היום "דה ארטיסט" היא מהמסעדות הטובות ביותר בבוקרשט ולדעת רבים ברומניה כולה. הסיבה היא מעניינת. בגאונות צרופה, השף פול משלב בה מתכונים מסורתיים מהמטבח הרומני, עם מומחיותו ואהבתו - הבישול המולקולרי.

כדי לאפשר לסועדים להתנסות בטעמים שלו, הוא מגיש את תפריט הטעימות שלו על כפות וכפיות. המנות שלו נהדרות וצבעוניות והצילחות שלו הפך כבר מזמן לאגדה בעיר. הטעם? - שלמו ותדעו!


#טיפים
המסעדה די קטנה, מה שאומר שמומלץ להזמין מקום מראש. הטלפון: +40 728 318 871


מבט מקרוב:

https://youtu.be/iJUInidqSmY
לה רוזטה
#על פירות הים המעולים ברומא

מעבר למיקום המדהים שלה, שכן היא ממש משקיפה על הקולוסיאום, ה"לה רוזטה" היא קודם כל מסעדת דגים ופירות הים הטובה ביותר ברומא. אם אתם נוהגים לאכול מטעמים שכאלו, כאן תוכלו לסעוד ארוחת ערב מצוינת, שהיא גם תענוג לעיניים, בשעות הערב, כשהכיכר של הקולוסיאום מעט מתרוקנת מההמונים.

ב"לה רוזטה" תמצאו כמעט כל מעדן ים שאתם מכירים בים התיכון. הם מכינים אותם במומחיות ויודעים גם להגיש אותם בצורה נאה ומעוררת תיאבון. אז בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/r7dErZJuEoU


ביקור במקום:

https://youtu.be/0IQdLFkxiEQ


מסעדת יפו-תל אביב
#מסעדת האוכל האורפלי של חיים כהן


מסעדת יפו-תל אביב (Yaffo Tel Aviv), הנמצאת בבניין אלקטרה בתל אביב, היא שכנתם למגדל של חברות כמו גוגל ופייפאל. נראה שכמוהן, היא בעניין של מצוינות ועבודה מקצועית. זהו מטבח שורשי, לא מתחכם ולא מתיימר - מקצועי אבל עם לב ביתי.

המסעדה הזו, עוד אחת ממסעדות השף חיים כהן מביאה לשולחן שלכם את האוכל האורפלי של אמא שלו, בצירוף רעיונות והשפעות שליקט השף היצירתי והשורשי הזה. חלק גדול מהמנות כאן מתבשל בטאבון שבמרכז המסעדה. המנות עצמן עונתיות ומתבססות על הירק והפרי של העונה ושל מבחר חומרי הגלם הזמינים למטבח.

יש בתפריט של יפו תל אביב לא מעט הברקות, אבל הוא מתבסס על מטבח עממי שמקבל טוויסטים ושדרוגים של השף. ממנת הירקות מהטאבון עם הטחינה ועד לתכשיטי הקלמרי, הבורקס עם הסרטנים ולזנב השור עם טורטליני תרד - הכל כאן מיועד להרפתקה טעימה שמרגישה טבעית, ישראלית וחכמה.


קבלו ביקור קצר:

https://youtu.be/vq0BqQSQPjM
מסעדת מקסים
#על המסעדה שפתח מלצר והפך אותה למוסד קולינרי מוביל

מסעדת מקסים, הממוקמת ברחוב רויאל נבנתה בשנת 1893 כביסטרו בעל סגנון אַר-נוֹבוֹ בידי מלצר ששמו היה מקסים. הסיפור של המסעדה מתחיל למעשה, בתור ביסטרו זעיר שפתח מקסים גאיאר. הוא יכול היה להישאר לנצח מקום קטן ולא חשוב, אבל האגדה מספרת שיום אחד עברה במקום גברת בשם ירמה מונטיגני, שהתלהבה כל כך ממעשה ידיו, עד שהבטיחה לו שתהפוך אותו לגדול. היא הצליחה מאד ו"מקסים" הפכה למסעדה מבוקשת מאד.

כעבור זמן מה, עברה הבעלות על המסעדה לאז'ן קורנישה, שדאג לכך שהמסעדה תתמלא בנשים יפות. הוא אהב לומר: "חדר ריק… לעולם לא! תמיד יש לי נשים יפות היושבות ליד החלון, שניתן להביט בהן מהמדרכה". בתקופתו הפכה מסעדת מקסים להיות אחת האופנתיות בפריז.

בהמשך היא הפכה למוסד פריזאי חשוב ומוביל. במסעדה נהגו לשבת הרבה אורחים מפורסמים כמו אדוארד השביעי, מלך הממלכה המאוחדת, המחזאי מרסל פרוסט וז'ורז' פדו, שכתב קומדיה פופולרית שלה קרא "הנערה ממקסים".


#אנקדוטות ממסעדת מקסים
בזמנו, כשהמסעדה שופצה, גילו הפועלים אוצר של מטבעות ותכשיטים אבודים שהיו נופלים מכיסי הלקוחות העשירים ונתפסים בין כריות הספסלים.

בשנות השבעים נכנסה בריז'יט בארדו למסעדה וגרמה לשערורייה, כשהסתבר שהיא נכנסה למסעדה... יחפה!

בשנת 1981, בעלי המקסים הזמינו את מעצב האופנה פייר קרדן לסעוד איתם והציעו לו לרכוש את המקום, זאת מכיוון שידעו שאסייתי עשיר שם עליה את עינו והם לא רצו למכור אותה לידיים נכריות. קרדן הסכים לקחת את המסעדה תחת חסותו והוא אירח במקום מספר גדול של אירועים מיוחדים, ביניהם ערבים המוקדשים לצעירים. הוא גם יצר מוזיאון אַר-נוֹבוֹ בתוך 3 מהקומות של הבניין והכניס קברט אותו הוא מילא בשירים מראשית המאה.
אמריקן קולוני
#מושבה אמריקאית בירושלים

"אמריקן קולוני" (American Colony), המושבה האמריקאית בעיר, הוא אמנם מלון פאר ומסעדה גם היום, שמארח דיפלומטים, אנשי או"ם ועיתונאים מכל העולם, אבל למעשה זהו אחד המבנים המרהיבים בירושלים.

יש כאן פינת חמד אמיתית, שכוללת קשתות ערביות, תקרות מצוירות, רצפת אבן צבעונית וגן אירופאי ונעים. בתקופת המנדט התארחו כאן בין היתר גם וינסטון צ'רצ'יל והגנרל אלנבי. קל להבין למה. נעים גם סתם לשוטט במסדרונות המלון.

הבר הקוסמופוליטי שכאן שימש בעבר כמרתף יין והוסב לבר, שמציע מגוון כוכים אינטימיים ונעימים מאד. בערבי הקיץ הוא יוצא אל הפטיו, הגינה הפנימית הנעימה, עם המזרקה העתיקה שבחוץ.

בחוץ פועלת גם המסעדה היקרה של המלון, 'ערבסק'. תוכלו לאכול כאן מזון גורמה פלשתיני כמו מנת החומוס-כבש הענקית, ששניים יכולים לחלק ביניהם בשקט וכך גם הסטייק העשוי נתחי אנטריקוט. שתיהן עולות בסביבות 25 דולר למנה.

#טיפים
דברו עם המלצרים באנגלית. שווה לכם...


מבט מקרוב על מלון אמריקן קולוני:

https://youtu.be/LXejp7HGn7Q


ועוד מבט:

https://youtu.be/RwHv7RJ7Qf4
דוס פאלילוס
#על הטאפאס שעשה מישלן

מסעדת הטאפאס הזו היא הצלחה מסחררת. לא שהיא זולה במיוחד, אבל היא שווה כל פרוטה, במיוחד בזכות המנות היצירתיות של השף אלברט ראוריש. המאכלים שהוא והצוות שלו מכינים כאן והמנות החדשניות שמוגשות כאן לסועדים כבר זיכו את המסעדה בכוכב מישלן.

יש כאן מגוון של מנות טאפאס ספרדי לצד טאפאס שהמרכיבים בו הם מאזורים שונים באסיה. תיהנו!

מבט מקרוב על המסעדה:
https://www.youtube.com/watch?v=j8AdS_skLUY
לוארנה
ורולקו
בּוֹקָה דִי בָּאקוֹ
מסעדת לִיקַבֵּטוּס
גאגאן


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.