» «
Hot Stone Steakhouse
הוט סטון סטייק האוס
#על הסטייקיה הייחודית של בודפשט

הוט סטון סטייק האוס (Hot Stone Steakhouse) בבודפשט, אז סטקיית הוט סטון, היא סטקייה מצליחה וטעימה בעיר.

בסטקיית Hot Stone Steakhouse תוכלו לבחור את נתחי הבשר שבא לכם לאכול ולבקש את מידת ההכנה שלהם. הסו-שפים שבמקום יציעו לכם דברים לגבי ההכנה או אפילו התוספות ויכינו לכם מנות נפלאות.

האומצות הללו יועלו אז על אבן וולקנית, שהטמפרטורה שלה היא כ-400 מעלות צלזיוס. לשולחן תקבלו מנות בשר מופתיות וטעימות להפליא.

הקונספט הייחודי של המקום, שבו אתם הפוסקים העיקריים לגבי האוכל שלכם, מביא לכאן לא מעט אוהבי בשר וקרניבורים מהעולם והאוכל פשוט נהדר.

בתיאבון!


#טיפים
היעזרו בעצות והעזרה של הסו-שפים שבמקום ותקבלו בשרים נפלאים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/J0rD_89rcRU


ביקור במקום:

https://youtu.be/U5b9fTpQp0k
בלוק האוס
בלוק האוס
#על הסטקייה המצויינת שהיא חלק מרשת איכותית.

מסעדת בלוק האוס (Block House) היא חלק מרשת סטקיות בסגנון אמריקאי, שמחזיקה סניפים רבים ואיכותיים. המסעדה ברחוב פרידריך שטראסה מרווחת ונעימה ונמצאת בסמוך לתחנת הרכבת פרידריך שטראסה, אבל יש כמה סניפים בברלין וכולם שומרים על הרמה.

ברשת המסעדות בלוק האוס נמכרים סוגי סטייקים רבים, לצד המבורגרים ותוספות מתבקשות. הסטייקים לרוב מעולים, מבשר משובח ועשויים היטב. סטייק הפילה כמו גם אנטריקוט מוצלחים מאוד בדרך כלל והם מלווים בתפוח אדמה אפוי עם קרם מתובל או יוגורט, בסלט טרי ורטבים נהדרים.

על ההמבורגר ראינו גם ביקורות פחות נלהבות כך שאולי זה לא המקום הכי מומלץ דווקא להמבורגר, אבל זה כמובן תלוי בכם.

אם קר בחוץ אז קבלו המלצה חמה, תרתי משמע, על מרק הבצל...

הבירה במסעדות היא מן הסתם מצויינת וגם השירות בבלוק האוס בדרך כלל נפלא. המלצרים יעילים ואדיבים מאוד. אם יש תור או המתנה ארוכה יותר, תקבלו בדרך כלל על חשבון הבית צ'ייסר אלכוהולי, או סיידר חם לילדים.

המחירים ממוצעים וסבירים והחווייה בסך הכל שווה כל יורו.

בתיאבון!


#טיפים
יש לרשת סניפים נוספים במקומות מרכזיים בעיר.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Vb8tWgOADf4


ביקור במקום:

https://youtu.be/I8NsERKCI_w
Vacamuuu
מסעדת וַאקָאמוּ
#על מזללת הסטייקים המובילה של בוקרשט

אם אתם קרניבורים הגעתם למקום הנכון. סטקיית ואקאמו (Vacamuuu) בבוקרשט, היא המקום הכי מפורסם ומוכר לבשרים מצוינים בעיר.

גם במגוון המנות והבשרים וגם באיכות ההכנה שלהם, אין להם הרבה מתחרים בסביבה. ארוחה כאן היא מנה מצוינת וטעימה ותדגים לכם שוב את ההבנה של המטבח הרומני בבשר, שלא לומר בקר. מיושן.

טלפון: +40 (0) 74 512 958


מבט מקרוב:

https://youtu.be/q0Un2-APXGo
Hermes Greek Grill House
הרמס גריק גריל האוס
#על הסטקיה היוונית הנהדרת של רודוס

סטקיית הרמס גריק גריל האוס (Hermes Greek Grill House) שבעיר העתיקה של רודוס היא מקום מעולה, המתמחה בבשרים מעולים על הגריל ובמחירים סבירים בהחלט.

זוהי מסעדה קטנה ומשפחתית, המנוהלת על ידי האב ובתו. שירות ידידותי, אווירה טובה ואוכל מקומי טרי ומצוין עושים כאן את העבודה היטב.

אגב, נסו שלא לשפוט לפי מראה המסעדה הצנוע מבחוץ. את האוכל תוכלו להכיר רק כשתיכנסו. אחרי שתזמינו ותקבלו את מנות הענק הנדיבות של הבשר הצלוי, בליווי הסלט היווני הטרי ומצוין, כשלבשר הצלוי כל כך נכון מתלוות תוספות טעימות לפי הזמנה, תהיו גם אתם משבויי המסעדה. סביר שתחזרו למקום שוב, נכון?

אגב, גם טברנה מסעדה הרמס (Hermes Restaurant Taverna) הסמוכה והאחות, היא מצוינת ומציעה אוכל פשוט וטעים. בתיאבון!


#טיפים
קבלו המלצה חמה על המיקס גריל לזוג.

סטקיות

Nusr.Et
נוסרייט
#על הסטקייה העילאית באיסטנבול

נוסרייט (Nusr-Et Steakhouse Etiler) היא סטקייה שהפכה לסוג של מקדש של בשר טוב. היא שייכת לקצב מומחה ששמו נוסרט גיק (Nusret Gök), שגם משיג את הבשר הטוב ביותר וגם ממכר את הסועדים ומחזיר אותם לכאן שוב ושוב.

נוסרייט נמצאת בפרוור יוקרתי בעיר, מקום בו חיים בני המעמד הגבוה שלה. על המסעדה הזו אומרים כאן שהיא לא רואה את "פיטר לוגר", אלוף הבשרים הנודע מניו-יורק, ממטר!

בין המנות הנהדרות יציעו לכם בתפריט שכאן נתחי אנטריקוט דקים אך רציניים במיוחד, סטייקים מטורפים בטעם אלוהי, קובה טורקי מובחר, צלעות טלה בלתי נתפסות ועטופות בהמון שומן, ה"לוקום", שהן פרוסות פילה רכות, קטנטנות ומתוקות, המזכירות לוקום טורקי וה"ספגטי" - פרוסות דקיקות ומעולות של בשר צלעות עגל.

בסוף יבואו הקינוחים, שסוגרים את הארוחה המופלאה הזו נפלא ומלטפים בסוכר את בלוטות הטעם שלכם. עבדתם קשה - שתו תה ולכו לישון היטב אלופים!


ביקור במקום:

https://youtu.be/97KUKrpqhTw


המנה כולה:

https://youtu.be/7uxyX6HCc7o
פיטר לוגר
פיטר לוגר
#על הסטייק הכי טעים בניו יורק
בית הסטייק של פיטר לוגר היא מסעדת סטייקים ידועה מברוקלין, בעלת כוכב מישלן המוצג בכניסה, שרבים מחשיבים כסטקייה טובה ביותר בניו יורק.

"פיטר לוגר" שוכנת מתחת לגשר ברוקלין ועל אף מחיריה הגבוהים, בכל יום נוהרים אליה אלפי סועדים מרוצים.

אם התקציב מצומצם או הבטן מוגבלת, גשו ישר לנתחי הבקר החלומיים של בשר הפורטרהאוס (חייבים להזמין אותו לשניים). הם לא רק עצומי ממדים ועשויים במומחיות, נתחי הפורטרהאוס שמוגשים כאן מחולקים היטב, וזוכים לטיפול מקצועי של מלצרים מומחים וגם משעשעים, הנוסכים עליהם חמאה מעורבת במיצי צלייה. בקיצור, הגעתם לגן העדן של הקרניבורים. תהנו!



#טיפים לפיטר לוגר
קחו מנה לשניים - שמתם לב שהאמריקאים גדולים, נכון? - אז גם המנות שם גדולות במיוחד. לכן בהרבה מקרים כדאי להזמין מנה אחת לשני אנשים. אגב, גם כוסות המשקאות הקלים עצומות...

הזמינו שבוע מראש - על אף המחירים הגבוהים, "פיטר לוגר" מבוקשת מאד. חובה להזמין מקומות לפחות שבוע מראש ובעונת התיירות, עשו זאת חודש מראש!

לא לשרוף - אל תעיזו להזמין את הסטייק Well done כי כך תהרסו את מנת הדגל. לא מומלץ גם הסטייק ליחיד. הוא משמעותית פחות טעים כי מכינים אותו מחלק אחר בבשר.


מבט מהיר:

https://youtu.be/l9mvXwQg6ew


תאכלו משהו?

https://youtu.be/_7mCkm8DXXM


מנה אחת ל-2 אנשים...

https://youtu.be/LbxJ6gC_dOk
Crama Domneasca
מסעדת קראמה דומנסקה
#מסעדה רומנית מסורתית בעיר העתיקה

המסעדה הרומנית המסורתית הזו תעניק לכם חוויה קולינרית אותנטית. היא ממוקמת בלב העיר העתיקה והאווירה בה היסטורית ומסקרנת.

כדאי לטעום מעט מהמנות המיוחדות שכאן: צלעות כבש, סטייקים, לחם הבית ועוד.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/ZSzolUw4RZg
קפה דה קלוס
קפה דה קלוס
#הספר ריבס הטוב בעולם

כל המבקר באמסטרדם חייב לאכול ספר ריבס בקפה דה קלוס (Café de Klos). זהו מקדש בשר אמיתי. יש להם גם סטייקים ושיפודים מצויינים, אבל המנה המיוחדת באמת כאן היא של 3 מנות ענקיות של צלעות מושלמות, שלצידן סלט כרוב מצוין ושני רטבים, לבן וורוד. גם תפוח האדמה האפוי, עם החמאה המותכת מצוין.

גם כשמתחילים לאכול בסכין ומזלג, עם הזמן הידיים נכנסות לתמונה ואז מלקקים את האצבעות. וזה לא הולך בלי כוס יין טובה, או כוס בירה קרה הישר מהחבית. תהנו!

קפה דה פלור נמצא ברחוב Kirktraat מס' 41/43, הוא רחוב הכנסייה, בקרבת כיכר ליידספליין. העיצוב והריהוט, כמו ההולנדים, הוא ספרטני למשעי. כאן תשבו ליד שולחנות עץ פשוטים, על גבי ספסלים ודרגשים חסרי ריפוד.


#טיפים
הגיעו כמה שיותר לקראת הפתיחה ותוכלו להשיג שולחן. אחרת תשבו ליד הבר.

על הקינוחים אפשר לוותר...

מרבית התפריט אינו כשר. לידיעת המקפידים.


בלוגרים ממליצים:

https://youtu.be/PC1eX4SfpLI


נורי אוסטה
נורי אוסטה
#על הסטקייה העילאית באיסטנבול

נורי אוסטה (Dürümcü Nuri Usta) שברחוב קטן ליד שדרות טרלבאשי (Tarlabaşı), היא אחת הסטקיות המעולות שליד הרחוב הזה, המתחיל מכיכר טקסים.

טרלבאשי נחשב למקום שאליו זורמים כל חובבי הבשר של איסטנבול והקרניבורים שמבקרים בה. בסימטאות הצרות שיוצאות ממנו ניצבים בכל ערב, החל מהשעה תשע, המון דוכנים ועגלות עם גרילים, שעליהם מעמיסים מגוון רחב של שיפודי בשר וקבב.

את הבשר המוכן והמתובל נפלא, תוחבים בליווי של צ'יפס וירקות, אל תוך פיתה שהטורקים קוראים לה "דורום" (Durum). על הכל הם מוסיפים יוגורט נהדר והוא כבר הופך את הדורום למעדן נהדר, טעים וזול. בתיאבון!!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/gT4c1DdcNnw
זובייר אוז'ק באשי
#על אימפריית הקבב של איסטנבול

בעיני רבים מסעדת זובייר אוז'ק באשי (Zübeyir Ocakbaşı), או בקיצור זובייר, היא מקדש הצלעות והקבב האולטימטיבי של איסטנבול ובמיוחד של אזור כיכר טקסים, המשופע במקומות של בשר.

במסעדה 3 קומות ובכל אחת מהן יש גריל, עם זוג "באשים" שאמונים עליו. "אוז'ק באשי" הוא האיש שעל הגריל וצולים את הבשר אל מול עיני הסועדים. לא מכינים כאן סטייקים, כי זובייר היא המקדש של הקבב הטורקי לסוגיו. כל מה שעולה על הגריל נקרא בטורקיה "קבב".

אתם מוזמנים לאכול כאן את כל סוגי הקבב, כולל קבב אדאנה, שהוא הקבב המוכר, אבל זה השם של כל מה שנצלה על פחמים או משופד - כולל שיפודים, צלעות טלה וחלקי פנים. הכל קבב...

בישולים לא יהיו כאן, אבל מומלצים לצד הבשרים גם סלט טורקי נפלא ו"סלט ההר" המצוין.


#טיפים
הזמינו מקום מראש. זובייר תמיד מפוצצת בסועדים וזה הכרחי כדי שיהיה לכם מקום!

זקני איסטנבול ממליצים על חוויה מיוחדת כאן - ישיבה על הבר.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/MgA3vNhn_Ek
דִיש
#על ההמבורגרים הטובים בפראג


מסעדת הבשרים "דיש" (Dish), המתהדרת כבעלת ההמבורגר הטוב ביותר בפראג, כנראה מצדיקה אותו. היא מהמסעדות הטובות בפראג ומלאה באורח קבע בהמוני סועדים. נראה שמדובר במקום שבו אוהבי הבשר ייהנו לחלוטין.

בתפריט שלה יש המבורגרים מסוגים שונים, לצד אומצות או סטייקים טעימים ואפילו מנות מוצלחות לצמחונים. אבל השוס כאן הוא המבורגר ה"אולומוץ", הגרסה הצ'כית והאהובה להמבורגר. דיש מציעה בו המבורגר, בתוספת גבינה מחבל מורביה, שאוכלים כאן תוך לגימת בירה טובה ונהנים.

אם תוסיפו גם את צ'יפס הזוקיני הפריך והנפלא, הארוחה כאן תהיה ממש מצוינת.


#טיפים
דיש מלאה רוב שעות היום.

מומלץ להזמין מקום מראש דרך האתר או בטלפון.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/84FxotP_nps
מסעדת סמוקוויצ'ה
#מסעדת בשרים מובחרת ושווה

מסעדה סמוקוויצ'ה (Smokvica Ada) מציעה מטבח אקלקטי שבו הרבה מנות בשריות ובישול איטי. יש כאן מנות כמו בשר ארנבת בקדרה ובשר ציד, שכולן מבושלות בתנור גחלים איטלקי, שהבשר יוצא ממנו טעים הרבה יותר, תודות לפחמים ולטמפרטורות הגבוהות שבו.

טעימות מאד גם הקדרות שבושלו בבישול איטי של 10 שעות, הריזוטו עם הבשר והברוסקטה עם סרדינים.

יש כאן עוד המון מנות טובות. הקרניבורים יוכלו לבחור מההמבורגרים הענקיים, והסטייקים כמו פילה ואנטריקוט, המובחרים והרכים כמו חמאה, שכולם מעולים ונמכרים בסמוקוויצ'ה במחירים נמוכים.

כמובן שגם היינות הלבנים והאדומים כאן נהדרים ומומלצים. תהנו!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/gmO3_LfeYaU
פרחאט (נראה שהוא נסגר)
#על הסטקייה הזולה בחאן אל חלילי

אחת המסעדות הטובות בקהיר היא סטקייה עממית, זולה ומוצלחת מאד בשם פרחאט (Farhat), שנמצאת בסמטה של חאן אל חלילי, ממש מול מסגד אל אזהר.

זוהי מסעדה שידועה במיוחד במנת היונה שלה (Stuffed pigeon). היא מפוצצת מקומיים, מה שמבטיח חוויה של ממש והאוכל בה לא מתפשר לרגע.

חוץ מהיונה, יש כאן מבחר של מנות, כולל קבב, שנקרא בקהיר "קופטה", שישליק ועוד. יש גם מיקס של השניים הראשונים. הסלטים שמוגשים לשולחן עושים את העבודה נהדר ומשלימים את הטעם האותנטי והמצוין.


הנה שף שאכל את המנה הנבחרת:

https://youtu.be/ASBCFMks3Dg


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.