» «
פישאלידה
פישאלידה
#מסעדת הדגים ופירות הים המושלמת בעיר קורפו

באזור התיירותי של העיר קורפו אין הרבה מסעדות אותנטיות. אבל אם תלכו קצת אל הרחובות הקטנים תגלו את פישאלידה (Fishalida).

זו מסעדת דגים ופירות ים פשוטה ומעולה, עם אוכל מדהים. ממנות מושלמות, של דגים ופירות ים ועד מנות יצירתיות ומפוצצות בהמצאה - הכל כאן מבוסס על חומרי גלם טריים מאד ועשוי היטב.

בין המנות ששווה לנסות כאן, נסו אנשובי טרי מטוגן, בייבי קלאמרי מטוגן ונהדר, ריזוטו מגרה, שרימפס סגנקי, מולים ברוטב יין ומנה של רביולו גדולים מפסטה שחורה, ממולאים בקינג פראון וג'ינג'ר.

על הדרך נציין גם את הצוות הנעים ואת המחירים הממוצעים פלוס והמוצדקים לאור האיכות והחוויה כאן.

בתיאבון!
Dafni Taverna
דפני טברנה
#על הטברנה הביתית שבאזור השקט של העיר העתיקה

רבים מאלה שנמאס להם מהרעש וההמולה שבעיר העתיקה ישמחו לדעת שיש מסעדה מצוינת ולא יקרה, גם מחוץ להמון הסוער. דפני טברנה (Dafni Taverna) נמצאת ברחוב שקט. זו מסעדה יוונית שקטה ונעימה מאד, עם צוות משפחתי ואוכל נהדר. גם המחירים מצוינים ורבים מעידים שזו הייתה המסעדה שבה הם הכי נהנו באי.

בין המנות גדולות של דפני, תמצאו כאן הרבה מאכלי ים, בדגש על מנות תמנון מגוונות. לפניהן תמיד יגיעו מזדס מגוונים וטעימים להפליא. תלוי במטבח, אבל כמעט תמיד יהיו כאן גם מנות יווניות כמו הציזיקי המשובח, עלי הגפן הממולאים ושאר סלטים ותבשילים יווניים.

בתיאבון!
Mavri Thalassa
מאברי טאלאסה
#היכונו לאחת ממסעדות הדגים ומאכלי הים הטובות בסלוניקי

מאברי טאלאסה (Mavri Thalassa) היא מסעדה שנמצאת בשכונה הנחמדה קלאמאריה (Kalamaria), מקום שמחייב נסיעה של כ-15 דקות ממרכז סלוניקי. אבל זה שווה את המרחק והמאמץ. כשתאכלו כאן תגלו את אחת ממסעדות הדגים ומאכלי הים הטובות של סלוניקי, אם לא הטובה שבהן.

הטברנה נפתחת אחר הצהרים ועד שעות הלילה. רוצו עכשיו!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/XjfODT1oyFk
טריחי
טריחי קרקוי
#על מקדש דגים נדיר של קרקוי

טריחי (Tarihi Karaköy Balık Lokantası) היא מסעדת דגים נדירה בשכונת קרקוי שבאיסטנבול. כללית, על אף מיקומה על חוף הים, איסטנבול היא לא כל כך מקום של מאכלי ים. מימיו המלוחים של הבוספורוס מספקים פחות דגים ופחות טעימים מאלו של הים הפתוח.

ועדיין, אם אתם רוצים לאכול דגים טובים באיסטנבול, הרי ש"טריחי" היא המקום לחפש אותם. ממוקמת בחלל קטן בשכונת קרקוי, בקומה הראשונה של מבנה רגיל, טריחי תציע לכם מבחר לא גדול אבל מופתי של מנות נהדרות ובהכנה מצוינת.

בין המנות הנהדרות הללו שווה להתחיל את הסעודה במרק הדגים. שיפודי בס, שרימפס טרי משופד, או דג סול - כולם על גריל הפחמים, הם מצוינים. ליד הדגים יוגש לכם בעיקר לחם. לרוב אין גם מנות ראשונות. רציתם דגים? - קיבלתם. אבל רק דגים, כן?


#טיפים
בטריחי אין ארוחות ערב. היא פעילה רק בצהריים ומתבססת על הדגה של הלילה.

לא להתבלבל עם "טריחי" היוקרתית שממוקמת באותו הבניין, בקומה עליונה. יקרה!

פירות ים

אהירקאפי בליקצ'יסי
אהירקאפי בליקצ'יסי
#על מסעדת הדגים

ליד סולטנמט, בשכונה ענייה בעיר העתיקה, נמצאת אהירקאפי בליקצ'יסי (Ahirkapi Balikcisi). זוהי מסעדת דגים ופירות ים מצוינת, מה שלא מובן מאליו בעיר הזו, שחוגגת את הבשר בלי הפסקה.

המסעדה הקטנה פתוחה בכל יום אחרי הצהריים ועד הלילה. המנות המומלצות בה הן הדג הכחול עם הבשר העסיסי, שנצלה כאן על הגריל במקום לטגנו.

השרימפס בחמאה ושום, בנוסח הטורקי והמופלא של המסעדה הזו, מעלה את הסרטנים לגן עדן של המאכלים.

גם מנת האנשובי הכבושים הנפלאה מציעה אותם חמצמצים, רכים וטעימים להפליא. עם הראקי, לא תוכלו לבקש יותר.

ותוכלו גם להתענג על טבעות הקלמארי המטוגנות, המוגש עם רוטב שעשוי מיוגורט, שום והלבן של הלחם - לרוטב סמיך וטוב.


#טיפים
חשוב להזמין מראש מקום: 212-5184988
Akroyiali
מסעדת אקרויאלי
#מסעדת פירות ים מעולה בחאניה

מסעדת אקרויאלי (Akrogiali) שבחאניה מציעה ארוחות דגים טריים ופירות ים מעולים, בהכנה טעימה להפליא. כל זה במיקום בלתי נשכח, ביחד עם מחירים לא יקרים והרבה עונג.

המסעדה נמצאת ממש על חוף הים, קרוב לנמל הדייגים, כקילומטר ממרכז העיר התיירותי. רבים מספרים כי נהנו ממנה שוב ושוב באותו ביקור באי.

גם הצוות באקרויאלי ידידותי מאוד והופך את האכילה במיקום המושלם למהנה פי כמה.

בתיאבון!


מבט לאווירה בטברנה:

https://youtu.be/UbeLEGweFNM
טרטוריה דה גמה
טרטוריה דָה גֵּמָה
#על מסעדת הגורמה באמלפי

מסעדת וטרטוריית דָה גֵּמָה (Trattoria da Gemma) היא עסק משפחתי ותיק, שהפך למסעדת גורמה מעולה וידועה בכל הסביבה. המנות כאן נהדרות ומדויקות, פשוטות ומצטיינות בטעם איטלקי וים תיכוני נפלא.

לא קל להתחרות בנוף המושלם של אמלפי, יש שיאמרו הנוף האלוהי שלה. אבל מסעדת הגורמה הזו מצליחה להציע את השלימות הקטנה שלה. אמנם לא זול כאן, אבל האוכל המעולה, החוויה, הטעמים והשירות המדהים, המקום הנקי והמעוצב ובכלל - למי שיכול, כל אלה שווים אלה את המחיר.


#מנות שוות
הטרטורייה Da Gemma ידועה בכל הקוסטיירה, החוף הנפלא של אמלפי. האוצרות הגסטרונומיים של מאכלי הדגים ופירות הים, זוכים כאן לטיפול איטלקי נהדר והמקום לגמרי מומלץ!

בטרטוריה שווה לאכול את מנת הדג האגדית. שימו לב אליה ואל המנה המשובחת של אנשובי ממולא במוצרלה, שטוגן בציפוי קמח וביצה.

עוד מנה שתהנו ממנה מאד היא הפסטה עם פירות הים והדג ב”אקווה פאצה”.

כמו אלה, אבל גם לטבעונים וצמחונים, תהנו ודאי מאד מהמנות הפשוטות והמנצחות של פרוסות החציל האפויות בשמן זית עם עגבניות וזיתים.


#טיפים
כדאי להזמין מקום מראש או לבקש מהמלון להזמין לכם, מוקדם ככל האפשר ואפילו כמה ימים מראש.

אתם לא רוצים לפספס את מנת הדג שכאן!


מבט מקרוב אל האווירה הנהדרת:

https://youtu.be/RJp-C001I7k


ויש גם ריסטורנטה כזו:

https://youtu.be/SXtj_PHZl1A
מסעדת טוטו
מסעדת טוטו
#מסעדת השף המצליחה בישראל

מסעדת טוטו מציעה את המבחר הטרי בתל אביב, של פירות ים ודגים. היא מגישה אותם יפים להפליא. יש כאן מקלמרי, סבידה ושרימפס בצלחת פירות ים עצומה ועד סשימי דג ים ברוטב קומקווט חמצמץ. הכל כאן עולה לצריבה קלה על הגריל ויוצא אל שולחנכם.

יש כאן את הפיצות דקות-הבצק המפורסמות של טוטו, עם התוספות הנפלאות של כל טוב הארץ - מארטישוק, רוקט, זיתים שחורים וגבינות מכל מין וצבע ועד סלמי וקומטה וכל מה שמבדיל בין שלמות דקיקה ופריכה וסתם פיצה.

ובקינוחים של טוטו הלא כשרה מככבים הפארי ברסט עם קרם הערמונים, המילפיי, פרח הלימון וגלידת פיסטוק עם תמצית תותים מיובשים. תענוג!

להזמנות בטלפון: 03-69351410.


מבט מקרוב

https://youtu.be/3xIEgyhDYb8


שוק הדגים קומפאקי
שוק הדגים קומפאקי
#על שוק הדגים ופירות הים הטריים של איסטנבול

שוק הדגים קומפאקי (Kumkapı Fish Market) הוא שוק הומה ותוסס, שבו מציעים הסוחרים כמעט כל מאכל אפשרי. נסו וטעמו ממבחר הדגים ומאכלי הים שמציעים כאן סוחרי המקום, כי בשביל זה הגעתם, נכון?

בשוק תראו דוכנים רבים המציעים מולים גדולים וטריים, ממולאים באורז ומתובלים בתבלין בהרט עדין. אם אתם שוחרי פירות ים, נסו אותם.

כאן תוכלו גם לאכול מעדנים מקומיים כמו הבוטרגו, שמכיל ביצי דגים מיובשות וטעימות להפליא.

נסו גם את ספינת הדגל של הדגים המעושנים מהבוספורס - הלקרדה שהוא הפלמידה הלבנה (פלמוט). זהו דג בשרני מאוד ונטול עצמות, מומלח או מעושן במלח. בדרך כלל מגישים אותו כאן עם בצל ירוק או סגול ולעתים כשבצד קצת שמנת חמוצה. הוא טעים ונהדר!


#טיפים
אוכלי הצדפות יגלו שבשוק הדגים הזה הן טעימות וטריות במיוחד.

צדפות חיות ומקולקלות יהרסו את הטיול. חשבו פעמיים לפני הצדפות עם בוזקי הלימון שברחוב!

הימנעו מלהתפתות לסוחרים שמשדלים אתכם להיכנס אליהם לעסק. הטובים והאיכותיים לא זקוקים לזה.


מבט מקרוב על השוק:

https://youtu.be/CbR4ZZUB4XU?t=56s&end=1m36s


ביקור במקום:

https://youtu.be/w-pyN6hzYB4


ועל המסעדות שבו בערב:

https://youtu.be/d71xup75UZU
ויני דה פינטו
#המסעדה המפורסמת בכדורי הבשר שלה

ויני דה פינטו (Vini da Pinto) היא מסעדה מהז'אנר המכונה בוונציה "בקארו" (Bacaro). כאן תמצאו אוכל מקומי, מצוין וחסכוני, שאותו אוכלים בדרך כלל המקומיים. מטבח פשוט, אפס התחכמות ומאכלים מוכרים ששמותיהם ברורים, לפחות לדוברי איטלקית.

ויני דה פינטו היא אחת מהמוצלחות שבין מסעדות העממיות וברים קטנים, שנקראים ברבים "בקארי" (Bacari). הבקארי הללו פועלים בעיר עוד מימי הביניים. בעיני התיירים הם לא מזמינים, בעיצוב או במראה ולרוב תמצאו אותם בסימטאות ובכיכרות הלא-מרכזיות, הרחק יחסית מכיכר סן מרקו.

יש בוויני דה פינטו כמה שולחנות וכשמזג האוויר מאפשר אז גם בחוץ. על הדלפק שלה תראו את הצ'יקטו (Cicchetto), מעין טאפסים מקומיים, טעימים להפליא ועשויים מחומרי הגלם טריים. נסו את הטוסט עם הסלמון המעושן שמגישים כאן.

בין המנות העיקריות בולטים הדגים ופירות הים דוגמת השרימפס, התמנונים והצדפות. לצד פצצות הרייטינג של המטבח האיטלקי, דוגמת הפסטה והאנטיפסטי הנפלאים שמוגשים כאן, את הקלמרי הנהדר של ויני דה פינטו תזכרו ימים רבים אחרי הסעודה. כמוהו גם הבקלה, דג הקוד המוקרם, האנשובי המופלא והדגים המטוגנים ולאוהבי הסרדינים בתחמיץ, צפוי כאן עונג של ממש.

יש גם קינוחים נפלאים ומנות נהדרות לצמחונים - הכל כאן טרי ועשוי היטב. אז גם אם הביקורות לא תמיד מפרגנות לוויני דה פינטו המחוספסת והעממית, נסו אותה ותתמכרו.

על הארוחה בבקארו תשלמו שליש מהמחיר במסעדות הידועות של ונציה ותהנו מהאוכל שהמקומיים אוהבים. די סביר שאחרי שתאהבו גם את האוכל וגם את המחיר, תשובו לכאן שוב במהלך הביקור בוונציה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/MyXVm299HzE
סוּר בָּליק
#על מסעדת הדגים היוקרתית עם הנוף המרהיב לעבר קרן הזהב

סוּר בָּליק (Sur Balık), שנקראה גם דואה בליק (Doğa Balık), היא אחת ממסעדות הדגים הטובות והמומלצות באיסטנבול.

ממקומה על הגג של מלון וילה ציריך (Villa Zurich Hotel), תקבלו ביחד עם האוכל הנהדר גם נוף מדהים לעבר קרן הזהב. ביחד עם המטעמים תוכלו לראות את צריחי המסגדים ולהאזין לקולות המואזינים שמרטיטים את האוויר שבעיר העתיקה.

ארוחה כאן תכלול ודאי את מנות ה"מזה" המצוינות של המקום. בין המזטים המצוינים שימו לב לפירה הסלרי הנהדר, לקציצות העדשים המצוינות ולסלטים הנהדרים שלידם, חלקם מבושלים לעילא וחלקם טריים ומרעננים.

בדגים ההמלצות רבות, אבל שימו לב במיוחד לדג הפוטיט המטוגן (Kalkan tava), שלא תמיד עולה בחכה, אבל כשיש אותו במטבח אתם תרצו אותו על שולחנכם. הברבוניות האדומות מוצלחות כאן בכל מקרה - מטוגנות, על הגריל או בעלי גפן. איכשהו הן טעימות בכל הגשה ובשרן מצליח תמיד להיות עסיסי ונימוח.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/K71iq-9-oU4?t=1m27s
סט באליק
#על מסעדת הדגים בסארייר

סט באליק (Set Balık Restoran) היא מסעדת הדגים שמציעה מטבח מסורתי בשילוב עם מנות חדשניות ויצירתיות.

המסעדה נמצאת על שפת הבוספורוס, בשכונת סארייר (Sarıyer) שבצפון הצד האירופאי של איסטנבול.

בכל חודש בשנה המאכלים ישתנו במקצת, כי המטבח כאן מתבסס על דגים עונתיים בלבד. אבל הארוחה מתחילה כשהמלצר מגיש אל השולחן שלל גדול של מזטים קרים, חמים ולצידם ראקי מצוין.

בין המזטים הקרים יבלטו בעונתן הצלחות הנהדרות עם מאכלים כמו תבשיל פלמידה קר, סלט ירקות עם שרימפס, לקרדה כבושה מדג בוניטו וחצילים אפויים ברוטב רימונים.

בגזרת המזטים החמים בולטים שעועית הבובעס הנהדרת וגרסת הפלאפל מבשר דגי ים. יש גם מנות עיקריות קינוחים נהדרים.


#טיפים
שווה להגיע בארוחת צהריים ולהזמין מראש שולחן ליד החלון ואל הנוף.

מתלבטים מה להזמין? - רעיון טוב יהיה לשחרר ולתת למלצרים להגיש לכם את מה שהשף ממליץ מהמטבח היום בצירוף המזטים המומלצים שלהם. יהיה סוף!

התמלאתם מהמזטים? - בקשו רק טעימות ממנות עיקריות כלבבכם ויתכן שאלו יוגשו לכם.

במסעדה מקבלים רק מזומן.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/dl6J95MuTFs
לה רוזטה
#על פירות הים המעולים ברומא

מעבר למיקום המדהים שלה, שכן היא ממש משקיפה על הקולוסיאום, ה"לה רוזטה" היא קודם כל מסעדת דגים ופירות הים הטובה ביותר ברומא. אם אתם נוהגים לאכול מטעמים שכאלו, כאן תוכלו לסעוד ארוחת ערב מצוינת, שהיא גם תענוג לעיניים, בשעות הערב, כשהכיכר של הקולוסיאום מעט מתרוקנת מההמונים.

ב"לה רוזטה" תמצאו כמעט כל מעדן ים שאתם מכירים בים התיכון. הם מכינים אותם במומחיות ויודעים גם להגיש אותם בצורה נאה ומעוררת תיאבון. אז בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/r7dErZJuEoU


ביקור במקום:

https://youtu.be/0IQdLFkxiEQ
מסעדת בלו נוט
#המסעדה המצוינת בכפר


דמיינו שאתם יושבים על מרפסת עץ שנבנתה מעבר לצוק, ממש מעל הים, כשלפניכם נוף פנורמי מדהים ושקיעה מהממת...

עכשיו די! - הפסיקו לדמיין. אתם בסנטוריני והחלום הזה יכול להיות מוגשם בהמון מקומות לאורך הצוק. אבל במסעדת ה-Blue Note החלום הזה מתחבר למנות מעולות, שכוללות באופן טבעי לובסטרים, שרימפס ומאכלי ים משובחים, אבל גם מנות לא אופייניות לאיים, כמו בשרים מבושלים ביין וסלטים מעולים.

המלצה - לכו על מנת השרימפס של הבית!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/qSXJgQ9TIAQ
טברנה גאליני
#אחת הטברנות הטובות בסנטוריני

בסוכה נחמדה ומוצלת, בחוף פריבוליה שליד שדה התעופה של סנטוריני, מרחק של כ-2 קילומטרים מחוף קאמארי, יושבת אחת הטברנות הטובות באי.

מעבר לנוף ים יפה, טברנה גאליני (Galini) מציעה אוכל ים ומהמטבח היווני, מזון נהדר וטעים להפליא.

בטברנה "גאליני" תוכלו לפתוח את הארוחה בסלט בסלט היווני הנהדר שלהם. אחרי כן יגיעו הקלמרי הצלוי, טבעות הקלמרי המטוגנות, התמנון הצלוי, או האוקטופוס בגריל ושלל התוספות הנהדרות.

בתוספות יהיו ה-Fava, שהיא מחית עדשים צהובות, הצזיקי, שהוא סלט יוגורט עם מלפפונים והרבה שום.

מעולים גם קציצות העגבניות המטוגנות ופרחי הקישואים הממולאים באורז.

אין להם פייסבוק, אז פשוט תגיעו.
טלפון: 22860-32924
מסעדת פאראליה
#טברנה עממית ומוצלחת בהרקליון

לא פעם מסעדות שיש להן נוף יפה הן מסעדות לא מוצלחות, שכן הביקוש להן כמעט ומובטח, גם כשהאוכל בינוני. דווקא לאור הנתון הזה, משמח לגלות שטברנת פאראליה (Paralia) בהרקליון, שהיא טברנה בעלת נוף מושלם לנמל של הרקליון, היא מסעדה שלא מתפשרת באיכות האוכל והטעמים שמוצעים כאן ומציעה אוכל מקומי ומסורתי פשוט מצוין.

בתפריט מוצעים כאן ממולאים ומוסקה, לצד דגים, פירות ים ובשר על הגריל ועוד ממעדני המטבח היווני הטרי והשורשי.

לצד השירות הנעים והאדיב מוגשות כאן מנות נדיבות להפליא, גם בכמות וגם בגודל, מה שמאפשר לסועדים לשתף מנות ולסעוד בהנאה רבה מכל המגוון שמציעה פאראליה.

כיף!


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.