בטון אדריכלי – כל מה שחשוב לדעת

תוכן עניינים

בטון הינו אחד מהחומרים השימושיים ביותר בענף הבנייה. בעוד אנו נוטים להתייחס אליו רק בתור אלמנט שמחזיק את המבנה, מהווה את השלד שלו ושנועד לספק בעיקר חוזק ויציבות, חשוב לדעת כי כיום הוא יכול לשמש גם בתור אפשרות עיצובית מובילה, שיתרונותיה בולטים ומשמעותיים במיוחד. סוג זה של בטון קרוי בטון אדריכלי ומיד תבינו במה בדיוק מדובר? למה כדאי לכם להשתמש בסוג בטון זה עבור חיפוי הרצפה? כיצד מיישמים אותו בשטח? ולפי מה נקבעים המחירים שלו? 

 

ריצוף בטון אדריכלי – לפנים או חוץ המבנה

ריצוף זה הפך במרוצת השנים לאחד מהאפשרויות המבוקשות ביותר עבור רצפות הפנים והחוץ של מבנים שונים, וזאת בשל השילוב המיטבי שלו בין עיצוב נהדר לפונקציונליות מושלמת. הנה מספר דוגמאות לשימושים המובילים בסוג הבטון הזה:

  • בטון אדריכלי חוץ – סיבי הזכוכית שמוחדרים לתוך תערובת הבטון לא רק מאפשרים גמישות עיצובית אלא גם הופכים את ריצוף החוץ לעמיד מאוד כנגד מים. למעשה מדובר בבטון "אטום" לחלוטין כך שניתן להשתמש בו לצרכי ריצוף של חצרות ללא חשש.
  • בטון אדריכלי פנים – מגוון האפשרויות הינו אינסופי כאשר משתמשים בסוג יוקרתי עבור פנים הבית. ניתן ליישם חיפוי בטון אדריכלי לרצפות של חדרים רטובים (מקלחות, מרפסות) או יבשים, להשתמש בסוג בטון זה גם עבור חיפוי ריצוף קיים, חיפוי מדרגות, מבואות הכניסה לבית ועוד. 
  • חיפוי לכל מטרה אחרת – בטון אדריכלי יכול לשאת על גבו משקלים גדולים גם כאשר הוא דק מאוד ולכן מתאים למגוון רחב של שימושים. 

 

חיפוי רצפות – כיצד עושים זאת בפועל?

בניגוד לביצוע רזינה, שיישומה מבוצע בשטח, לוחות של בטון אדריכלי מיוצרים במפעל מיוחד וזאת על ידי ערבוב של צמנט פורטלנד (מה שקרוי "מלט לבן") עם מספר חומרים נוספים, ביניהם סיבי זכוכית, צלולוזה, סיד, צבעים ופיגמנטים שונים, חול ומים, עד לקבלת תערובת בצמיגות הרצויה. לאחר הערבוב מניחים לתערובת להתייבש תוך כדי שקובעים את הצורה והעובי שלה בתוך תבניות מתאימות. לאחר הייבוש מתקבלים לוחות בעובי הנדרש שאותם ניתן לעצב באמצעות מכונות חריטה וליטוש שמותאמות לבטון. ניתן ללטש את הלוחות עד לקבלת המרקם הרצוי. 

 

בשלב הבא הלוחות מועמסים על גבי משאיות ומובלים עד למקום התקנתם. ההתקנה מבוצעת בצורה נסתרת, כלומר, התקנת תשתיות פלדה על גבי המבנה, כשמעליהן מחברים את הלוחות על ידי הברגות חזקות ודקורטיביות. הלוחות עצמם יכולים להגיע למשקל של עשרות קילוגרם פר לוח, מה שמחייב את קביעת דרך העיגון, סוג הפרופילים הנדרשים והמרחקים ביניהם על ידי מהנדס מורשה. עוד חשוב לדעת כי משום שבטון האדריכלי הינו חומר שקולט על גבו בקלות חומרי גימור שונים, ניתן לבחור באופציות גימור מגוונות בסיום ההתקנה, בין היתר סילרים, צבעים, התזת חומצות ועוד. 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: