תוספות בנייה – הכתבה שתעשה לכם סדר

תוכן עניינים

תוספות בנייה אלו בעצם תוספות שטחים עבור מבנה קיים. נראה בהתחלה כי מדובר בהליך פשוט יחסית – אך ההיפך הוא הנכון שכן, תוספות בנייה מצריכות מכם קבלת אישורים הכרוכים בעמידה בתקנות רבות המוגדרות לפי חוק. אז אילו אישורים תצטרכו עבור תוספות בנייה, איך התהליך עובד ומה עוד עליכם לדעת על נושא זה? בכתבה זו, המומחים שלנו יעשו לכם סדר בכל הבלאגן ויסבירו לכם כל מה שצריך לדעת. 

 

קצת רקע

על מנת לבנות תוספת בנייה עבור נכס ברשותכם, עליכם קודם לכן לערוך עבודת הכנה יסודית, וכמובן שתצטרכו גם להצטייד בכל המסמכים הרלוונטיים. בהגדרת תוספות בנייה נכללת הוספת מרפסת (או סגירת מרפסת קיימת), בנייה על הגג, הוספת חדר ממ"ד, פרגולות, גדרות וכדומה.

 

מתי מותר לבנות תוספות בנייה?

אין זה משנה אם מדובר בתוספת בנייה כמו מרפסת או בכלל בתוספת הכוללת בניית ממד – הרי שעליכם לדעת קודם לכן מתי מותר לכם לעשות זאת מלכתחילה. ובכן, לא ניתן לערוך תוספת בנייה עבור כל מבנה, אלא בעצם קבלת היתר תישקל על ידי הרשויות בהינתן קיום של אחד מהתנאים הבאים:

  • זכויות הבנייה לא נוצלו – במקרים בהם לא נוצלו מלוא זכויות הבנייה על נכס מסוים, בהחלט יהיה ניתן במועד מאוחר יותר לבקש לנצל אותן עבור תוספת בנייה כזו או אחרת.
  • עדכון תב"ע – יש לא מעט מקרים בהם עדכון בתוכנית בניין עיר (תב"ע) מקנה זכויות נוספות לבנייה, ועבור אנשים מסוימים משמע הדבר הוא שהם יוכלו להוסיף פרגולות, חדר ממ"ד, גדרות וכדומה למבנה שלהם.

  • שטח שירות – אפשר להוסיף תוספת בנייה גם במקרים בהם מדובר בשטח שירות. שטח שירות הוא בעצם מרתף, חדר כביסה, חדר ציוד/אחסון וכדומה. 
  • תוספת ממ"ד – אחרי מלחמת המפרץ, הוחלט על תקנה שבעצם מתייחסת לממ"ד בתור שטח שירות לכל דבר ועניין, והמטרה כאן הייתה בעצם לעודד בעלי דירות להוסיף חדרי ממ"ד לנכסים שלהם שכן, מדובר בתוספת שכל אחד צריך במציאות הביטחונית של מדינת ישראל.

 

כמה מילים לסיכום

תוספת בנייה היא אינה עניין של מה בכך, אך במידה והנכס שלכם עומד בתנאי אחד לפחות מהתנאים שהוגדרו במסגרת תקנות החוק – בהחלט תוכלו לבנות תוספת בנייה מסוג כזה או אחר. לכן המומחים שלנו החליטו לעשות לכם סדר בכתבה זו, ולהסביר לכם מהם התנאים האלו. 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: