עמלת פירעון מוקדם מהווה למעשה את אחד מהמושגים הכי מוכרים בעולם המשכנתאות כיום. בשמות נוספים, היא נקראת גם "קנס משכנתא". עמלה זו, מתייחס לקנס שתקבלו במידה שביום בהיר אחד תשיגו מספיק כסף כדי לשלם את כל המשכנתא שאתם מחזיקים בידכם. לאחרונה, אנחנו נתקלים ביותר ויותר אנשים שמתעניינים בסוגיה זו, ובדיוק עבור אותם האנשים – ריכזנו את השורות הקרובות במאמר זה.
בתור התחלה – מה הן הסיבות לביצוע של פירעון מוקדם למשכנתא שלכם
רוב האנשים בתוכים שפירעון מוקדם של המשכנתא הקיימת, מתייחסת אך ורק למצבים שבהם ישנו לקוח שלא רוצה לשלם ריבית גבוהה לבנק, ויד ביד הוא השיג את סכום הכסף הנדרש לתשלום כל סכום המשכנתא, או למקרים שבהם קיימת משכנתא הפוכה. אולם, לא מדובר על הסיבה היחידה לשם כך. את המשכנתא, ניתן לסגור למעשה במקרים שבהם הלקוח מחזיק בידיו את סכום הכסף הנדרש לחיסול כל החוב הקיים, אך כדאי לדעת שניתן לקבל גם הלוואה מבנק אחר על מנת לשלם את החוב הזה. למשל, לפעמים אנשים לוקחים משכנתא של כמה מליוני שקלים או סכומים נמוכים יותר ואז בשלב מסוים, הם מקבלים ירושה למשל. מצב כזה שהוא לרוב מפתיע ובלתי צפוי מאפשר לפרוע את המשכנתא, אם לא במלואה, אז לפחות חלק ממנה וזה כמובן יכול לשדרג ולשנות את החיים שלנו.
מה הם המרכיבים השונים שמרכיבים את עמלת הפירעון
במקרים שבהם הלקוח מעוניין לבצע פירעון של המשכנתא הקיימת, אזי שסכום העמלה של הפירעון הוא סכום אשר מורכב מכמה וכמה דברים. בכל מקרה של פירעון מוקדם של המשכנתא, התנאים הם שונים, ועל כן במקרים מסוימים נוכל להפחית חלק מהמרכיבים השונים שמרכיבים את המשכנתא. התנאים השונים שמרכיבים את עמלת פירעון המשכנתא הם – מועד ההודעה המוקדמת, דמי היוון, מדד של עמלת המט"ח, וכיוצא בזאת.
לא כל אחד יודע לפרוע את המשכנתא
פירעון של משכנתא זה דבר מסובך, אשר כולל פרטים רבים שהאדם הרגיל פשוט לא מכיר או יודע. לפני שאתם מבצעים פירעון של המשכנתא, אנחנו ממליצים לכם בחום לפנות ליועץ משכנתאות מקצועי, שמכיר את התחום, ויידע לדאוג לאינטרסים השונים שלכם.
בין אם אתם מעוניינים לפרוע את המשכנתא, ובין אם אתם ממחזרים אותה, ממש כפי שמומלץ להיעזר ביועץ משכנתאות ואנשי מקצוע מהתחום הזה של המשכנתאות וההלוואות, ככה גם כאשר אתם מתכוונים לפרוע את המשכנתא, כדאי לחכות, לחשוב כמו שצריך על התהליך, לדבר עם יועץ משכנתאות ורק לאחר ייעוץ וליווי אישי, תוכלו לקבל החלטות. לא מדובר בהחלטה שאנחנו לוקחים בכל יום, לכאן ולכאן ולכן מומלץ מאוד שלא לעשות החלטות כאלה בפזיזות מבלי לחשוב. לפעמים כן משתלם להשאיר את המשכנתא, כאשר הכל תלוי בריביות שאתם משלמים.