אטופיק דרמטיטיס תרופות סבתא

תוכן עניינים

אטופיק דרמיטיס, או בשמה השני אסטמה של העור היא מחלת כרונית, דלקתית, הגורמת לתופעות כמו אדמומיות בעור, חספוס ויובש וגם גירודים. לרוב, סימני המחלה מופיעים בברכיים, בצוואר או במרפקים, באיזורים בהם ישנם כפלי עור. אטופיק דרמטיטיס נפוצה במיוחד בקרב ילדים ותינוקות (באיזור ה-30 אחוזים) וגם באיזור ה-15 אחוז מהמבוגרים. למחלה אין תרופה אחת המונעת אותה, ישנם מגוון תכשירים שיכולים למנוע את המחלה לתקופה או להקל על התסמינים לכן כשמדובר בנושא של אטופיק דרמטיטיס תרופות סבתא הן הרבה פעמים חלק גדול מהפתרון.

 

מה הגורמים לאטופיק דרמטיטיס?

הסברה הרווחת כיום היא שהסיבה להופעתה של אסטמה של העור קשורה לרוב לאורח החיים שאנחנו חיים בכל הקשור לזיהום אוויר, חיים מלאי מתח, אוכל מתועש וכל היוצא בכך. כל הנושאים האלו עלולים לזרז ולהחמיר את הופעת המחלה בקרב מי שנוטה למחלה. גורמים אלו עלולים להעלות את חומרת המחלה ואת שכיחות הופעת התסמינים. באתר atopic-d.org תוכלו לקרוא מידע נוסף על הגורמים והסיבות שמובילים להיווצרות אסטמה של העור.

 

מה אופן הטיפול במחלת האטופיק דרמטיטיס?

באופן עקרוני לא נמצאה עד כה תרופה אחת שמפסיקה לחלוטין את המחלה, כך שרוב התרופות הקיימות נועדות להקל על הסיפטומטים ולא למנוע את הופעתם לחלוטין. לכן, רבים הסובלים מהמחלה המטרידה הזו, פונים לטיפולים אלטרנטיביים, רפואה משלימה וגם תרופות סבתא. מכיוון שאחד הגורמים למחלה הוא מתח, חלק מהטיפולים מטרתם להקל על הלחצים והמתחים שחש המטופל.

 

סוגים שונים של טיפול באטופיק דרמטיטיס תרופות סבתא

ישנם מגוון טיפולים יותר ופחות קובנציונליים לטיפול במחלה, נפרט על חלקם:

  1. שמן קוקוס – רבים מאיתנו משתמשים כיום בשמן קוקוס לצרכים שונים, החל מלהיט לשימוש במטבח הטבעי והבריא במאכלים שונים, ועד למריחה על השיער או על עור הפנים והגוף. שמן הקוקוס מזין את העור במגוון חומצות כמו חומצה קפרילית, חומצה לאורית ועוד, שהוכחו כיעילות בטיפול בזיהומים שונים המבוססים על חיידקים, פטריות, בקטריות וכדומה.
  2. שמן דגים – שמן דגים מכיל כמויות גבוהות יחסית של חומצות שומן כגון אומגה שלוש ואומגה שש. החומצות האלו מאפשרות להחדיר לעור שומניות המקלה על תסמיני המחלה ומסייעת בשיקום העור. את שמן הדגים נוטלים לרוב ככמוסה והוא ידוע כיעיל לטיפול במצבים של תסמיני המחלה.
  3. קוואקר – קוואקר או שיבולת שועל טובים גם הם לשימוש בעור הסובל מתסמיני אטופיק. בשיבולת שועל ישנם מינרליים כמו מגנזיום, אבץ וצורן וויטימינים. השוק מלא בתכשירים קוסמטיים המבוססים על שיבולת שועל וגם בשימוש ביתי אפשר להפיק ממנה תועלת, לדוגמה בהשריית חיתול בד בכוס מים המעורבבים עם שיבולת שועל וחבישת האיזורים הנגועים.
  4. דבש – דבש הוא חומר גלם הנודע בכך שהוא אנטי בקטריאלי ומחטא ושימוש בו יכול לזרז תהליכי החלמה. השימוש בדבש ישירות על העור מומלץ רק כאשר הדבש הוא איכותי, טבעי ושאינו מעובד.

 

טיפול מניעתי

אחד הדברים היותר יעילים שאפשר לעשות לאחר שמאבחנים אצלנו או אצל אחד מילדינו אסטמה של העור הוא לנסות למנוע את התפרצות המחלה. אחד הגורמים שמעודדים התפרצויות גרד ופריחה הוא טקסטיל. לכן, כדאי להקפיד ללבוש בדים מאווררים, נושמים כמו כותנה ופשתן, להימנע מחשיפה של בדים כמו פוליאסטר ובדים מעורבבים. בנוסף, חשוב להקפיד על אותו הדבר בדיוק גם לגבי שינה ולישון על מצעים העשויים ממאה אחוז כותנה. חשוב לשמור על עור יבש, להקפיד על תזונה נכונה ומאוזנת לאורך זמן ולהימנע ככל הניתן ממצבים המעודדים את היותנו תחת מתח וסטרס.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: