חיידק הליקובקטר – מהם התסמינים?

תוכן עניינים

בגוף האדם נוכחים בכל עת סוגים רבים של חיידקים, שברוב הזמן אינם גורמים להופעת תסמינים כאלו ואחרים. הליקובקטר פילורי (Helicobacter pylori) הוא דוגמא לחיידק אשר נמצא בשכיחות גבוהה במערכת העיכול של רבים מהאוכלוסייה בצורה שאינה פעילה, אך כאשר הוא כן מתחיל להתלקח הוא עשוי לגרום להופעת תסמינים שמחייבים טיפול והתייחסות. לאילו תסמינים עלול לגרום חיידק הליקובקטר וכיצד ניתן לטפל בו? מייד תבינו.

 

כיב פפטי

רבים סבורים כי התסמין הידוע, השכיח והקשה ביותר שיכול לגרום חיידק הליקובקטר הוא צרבת, אך למעשה הקשר בין הופעות צרבות להליקובקטר אינו חד משמעי. בפועל, הצורה הכי חמורה שלו יכולה להתבטא בפצע שיתפתח ברירית הקיבה, מה שידוע גם בתור אולקוס (כיב קיבה). למרות שברוב הזמן חיידק זה אינו גורם להופעת כיבים, אצל חלק מהאנשים פעילותו גורמת לגירוי רירית הקיבה ופציעה שלה. פצע זה עשוי לדמם, להזדהם ולגרום להופעת כאבי בטן חזקים ביותר. ככל שהפצע עמוק וחמור יותר, כך התופעה מסוכנת עד למצב שמחייב אשפוז ממושך.

 

דלקת בקיבה

חיידק ההליקובקטר עשוי לגרום גם לדלקת חמורה בקיבה, מה שמכונה גסטריטיס. מדוע זה קורה? מאחר וברגע שהוא מתחיל להיות פעיל הוא עשוי להפעיל שרשרת של תהליכים דלקתיים בשל תגובה של מערכת החיסון כנגדו, מה שגורם לפגיעה קשה בקיבה מאחר והוא נצמד לתאים שמתחת לשכבת הרירית. התסמינים של גסטריטיס כוללים כאבי בטן, תחושות של מלאות ברום הבטן, תחושת שריפה בבטן העליונה ובמקרים קשים גם דם בצואה והקאת דם. מעבר לזאת, פעמים רבות רירית הקיבה נפגעת בצורה משמעותית עד שהיא מפרישה חומצות בצורה שאינה סדירה, פעולת העיכול כולה נפגעת ויש פגיעה גם בספיגת הוויטמין הכה חיוני, ויטמין בי-12.

 

תסמינים נוספים שגורם חיידק הליקובקטר

ישנם תסמינים נוספים שעלולים להיגרם כאשר קיים חיידק הליקובקטר בקיבה, ביניהם קשיי עיכול (דיספפסיה) שכוללים בחילות, נפיחות בבטן העליונה ותחושת שובע מהירה לאחר צריכת ארוחה ולו קטנה ביותר. חיידק ההליקובקטר גם גורם לכאבי בטן שמתוארים על ידי מטופלים ככאלו "על אש קטנה", שאינם גורמים להתקפל ולהיאנק מכאב אך תמיד נוכחים. בשכיחות נמוכה אך עדיין אפשרית, לעיתים חלק מהמטופלים שלהם מחלות רקע, כגון קרוהן וקוליטיס, גם חווים התלקחויות של מחלותיהם הכרוניות ובבדיקות מתגלה כי הם סובלים למעשה מנוכחות מוגברת של חיידק ההליקובקטר.

 

סיכון מוגבר לסרטן בקיבה

התסמין המסוכן ביותר של חיידק ההליקובטר טמון בעובדה שמספר מחקרים בדקו ומצאו קשר בין נוכחותו בקיבה לבין הופעת גידולים סרטניים שונים של הקיבה, בין היתר  לימפומה של הקיבה וסרטן הקיבה. ייתכן שהפעולה המתמשכת של החיידק בקיבה, בשילוב אורח חיים מסוים (עישון, צריכת אלכוהול מוגברת וכו') מהווה גורם סיכון בפני עצמו להופעת ממאירויות של הקיבה. המנגנון הפתו-פיזיולוגי של העניין עדיין נחקר, אך אין ספק כי קיים כאן קשר הרסני שיש לטפל בו הרבה מעבר לתסמינים המיידיים.

 

לטפל בחיידק ההליקובטר באמצעות הרפואה הסינית

הרפואה המערבית מתקשה מאוד בטיפול בחיידק ההליקובקטר פילורי בצורה מוצלחת. הניסיונות להעלימו ממערכת העיכול הינם על פי רוב כושלים והוא חוזר לאכלס את הקיבה תוך זמן קצר ולגרום לעוד נזקים. על  כל זאת ועוד, הטיפולים עצמם כוללים שימוש בתרופות (שילוב של אנטיביוטיקות) וסותרי חומצה על בסיס קבוע, מה שיוצר פתח להתפתחות תופעות לוואי קשות. הפתרון? פנייה אל הרפואה הסינית, אשר אינה משתמשת בתרופות כי אם אלא בצמחי מרפא, עקרונות תזונתיים בהתאמה אישית ודיקור סיני להחזרת כוחות הריפוי הטבעיים של הגוף.

 

הטיפולים השונים משלבים נגיעות בריפוי הגוף והנפש ומטופלים רבים מעידים כי השילוב שלהם יחד עם הטיפול התרופתי שקיבלו נגד חיידק הליקובקטר העלים את התסמינים בצורה יותר מהירה ואף הצליח למגר אותם לפרק זמן ארוך יותר, אם בכלל הם חזרו. טיפולי הרפואה הסינית מתאימים לכל גיל ולכל מצב רפואי, כולל ילדים ונשים בהיריון ולכן מומלצים כל כך. כדאי גם לכם לנסות – אין שום סיבה שתמשיכו לסבול.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: