מתכון לסלט משגע

תוכן עניינים

עגבניה, בצל סגול, מלפפון, גמבה אדומה, מלח, פלפל שמן זית ולימון ומי שאוהב גם קצת פטרוזיליה… הכל קצוץ דק דק, קטן קטן… מה שנקרא סלט ישראלי או סלט ערבי… כולנו אוהבים אותו עם טחינה או בלי, בתור מנה בפני עצמה או כתוספת לעיקרית, בתוך הפיתה עם הפלאפל או אפילו סתם כנשנוש… למרות שמדובר באחד הסלטים הכי טעימים שיש בעולם הזה, עדיין בשלב מסוים כולנו רוצים לגוון. אז בפעם הבאה שאתם עושים משלוח ומזמינים הביתה פירות וירקות מהחקלאי, הנה מתכון לסלט משגע שאתם חייבים להכיר ולאמץ לעצמכם…אפשר להגיש את הסלט שמארחים, הוא חגיגי, צבעוני ועשיר בטעמים…

 

סלט סופר פוד תאנים וירוקים מתקתק חמצמץ (כמות לארבעה סועדים)

מרכיבים לסלט

  • חבילת תאנים טריות (ניתן להחליף באגסים/משמשים/תותים/נקטרינה/אגס/ענבים)
  • חסה לבבות שטופה היטב
  • גבינת רוקפור או גבינת עיזים כמו סנט מור או גבינה אחרת עם טעם דומיננטי
  • ג‘וליינים של מלפפון טרי
  • 30 גרם של אגוזי מקדמה קצוצים דק
  • 20 גרם של תותי ג‘וג'י ברי
  • כף זרעי צ‘יה

 

מרכיבים לרוטב

  • חצי כוס של מיץ תפוחים סחוט טרי או אורגני
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות של מייפל/דבש/סילאן
  • חצי כפית חרדל חלק
  • מלח
  • פלפל
  • חצי מיץ לימון סחוט

 

דואגים שכל המרכיבים ישטפו היטב ויהיו יבשים, מסדרים אותם בקערה יפה שהתאנים מלמעלה. בסיום הסידור מפזרים את אגוזי המקדמיה, הגוג‘י ברי והצ‘יה…בכלי נפרד מכינים את הרוטב. פשוט שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים ביחד. בסמוך להגשה שופכים את הרוטב ומערבבים את הכל יחד בעדינות. הסלט מתאים עם מנות מלוחות או מתקתקות, הוא מרענן, עשיר, מגוון ומלא בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.

 

מתכון לסלט משגע של תרד קינואה וירקות קלויים (כמות לארבעה סועדים)

מרכיבים לסלט

  • כוס קינואה שטופה היטב שעברה סינון ובושלה בסיר, כמו אורז או פסטה
  • כוס גרגירי רימון טריים או כוס תאנים מיובשות/משמשים מיובשים/תותים טריים…
  • 500 גרם עלי תרד שטופים ונקיים

 

לאנטיפסטי

  • 2 פלפלים לבחירה כתום או אדום
  • 1 סלק
  • 1 קולורבי
  • 1 בטטה
  • 4 עגבניות

 

מרכיבים לרוטב

  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון סחוט
  • מלח פלפל לפי הטעם

 

מקלפים ושוטפים את כל הירקות. מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב קלייה. חותכים את הירקות דק על מגש רחב ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל

 

צולים את הירקות, עדיף להפריד בין הירקות הקשים לעגבניות מבחינת זמנים זה לא אותו זמן צלייה.

 

מניחים בקערה את עלי התרד ולאחר שהירקות הצלויים התקרקרו קוצצים אותם ושמים אותם בקערה גם כן. מוסיפים את הפירות שבחרתם, את הקינואה ומתבלים. מערבבים ומגישים. סלט מרענן, בריא, מלא חלבון שתמיד כיף לאכול כעיקרית או כתוספת.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: