דירה להשקעה טיפים שכדאי להכיר

תוכן עניינים

לרוב הישראלים יש חלום אחד משותף – לקנות בית בישראל. לצערנו, גם עוד לפני עליית המחירים המאסיבית, לרובנו אין מספיק הון עצמי לקנות את בית החלומות שלנו. בעקבות כך, ישראלים רבים נאלצים לקנות דירות שאינן דירות למגורים אלא דירות להשקעה. לעיתים, גם מי שגר בבית חלומותיו, מאמין שכדאי להשקיע בנדל"ן ורוכש עוד דירות להשקעה. רכישת דירה להשקעה היא עסקה מורכבת, כדי שאכן תצאו מורווחים מהעסקה כדאי לדעת כמה דברים לפני שיוצאים לדרך.

מה כדאי לדעת לפני רכישת דירה להשקעה?

יש המון דברים שכדאי לדעת, אבל נתחיל מהבסיס.
1. כמה תשואה תהיה לכם על הנכס – לפני שהתקדמתם עם רכישת דירה, בדקו היטב את היחס בין התשואה הפוטנציאלית לבין המחיר של הדירה לקנייה. בעצם, איזו שכירות חודשית תוכלו לקבל עבור הדירה. לדוגמה, אם דירה נרכשה במחיר של 2.4 מיליון ₪, וניתן להשכיר את הדירה תמורת 5,000 ₪ בחודש, התשואה של הדירה בשנה תעמוד על 2.5%. תוכלו להתייעץ על החישוב ועל פרטים נוספים עם חברת my land שיוכל ללוות אתכם החל מהשלב של מציאת הנכס ועד לרכישה.

  1. הוצאות נוספות – מלבד ההוצאה על הדירה עצמה יש לקחת בחשבון עלויות נוספות כמו שכר טרחה לעורך דין, למתווך, לשמאי, שיפוץ וכן הלאה. כדאי ואף מומלץ לקחת בחשבון את כל ההוצאות הללו, ואפילו להוסיף בין 10-20 אחוזים נוספים, לכל מיני הוצאות שאנחנו לא יכולים לצפות אותן מראש.
  2. מי השוכרים הפוטנציאליים של הדירה – יש הבדל בין דירה שמושכרת לשותפים לבין דירה שמושכרת למשפחות, מבחינת רמת גימור, אמבטיה או מקלחון ופרמטרים נוספים. קחו בחשבון מי הקהל הפוטנציאלי לדירה שלכם מבחינת המבנה, האיזור וכיוצא בכך. ככל שתשקיעו יותר בתוך הדירה, סביר להניח שתוכל לגבות יותר שכר דירה, אבל מצד שני, ההשקעה בדירה תהיה גבוהה יותר.
  3. סיכוי לתוכנית תמ"א או פינוי בינוי – דירות רבות בישראל מועמדות לתהליכים של התחדשות עירונית מה שבעתיד יעלה את ערכן, צריך להבין מה הסיכוי שהדירה שלכם תעבור תהליך שכזה.

לסיכום, רכישת דירה, בין אם מדובר בדירה לצורכי מגורים ובין אם בדירה למטרת השקעה איננה עניין של מה בכך ועלינו לקחת בחשבון את מרבית השיקולים. זכרו כי שוק הנדל“ן נמצא בעליות וירידות, לכן חשוב קודם כל להבין את השוק הזה ולזהות מהי התקופה הטובה ביותר עבורכם לבצע את העסקה. נסו לדבר במקביל עם זוגות צעירים שביצעו רכישה דומה באזורים המיועדים וקבלו החלטה שקולה והגיונית, שתטיב אתכם לאורך הזמן. קחו בחשבון את ההוצאות אל מול ההכנסות החודשיות שלכם ולפי זה תוכלו גם לקחת משכנתא שתתמוך באורח החיים שלכם ולא תפגע בו.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: